Primăria crește numărul de străzi incluse în sistemul de taxare TimPark

Primăria Timișoara caută modalități de a obține tot mai mulți bani din utilizarea serviciului de parcare din oraș. Astfel, numeroase noi străzi au fost incluse la taxare. Consilierii locali au aprobat marți noul ”Regulament de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timișoara – TimPark”.

Străzile care intră în sistemul TimPark conform noilor prevederi sunt Bulevardul str. 1 Decembrie 1918, încadrată în subzona G8 (90 de locuri de parcare); str. Mareșal Alexandru Averescu, încadrată în subzona A10 (96 de locuri de parcare); str. Azuga, încadrată în subzona A10 (59 de locuri de parcare); Aleea Nicolae Boboc, încadrată în subzona A2 (18 locuri de parcare); Aleea Tiberiu Brediceanu, încadrată în subzona A2 (20 de locuri de parcare); str. Arhitect Duiliu Marcu, încadrată în subzona A2 (115 locuri de parcare); str. Dunărea, încadrată în subzona A1 (107 locuri de parcare); str. Eneas, încadrată în subzona A2 (53 de locuri de parcare); str. Martir Alexandru Ferkel-Suteu, încadrată în subzona A10 (82 de locuri de parcare); str. Mareșal Foch Ferdinand – încadrată în subzona V2 – tarifare progresivă (96 de locuri de parcare); str. Traian Grozăvesu, încadrată în subzona R4 (17 locuri de parcare); str. Martir Herman Sporer, încadrată în subzona A2 (28 de locuri de parcare); str. Nicolae Ilieșu, încadrată în subzona A10 (150 de locuri de parcare); str. Independenței, încadrată în subzona G8 (40 de locuri de parcare); str. Intrarea Iorgovanului, încadrată în subzona A2 (43 de locuri de parcare); str. Dumitru Kiriac, încadrată în subzona A2 (56 de locuri de parcare); str. Intrarea Zoltan Kodaly, încadrată în subzona A3 (88 de locuri de parcare); str. Lacului, încadrată în subzona A2 (108 locuri de parcare); str. Lalelelor, încadrată în subzona A3 (80 de locuri de parcare); str. Dr. Mitropolit Lăzărescu Vasile, încadrată în subzona G2 (32 de locuri de parcare); str. Măcin, încadrată în subzona A3 (219 locuri de parcare); str. Meziad, încadrată în subzona A10 (80 de locuri de parcare); str. Miletici Alexandru, încadrată în subzona A3 (66 de locuri de parcare); str. Ioachim Miloia, încadrată în subzona A10 (93 de locuri de parcare); str. Salcâmilor, încadrată în subzona A10 (45 de locuri de parcare); str. Ioan Rusu Șirianu, încadrată în subzona A2 (57 de locuri de parcare); str. Ștrandului, încadrată în subzona A3 (159 de locuri de parcare); str. Transilvania, încadrată în subzona A2 (87 de locuri de parcare); Calea Stan Vidrighin, încadrată în subzona A4 (50 de locuri de parcare).

Desigur, proiectul nu a trecut fără a avea parte de ceva dezbateri. ”Prietenii” Dan Diaconu și Ruben Lațcău nu au ratat ocazia să își expună părerile contradictorii.

Întrebarea mea se referă la numărul mare de străzi, multe dintre ele fără vreo relevanță din punct de vedere al circulației și importanței în trafic, pe care se extinde sistemul TimPark, cu motivația că acolo s-au făcut investiții. Dar nu cred că asta este o justificare pentru ceva care în această formulă nu aduce niciun plus, eventual doar o jecmăneală”, conform lui Dan Diaconu.

Răspunsul a venit chiar de la viceprimarul Ruben Lațcău, cel care insistă că introducerea sistemului s-a făcut, de fapt, la cererea locatarilor din zonele respective. Unii cetățeni au mai multe mașini, câte șase șapte, spune viceprimarul.

„În foarte multe dintre aceste cazuri, chiar oamenii au cerut să intre în TimPark pentru ca parcarea să se facă organizat. În multe zone, sunt cetățeni care fac comerț cu mașini second-hand, alții care au mai multe mașini, șase-șapte, alții care depozitează rable – ei nu își vor mai putea lăsa mașinile pe domeniul public. Cetățenii doresc extinderea acestui sistem pentru că acest lucru le permite ca locurile de parcare să fie folosite de ei, de cei din cartiere, și nu să fie folosite ca depozite pe spațiul public. Ca atare, să știți că această reglementare va crește pentru că este una care avantajează locuitorii, rezidenții din zonele unde există TimPark”, a transmis a declarat, în plen, Ruben Lațcău.

Tot la capitolul schimbări putem include și eliminarea abonamentelor pe durată de cinci zile, de exemplu, și introducerea celui de minin 21 de zile lucrătoare,

Abonamentele eliberate asigură dreptul de staționare pe perioada înscrisă pe acestea – care este de minim 21 de zile lucrătoare și maxim până în data de 31 decembrie a anului în curs, e.cluzând zona verde (0), parcările cu accesul controlat, și străzile/parcările prevăzute cu taxare progresivă”, se spune în proiectul adoptat.

A fost majorată și valoarea cartelelor valorice folosite pentru taxarea la nivel de minut (pre-pay) pe bază de voucher și apel telefonic. De la 10, 30 și 50 de lei, acestea s-au modificat la 30, 50 și 100 de lei.

Din momentul în care s-a dat BIP începe contorizarea și taxarea. În cazul fiecărei sesiuni de parcare primele 30 de minute sunt indivizibile și se taxează ca atare, urmând ca ulterior primelor 30 de minute taxarea să se facă la minut. Este obligatoriu să se audă că s-a făcut apel, sunetul ocupat indicând imposibilitatea de a efectua tranzacția dorită”, se spune despre această modalitate de plată.

Parcări publice cu bariere.

Se schimbă și sistemul de taxare în zonele cu bariere.

Aceste sisteme de control al accesului prin bariere duc la eficientizarea folosirii locurilor de parcare, având în vedere că, în fapt parcarea presupune de facto închirierea, de către posesorul (sau utilizatorul) unui autoturism, a unui spațiu urban care este blocat pe perioadă limitată de către autoturismul respectiv. Ori, prin introducerea acestui sistem se ajunge la taxarea efectivă a întregului timp în care locurile de parcare sunt ocupate, față de parcările publice deschise, în cadrul cărora o taxare integrală a timpului de parcare este practic imposibil de atins, indiferent de mijloacele de control utilizate”, confom hotărârii.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Reos a spus: (iulie 26th, 2023 at 11:05 )

Străzile adiacente cu cele care acuma devin cu plată și locuitorii de pe aceste străzi sunt deja inundate cu mașini de prin toate județele,de acuma în colo va fi și mai bine poate are Lațcău și pentru asta o soluție.

a1 a spus: (iulie 26th, 2023 at 11:17 )

O abureala a Primariei Timisoara.
Pe strada Arhitect Duiliu Marcu nu s-a facut nici o investitie din 1994 , doar s-au trasat locurile de parcare in 2016 prin grija Asociatiilor de Proprietari si s-au numerotat aceste locuri in 2020.

levente a spus: (iulie 26th, 2023 at 14:43 )

Timpark produce doar salarii pt angajatii sai, rusine

Hfdd a spus: (iulie 26th, 2023 at 15:18 )

Mwuie Fritz!

Cristi83 a spus: (iulie 26th, 2023 at 16:17 )

@Hfdd … Nica tu esti sau e Bebe Sabie?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top