Un timişorean a vrut să afle direct de la CNI în ce stadii sunt stadionul şi sala polivalentă. Ce răspuns a primit

Un timişorean exasperat de faptul că Timişoara nu are nici acum un stadion şi o sală polivalentă moderne a trimis o solicitare Companiei Naţionale de Investiţii, structura care finanţează cele două obiective, pentru a afla în ce stadii sunt. Spre marea lui surpriză a primit şi un răpuns.

În timp ce în diverse oraşe ale ţării, care contribuie cu sume mult mai mici la bugetul naţional, se ridică noi stadioane şi săli polivalente, Timişoara rămâne doar cu promisiunile. Cele două obiective, promise de diverşi politicieni, cu mai bine de un deceniu în urmă, sunt, de altfel, unele dintre cele mai mari nemulţumiri ale timişorenilor. Nemaiavând încredere în politicieni, timişoreanul Dan Călicean a făcut o solicitare pe adresa Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru a afla în ce stadiu se află obiectivele în cauză. Solicitarea a fost făcută pe data de 13 decembrie anul trecut, iar spre surpriza sa, a primit un răspuns în 23 martie. Unul însă din care n-a aflat mare lucru.

“Mulţi timişoreni trăim cu un gol mare în suflet dacă nu chiar umilinţă din cauza lipsei de infrastructură sportivă şi trăim “zbaterile” echipe noastre dragi de fotbal Poli Timisoara. Când se va construi noul stadion? Sala Polivalentă? Sincer nu mai am energie nici să mai sper la aşa ceva dar măcar copiii mei poate, deşi am 43 de ani. Rog să tragem un semn de alarmă guvernanţilor, politicului pentru urgentarea acestor lucruri. Suntem într-o profundă criză de identitate şi măcar sportiv să ne unim. Rog faceţi tot ce puteţi pe cele 2 subiecte. Îmi rămâne un gust amar când trebuie să merg la Cluj sau Budapesta să urmăresc un concert sau eveniment sportive”, şi-a motivat timişoreanul demersul.

În privinţa stadionului, ultima informare a autorităţilor locale a fost făcută de preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, pe 3 martie, atunci când a spus că studiul de fezabilitate are o întârziere de zece luni.

“Precizăm că în momentul actual pentru obiectivul Construire Stadion cu capacitatea de 30.000 locuri, se află în elaborare studiul de fezabilitate. Astfel, societatea declarată câştigătoare pentru întocmirea studiului de fezabilitate a transmis beneficiarului, respectiv CJ Timiş, documentaţia necesară obţinerii avizelor, solicitate prin certificatul de urbanism. Menţionăm că finalizarea studiului de fezabilitate este condiţionată atât de soluţionarea de către proiectant a observaţiilor formulate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de obţinerea tuturor avizelor”, a fost răspunsul celor de la CNI.

În privinţa Sălii Polivalente, obiectiv aflat în custodia Primăriei Timişoara, lucrurile sunt şi mai în urmă. Ultima informare a autorităţilor locale pe marginea acestui subiect a fost făcută pe 26 ianuarie.

“În legătură cu stadiul obiectivului Construirea Sală Polivalentă (…) aflat la faza studiu de prefezabilitate, vă transmitem că acesta a fost avizat în cadrul şedinţei CTE CNI şi a fost prezentat în şedinţa pre CTE-MDLPA. În urma analizării documentaţiei au fost formulate observaţii, acestea fiind transmise beneficiarului în vederea soluţionării acestora. Finanţarea unui obiectiv de investiţii în cadrul PNCIPS este asigurată numai după aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii prin emiterea MDLPA sau a hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, după caz, în conformitate cu prevederile legale ale Hotărârii de Guvern nr. 207/2020 din  18 martie 2020 şi numai în corelare cu alocaţile bugetare destinate fiecărui program derulat de Compania Naţaională de Investiţii, în baza OG nr 25/2001, aprobată cu modificările şi completările ulterioare. Vă asigurăm că CNI SA depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit atât proiectele cât şi obiectivele de investiţie aflate în derulare astfel încât acestea să fie predate cât mai curând posibil beneficiarilor”, potrivit celor de la CNI.

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Marinica a spus: (martie 27th, 2023 at 18:11 )

Stadion, ca să joace cine pe el…?

George a spus: (martie 27th, 2023 at 22:50 )

@Marinica, fetele de la Poli. Când n-ai condiții, nici nu te trage inima. Tu ai merge cu plăcere la muncă dacă ar fi frig, ar ploua prin acoperiș și ai avea doar apă rece la toaletă și WC turcesc?

ion a spus: (martie 28th, 2023 at 07:02 )

Stat centralizat in care majoritatea taxelor si impozitelor se duc in capitala, ca apoi sa fie redistribuite. Urmarea? Chiar si orasele si judetele cele mai productive sunt atat de secatuite incat nu pot sa construiasca din fonduri proprii nici macar o sala polivalenta! De stadion sau centura ce sa mai vorbim. Iar in capitala sunt o mana de oameni care au painea si cutitul, adica puterea care o ai cand poti dispune discretionar de fonduri.

Horizon a spus: (martie 28th, 2023 at 12:43 )

Ion draga bati câmpii. Eterna scuza și victimizare. Mai și minți!!! Aradul, un oraș mai mic ca Timișoara, și-a făcut stadion pe fonduri proprii! Oradea și-a făcut centura cu 4 benzi ceea ce Timișoara nu are nici în stadiul de proiect! Și știi de ce? Pentru ca indiferent de banii de la guvern, care pot veni mai devreme sau mai târziu, trebuie mai întâi să vrei! Aleșii locali nu au vrut niciodată și se ascund cu scuza că nu li se da! Adevărul este că dacă ar fi vrut deja ar fi făcut ceva pe fonduri proprii iar daca ar fi cerut cu adevărat în București ar fi obținut și de acolo! Dar ei nu doar ca nu vor dar nici nu cer!!! Altfel cum îți explici că Clujul, Craiova, Târgu Jiu etc au obținut? Pentru că au cerut! Politicienii locali nu cer, sunt doar slugi. Și dat fiind că noi i-am tot votat e si vina noastră! Când timișorenii is vor dori cu adevărat stadion, centura cu 4 benzi, aeroport decent, etc., vor avea. Până atunci doar spectacolul penibil cu proiecte promise pe hârtie și când trece termenul iara scuza falsa că alții nu ne dau!

Calicean Dan a spus: (martie 28th, 2023 at 13:03 )

Dragilor sunt de acord ca este frustrant sa nu avem si ne tot uitam in ograda vecinilor dar haideti s aincercam sa facem ceva noi ,atat cat putem.
MAcar sa punem intrebari si sa aratam ca ne pasa si avem interes.
As dori sa va dau un exemplu,o predictie pentru cat de atractiv va fi stadionul pentru un investitor.
20.000 suporteri din cele (32.000 ale capacitatii totale)x 30 le sunt 120.000 euro/meci acasa x2 meciuri pe luna sunt 240.000.De aici poti plati 24 de jucatori cu 10.000/luna.
NU mai pun faptul ca mai sunt si alte meciuri de cupa si poate stadionul va fi si plin la meciuri caci foamea de fotbal ne va aduce pe multi la stadion nou,civilizat,asa cum ne dorim.
Daca Primaria si CJT plateste utilitatile,poate cazare si masa la jucatori (ceea ce e perfect legal din ce stiu),ramane ca un investitor sa mai plateasca un antrenor bun si sa se ocupe de formarea unui lot performant.
Devine foarte atractiv totul pentru un potential finantator.
Sper si nu tresc ca va fi bine si pentru banateni odata si odata.

Forza Poli!!

Florin a spus: (martie 28th, 2023 at 19:28 )

Asta înseamnă MULTĂ GARGARĂ în rest……MINCIUNI !!!!!! Politicienii de Timis, le aruncă la fraieri fraza…….,,suntem fruncea,, mulți bagă botul, sunt mândrii tare iar ei își văd de furat pe mai departe!!!!! Ne uităm la alte orașe care au stadioane, centuri, spitale, drumuri, parcări, parcuri, ștranduri și multe altele iar alții……stau cu mandria că sunt,,FRUNCEA,,…….💩💩💩💩

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Top