Se ascute lupta ”pe proiecte”. Fostul viceprimar Dan Diaconu acuză actuala administrație că se folosește de proiectele celei vechi

Acuză fosta administrație a orașului că nu a făcut nimic pentru reabilitarea școlilor, în timp ce folosește proiectele întocmite de aceasta,  pentru a se lăuda. Sunt acuzațiile lansate de fostul viceprimar al Timișoarei, Dan Diaconu, actual consilier local liberal, aduse administrației Fritz.

Mai precis, discuția a pornit odată cu lansarea contractelor pentru două licee timișorene, Henri Coandă și Alimentar. Diaconu acuză modul ”penibil de comunicare” al actualei conduceri a primăriei, care atacă fosta administrație că nu ar fi făcut nimic, deși proiectele pentru care acum echipa Fritz primește bani PNRR ar fi fost, de fapt, scrise și depuse de cea precedentă, care e acuzata în acest ”proces”.

Atât Coandă, cât și Alimentar, se numără printre școlile uitate de administrațiile precedente și care au neapărat nevoie de reparații” spune primarul Fritz despre singurele proiecte de reabilitare termică de pe PNRR depuse de administrația pe care o conduce, cu care, din nou, nu are nicio legătură”, spune Diaconu.

Liberalul acuză administrația Fritz că nu e capabilă să genereze proiecte noi și că trăiește folosindu-se de ceea ce a creat precedenta.

Stilul acesta absolut penibil de comunicare este cel ce generează reacții. Că nu ești capabil să generezi vreun proiect, cât de mic, propriu, s-ar mai trece cu vederea. E ca-n fotbal, dai nu dai gol, important e sa fii la interviuri. Că îți bazezi administrația exclusiv pe munca altora, de asemenea, suntem creștini și tot întoarcem obrazul. Dar să ai tupeul fantastic să și declari aceste enormități mi se pare, însă, la limita de jos a disperării politice. Cu ce proiecte ați fost dumneavoastră la depunere spre finanțare PNRR? Cu cele uitate de administrațiile precedente? O sa va aduc aminte eu, în caz ca ați uitat în cele câteva luni de când le-ați depus. Pentru liceul Henri Coandă ați depus proiectul aprobat prin Hotarârea numărul 326 din 14.06.2019, privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza D.A.L.I., a indicatorilor tehnico-economici şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei, pentru obiectivul „Creşterea eficienţei energetice prin reabilitare termică constructii şi instalaţii la COLEGIUL TEHNIC „HENRI COANDĂ”. Pentru Liceul de Industrie Alimentara ati depus proiectul aprobat prin: Hotarârea numarul 327 din 14.06.2019  privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici – faza D.A.L.I. şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul ”Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara”, mai anunță Diaconu.

Mai mult, consilierul local liberal acuză conducerea actuală a primăriei că ar fi pierdut sute de milioane de euro disponibile pe PNRR. Era îndeajuns un mulțumesc pentru cele două proiecte, conform lui Diaconu.

Sute de milioane de euro au fost disponibile prin PNRR pentru programe de reabilitare termică a clădirilor publice, sau a blocurilor. Singurele două pe care ati reusit sa le contractati au fost cele construite exact de fosta administrație liberală. Oare un mulțumesc (chiar în gând) nu era de ajuns? Trebuia sa semnalizați?

Altfel, felicitări! S-a terminat și al treilea an și tot nu aveți vreun singur proiect propriu, măcar pentru vreo baracă”, încheie fostul viceprimar.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Eu a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 10:27 )

Deja devin penibili astia de la PNL cu „zero proiecte” Fritz. Ce vad eu prin oras si ce e in plan e fix invers.
In 8 ani de zile au bagat datorii de milioane la Colterm si nu au schimbat un metru de teava. in schimb Fritz in ani de criza a schimbat zeci de kilometrii. Si asta e doar un mic exemplu.

Robu miluiește, Diaconu ține isonul a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 10:47 )

Securitatea nouă nu numai te ascultă ce vorbești, dar știe și ce gândești :))))))))))) Atenție la ce spuneți în gând! Ziceți un „mulțumesc!” (în gând), dacă vreți să nu-i supărați!
Elon Musk, du-te la Diaconu să iei lecții, nu mai trage mâțu de coadă cu cipurile tale implantate în creier!!! Școala timișoreană de informatică anticipativă mai dă o lovitură.
Pe dl consilier, revoltat de nerealizările primăriei Timișoara, îl informăm că orașul a mai pierdut în legislaturile anterioare: o centură ocolitoare, câteva stadioane, un metrou, mai multe piscine olimpce, un spital, câteva ieșiri la autostrăzi neconstruite, cel puțin o mare sală de concerte, multe hectare de spații verzi betonate de-a-mproasta, câteva milioane de Euro pe studii de fezabilitate SF, alte multe zeci de milioane pe contracte cu firme diverse, frecvența normală a firobuzelor (în 2013) și inventarul poate fi continuat. Ca să nu mai zic că modul lui de comunicare este superb, asta chiar în timp ce-i ceartă pe USR-iști (și implicit pe toată primăria) pentru modul … „penibil” de comunicare! Este bine să arătăm șefului de partid că suntem activi și implicați, că nu se știe încă cine va fi trecut la alegeri pe lista de consilieri locali, nu?

bocsig a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 10:49 )

Astia chiar nu inteleg ca proiectele nu sunt ale PNL/Robu/Diaconu? Ca de fapt sunt ale Timisoarei ? Degeaba ai facut HCL pentru DALI daca ai dat proiectul la o firma „prietena” care a facut prostii sau nu a facut nimic – exemple multe gen Fantana cu Pesti care a durat 2 ani, strada Alexandrescu unde nu au prevazut iluminat public si treceri de pietoni, bv Sudului unde au ignorat tevile Colterm, drumul Boilor unde au ignorat Centura si au zis ca trec ei repede peste traseu si se descurca ulterior cei care fac centura; reabilitarea Piata Victoriei la care a fost reziliat contractul si se ia de la zero; podul Solventul unde nu au calculat bine terenurile si au niste case care blocheaza traseul etc.

ITist a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 10:57 )

Vad la comentarii niste lame-ari useristi intarziati (mintal, cel mai probabil). Omul asta de care se face vorbire in articol vine cu niste date si nu vad nici un vajnic luptator pentru drepturile inversatilor sa vina si sa demonstreze contrariul.

Pentru "ITistul" care confundă vorbele cu datele a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 12:48 )

Dacă n-ai înțeles, calul de bătaie al USL-AUR este incompetența USR-iștilor, dintr-un motiv simplu: îți închipui un uselist vituperând împotriva corupției și hoției? Doar dacă-i sinucigaș. Cu cât e hoția mai mare, cu atât mai rău devine Fritz & comp.
Iar dacă tu ești ITst (nu ITist, cum scrii) și crezi că viitorul e Robu, îți doresc să faci bani cu web-aplicații care rulează pe TIM-S.

Xxx a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 13:15 )

Poate stimatul fost Vice ne explica de ce timp de peste un an , din 2019 pina toamna 2020, daca erau toate hârtiile făcute nu au demarat și lucrările ?! Sau poate nu erau chiar gata toate documentele ? Poate ne spune și cite fonduri europene au absorbit în 8 ani de tăiat frunza la primărie. Și cite au pierdut …

Guy a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 13:37 )

De fatp problema Diaconului este ca ACUZA in loc sa LAUDE ca se fac proiecte, care la predecesori stateau ingropate din cauza imensei incompetente ce ne incojoara. Iar „ITstul” e atât de inteligent, ca nu pricepe o chestie at^t de simpla. Stai jos, 4 !

Drag de Timisoara a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 15:00 )

Discutia asta e fara sens : proiectele fara finantare sint zero barat, nu pot fi puse in practica. Important e ca se reabiliteaza cele doua licee, asat ramine orasului, timisorenilor. Asa vin si eu si il intreb pe dl.Diaconu, fost viceprimar nu despre proiecte ci despre contracte semnate : fosta administratie s-a socotit 4 ani pina a decis sa cumpere in rate cladirile de la Colegiul Banatean si de la Dositei Obradovici, dupa care a platit in primii doi ani si dupa care nu a mai platit nimic ?! Abia anul asta in primavara a reusit Primaria sa plateasca ultimele sume si sa devina proprietara a cladirii. Deci cum e ?

Jack a spus: (noiembrie 9th, 2023 at 02:47 )

Macar de le-ar termina Fritz, dar e un incapabil

Un USR-ist a spus: (noiembrie 9th, 2023 at 09:38 )

jeckule, iar n-ai dormit bune ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top