Un timişorean exasperat de faptul că Timişoara nu are nici acum un stadion şi o sală polivalentă moderne a trimis o solicitare Companiei Naţionale de Investiţii, structura care finanţează cele două obiective, pentru a afla în ce stadii sunt. Spre marea lui surpriză a primit şi un răpuns.
În timp ce în diverse oraşe ale ţării, care contribuie cu sume mult mai mici la bugetul naţional, se ridică noi stadioane şi săli polivalente, Timişoara rămâne doar cu promisiunile. Cele două obiective, promise de diverşi politicieni, cu mai bine de un deceniu în urmă, sunt, de altfel, unele dintre cele mai mari nemulţumiri ale timişorenilor. Nemaiavând încredere în politicieni, timişoreanul Dan Călicean a făcut o solicitare pe adresa Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru a afla în ce stadiu se află obiectivele în cauză. Solicitarea a fost făcută pe data de 13 decembrie anul trecut, iar spre surpriza sa, a primit un răspuns în 23 martie. Unul însă din care n-a aflat mare lucru.
“Mulţi timişoreni trăim cu un gol mare în suflet dacă nu chiar umilinţă din cauza lipsei de infrastructură sportivă şi trăim “zbaterile” echipe noastre dragi de fotbal Poli Timisoara. Când se va construi noul stadion? Sala Polivalentă? Sincer nu mai am energie nici să mai sper la aşa ceva dar măcar copiii mei poate, deşi am 43 de ani. Rog să tragem un semn de alarmă guvernanţilor, politicului pentru urgentarea acestor lucruri. Suntem într-o profundă criză de identitate şi măcar sportiv să ne unim. Rog faceţi tot ce puteţi pe cele 2 subiecte. Îmi rămâne un gust amar când trebuie să merg la Cluj sau Budapesta să urmăresc un concert sau eveniment sportive”, şi-a motivat timişoreanul demersul.
În privinţa stadionului, ultima informare a autorităţilor locale a fost făcută de preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, pe 3 martie, atunci când a spus că studiul de fezabilitate are o întârziere de zece luni.
“Precizăm că în momentul actual pentru obiectivul Construire Stadion cu capacitatea de 30.000 locuri, se află în elaborare studiul de fezabilitate. Astfel, societatea declarată câştigătoare pentru întocmirea studiului de fezabilitate a transmis beneficiarului, respectiv CJ Timiş, documentaţia necesară obţinerii avizelor, solicitate prin certificatul de urbanism. Menţionăm că finalizarea studiului de fezabilitate este condiţionată atât de soluţionarea de către proiectant a observaţiilor formulate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de obţinerea tuturor avizelor”, a fost răspunsul celor de la CNI.
În privinţa Sălii Polivalente, obiectiv aflat în custodia Primăriei Timişoara, lucrurile sunt şi mai în urmă. Ultima informare a autorităţilor locale pe marginea acestui subiect a fost făcută pe 26 ianuarie.
“În legătură cu stadiul obiectivului Construirea Sală Polivalentă (…) aflat la faza studiu de prefezabilitate, vă transmitem că acesta a fost avizat în cadrul şedinţei CTE CNI şi a fost prezentat în şedinţa pre CTE-MDLPA. În urma analizării documentaţiei au fost formulate observaţii, acestea fiind transmise beneficiarului în vederea soluţionării acestora. Finanţarea unui obiectiv de investiţii în cadrul PNCIPS este asigurată numai după aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii prin emiterea MDLPA sau a hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, după caz, în conformitate cu prevederile legale ale Hotărârii de Guvern nr. 207/2020 din 18 martie 2020 şi numai în corelare cu alocaţile bugetare destinate fiecărui program derulat de Compania Naţaională de Investiţii, în baza OG nr 25/2001, aprobată cu modificările şi completările ulterioare. Vă asigurăm că CNI SA depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit atât proiectele cât şi obiectivele de investiţie aflate în derulare astfel încât acestea să fie predate cât mai curând posibil beneficiarilor”, potrivit celor de la CNI.
Comentarii prin facebook