Jocurile de cărți sunt populare de câteva secole bune, iar unele au rămas încă la modă chiar dacă a trecut foarte mult timp de când au fost inventate. Vorbim despre Solitaire, Remi, blackjack ori poker, jocuri de mare succes care sunt practicate și în prezent, în diverse locații terestre și, mai ales, în mediul online.
7 jocuri de cărți pe care merită să le încerci
1. Cribbage
A fost inventat în secolul al XVII-lea de poetul Sir John Suckling și este răspândit la nivel global, în special printre vorbitorii de limbă engleză. Ca un amănunt inedit este faptul că e jocul cel mai des întâlnit de către cei care lucrează pe submarinele americane. Pentru a juca Cribbage ai nevoie de un pachet de cărți și o tablă de cribbage pentru a înregistra scorurile. Se joacă în doi, iar fiecare participant trebuie să facă diverse combinații care îi aduc puncte. La final, persoana care ajunge la 121 de puncte câștigă partida.
2. Remi 500
Folosește principiile de bază a celorlalte variații de Remi. Astfel, jucătorii formează seturi și suite de trei sau patru cărți pe care le etalează pe masă. Scopul final este să formezi cât mai multe combinații de cărți posibile, iar câștigătorul este cel care ajunge la 500 de puncte. În variantele live, acest joc poate fi practicat de până la cinci oameni. La început, fiecare jucător primește câte 13 cărți. Se folosesc toate cele 52 de cărți, alături de cei doi Jokeri.
3. Blackjack
Un joc de cărți care are o istorie bogată, fiind unul dintre cele mai populare din lume. La blackjack joci împotriva dealerului și scopul este să reușești să ai o combinație mai bună de cărți decât a lui, dar să nu depășești un total de 21. Este un joc în care adrenalina e la cel mai înalt nivel, deoarece trebuie să fii atent la fiecare decizie pe care o iei într-un timp scurt, dar în același timp este și foarte amuzant. Grație evoluției tehnologiei din ultimele decenii, oamenii au acum posibilitatea să joace blackjack online cu mize virtuale sau reale – la oricare din cazinourile licențiate de top.
4. Poker
Un alt joc care în ultima sută de ani a înregistrat o ascensiune fulminantă. Pokerul este relaxant și distractiv, motiv pentru care are milioane de fani în întreaga lume. Se organizează constant turnee de top live, se joacă online, prietenii se întâlnesc și se distrează la seri de poker. Este o activitate care contribuie mult la socializare, motiv pentru care are atât de mulți fani. Cea mai populară versiune a jocului este Texas Hold’em, care a transformat pokerul mai degrabă într-un joc de abilități, întrucât strategia joacă un rol cheie.
5. Solitaire
Foarte mulți oameni cunosc acest joc de pe sistemul de operare Windows, care l-a făcut faimos în special la finalul anilor ’90, când posibilitățile de a te juca pe calculator erau destul de limitate, iar Solitaire era una dintre opțiunile care venea preinstalate. Dar istoria Solitaire este mult mai bogată, are câteva secole vechime și diverse variante. Jucătorii trebuie să construiască diverse suite în ordine descrescătoare, în patru grămezi. Se folosesc cele 52 de cărți, iar jocul este destul de distractiv. Merge jucat și în viața de zi cu zi, dar popularitatea cea mai mare o are în mediul online. Cea mai populară versiune a Solitaire este Klondike.
6. Hearts
Un alt joc popular încă din perioada sistemului de operare Windows, din anii ’90. Se poate juca și în versiunea clasică, în viață de zi cu zi, dar este nevoie de 4 jucători. E nevoie de un pachet de 52 de cărți, dar și de o bucată de hârtie și un pix pe care să fie trecut punctajul. Jucătorii primesc cărțile, iar cei cu cel mai mic scor câștigă. Fiecare participant primește câte 13 cărți și, la fiecare rundă, îi vei da jucătorului din stânga unele noi. Jocul se termină în momentul în care cineva ajunge la 100 de puncte. Cel care are numărul cel mai mic de puncte este desemnat câștigător.
7. Război
Un joc de cărți popular atât în România cât și în afara țării, mai ales în Asia. Pentru a juca Război este necesar un pachet cu 52 de cărți, iar toate vor fi folosite. Cărțile le sunt împărțite jucătorilor în mod egal, iar după fiecare rundă participanții vor lua cartea de sus din pachetul lor și o vor pune în așa fel încât să fie vizibilă de ceilalți jucători. Cel cu cartea cea mai mare primește toate cărțile. În cazul în care doi jucători afișează o carte de aceeași valoare începe războiul și vor trebui să întoarcă alte cărți – numărul fiind determinat de valoarea inițială a celei care a declanșat războiul. La final, câștigătorul rundei va fi cel care are ultima carte cu cea mai mare valoare. În schimb, jocul se termină în momentul în care un participant acumulează toate cărțile.
Comentarii prin facebook