Blackjack este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume. Este practicat de sportivi, actori, oameni de afaceri, dar și de oameni simpli. Obiectivul este unul singur: să învingi casa.
De-a lungul timpului, nume ca Ben Affleck, Michael Jordan ori Jason Alexander și-au încercat norocul la blackjack. Acest joc generează multă distracție și este un joc la care jucătorii foarte buni pot scădea avantajul Casei chiar și sub 1%. Despre blackjack au apărut numeroase mituri pe care o să le demontăm în acest articol.
Numărarea cărților la blackjack este ilegală?
Numărarea cărților la blackjack a fost întotdeauna o practică ce a stârnit discuții. Și nu doar discuții, dacă ne gândim la faptul că au fost create și numeroase filme pe acest subiect, cum ar fi și 21: Șansa vieții lui. Iar despre cărțile pe această temă nu mai are rost să amintim, din moment ce sunt cu zecile.
Dar este sau nu este numărarea cărților la blackjack ilegală? Răspunsul este foarte simplu: e o practică legală. De fapt, cazinourile nici nu au cum să controleze ce este în mintea jucătorilor. Însă ține cont că poți să încerci această metodă în cazinourile terestre și într-un live casino online, nu și la jocurile de blackjack pe computer, la care există un soft automat care amestecă mereu cărțile.
Dacă știi să numeri cărțile la blackjack, vei câștiga întotdeauna?
Este un alt mit care s-a răspândit adesea în ultimele decenii. Este cert că vei avea un avantaj clar dacă vei memora cărțile, însă nimeni și nimic nu îți va garanta victoria. Asta deoarece combinațiile posibile și rămase vor crea mereu un spațiu pentru posibilități multiple. Cei ce sunt mai experimentați în jocul de blackjack sunt conștienți că pot apărea oricând fluctuații în timp ce joci. Din acest motiv, e mai indicat să te bucuri de jocul în sine decât să îți încarci memoria cu fel și fel de calcule.
Câștigi doar dacă ajungi la 21?
Este un mit pe care unii oameni îl cred, deși regulile din blackjack sunt simple. Poți câștiga și fără să ajungi cu totalul cărților la 21. La fel de bine poți câștiga cu 18, 19 ori 20. Cât timp ai o combinație mai bună decât cea a dealerului. De fapt, e important să știi când să te oprești să mai ceri cărți. Dacă ai 18 sau 19, nu mai are niciun rost să ceri o altă carte, deoarece există o șansă bună să treci de 21, ceea ce ar duce automat la pierderea runde respective.
Te influențează în vreun fel ceilalți jucători de la masă?
Ține cont că singurul adversar pe care îl ai când ești la masă de blackjack este dealerul. În rest, ceilalți jucători de la masă nu îți sunt în niciun fel rivali. Este adevărat că poți profita de acțiunile celorlalți jucători doar ca să îți dai seama ce cărți au fost deja trase. Dar dacă ei sunt buni sau slabi nu influențează în niciun fel jocul per total.
Va veni câștigul după o serie lungă de pierderi?
Jocul la recuperare este o practică întâlnită în special în rândul celor care nu au un control emoțional bun și nu își gestionează bugetul cum trebuie. Mai ales când au suferit câteva eșecuri la rând, ei sunt convinși că urmează o serie pozitivă. Ține cont că doar norocul influențează cărțile care sunt trase și de aici încolo depinde doar de strategia ta. Nu te baza pe jocul la recuperare, ci doar pe strategia de bază pe care ar fi indicat să o respecți. Dacă vezi că nimic nu îți iese într-o zi, cel mai bine este să te retragi și să te întorci cu forțe proaspete.
Sursa foto canva.com
Comentarii prin facebook