FINALIZAREA IMPLEMENTĂRII proiectului ”DEZVOLTAREA ȘI INTRODUCEREA PE PIAȚĂ A UNEI GAME DE SUPLIMENTE ALIMENTARE INOVATIVE CU BIOASIMIBILITATE SUPERIOARĂ PE BAZĂ DE PRODUSE ALE STUPULUI ȘI ULEIURI ESENȚIALE”
INFINITY HONEY SRL, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectul: ”DEZVOLTAREA ȘI INTRODUCEREA PE PIAȚĂ A UNEI GAME DE SUPLIMENTE ALIMENTARE INOVATIVE CU BIOASIMIBILITATE SUPERIOARĂ PE BAZĂ DE PRODUSE ALE STUPULUI ȘI ULEIURI ESENȚIALE” cu COD SMIS 151842, finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic, Operațiunea 1.1.C – Învestiții pentru IMM-uri pentru includerea în piață/comercializarea unor produse/procese/servicii noi sau semnificativ îmbunătățite pentru piața de profil, în urma aplicării unor soluții inovative sau în urma preluării unor rezultate ale cercetărilor în domeniile de specializare inteligentă.
Proiectul s-a implementat în perioada 20.12.2021 – 31.12.2023, în județul Timiș, Comuna Moșnița Noua, sat Albina, str. Stuparilor, nr. 4.
Autoritatea de management este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Organism Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.
Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea unui supliment alimentar inovativ cu bioasimilabilitate și biodisponibilitate superioară la nivel celular, în colaborare cu o entitate de transfer tehnologic, prin optimizarea unor formule de fabricație și a tehnologiei de obținere a unui amestec pe bază de produse apicole.
Rezultatele proiectului: în colaborare cu Centrul de Transfer Tehnologic din cadrul Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara am dezvoltat o gamă nou de suplimente alimentare naturale cu potențial sanogen ridicat și caracteristici nutriționale, antioxidante și senzoriale superioare pentru care a fost depusă la OSIM cererea de brevet nr. A/00406 din 27 iulie 2023. De asemenea, a fost elaborată tehnologia de fabricație și au fost achiziționate echipamentele specifice procesului tehnologic: camera încălzire miere butoi, lada frigorifica, omogenizator miere cu încălzire, pompa miere, filtru vertical pentru miere sub presiune, mașina ambalat in caserole, mașina îmbuteliere la borcan, sistem extracție propolis 2 litri, sistem de filtrare la vid cu 3 posturi (fin), sistem de filtrare la vid cu 1 post (grosier). Am achiziționat un software de trasabilitate care va asigura controlul ingredientelor folosite în procesul de producție. Pentru desfacerea produselor am contractat servicii de dezvoltare a unui instrument de comercializare online. Pentru promovarea produselor la nivel internațional, firma a listat produsele pe un magazin online cu expunere: amazon.com.
Noul proces tehnologic va fi deservit de un director tehnic, un operator industrie alimentară și de un director de vânzări (post cu normă parțială). Necesarul de resurse umane a fost acoperit astfel: a fost angajat un un director tehnic (cu normă întreagă) și un director de vânzări (cu normă parțială). De asemenea, unul dintre apicultorii angajați a fost încadrat pe postul de operator industrie alimentară. Noul angajat cu normă întreagă face parte din categoria de grup vulnerabil persoană peste 50 ani.
Impactul proiectului în regiunea Vest: creșterea competitivității mediului antreprenorial din regiune prin punerea în producție a unui produs inovativ, cu valoare adăugată mare, precum și creșterea ocupării persoanelor de vârstă activă, peste 50 ani.
Proiectul are o valoare totală de 1.119.602,93 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 763.847,40 lei, din care 649.270,29 lei din FEDR și 114.577,11 lei din bugetul statului.
Manager de proiect: Radu Ioan CIUCUR, telefon: 0744779359, e-mail: ciucurraduioan@gmail.com.
Comentarii prin facebook