Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că Dominic Samuel Fritz nu ar putea candida, conform Constituției României, la demnitatea de primar al Timișoarei. Alții spun că e o problemă de domiciliu și că treburile sunt interpretabile, că legea dă jumi-juma ambelor tabere, îl și lasă, l-ar și opri să candideze pe europeanul Fritz, pe germanul Fritz, la urma urmelor, timișoreanul Fritz. Însă oricât de argumentate juridic ar fi aceste constestații, nimic nu doboară puterea precedentului.

Pentru că Dominic Samuel Fritz, ne place sau nu le place, este primar al Timișoarei de patru ani. Și atunci, ca și acuma, cetățeni de bine ai orașului au contestat candidatura la biroul electoral municipal. Ba au și făcut recurs, astfel că două instanțe au stabilit că omul putea candida. Ba chiar a putut ajunge primar și să administreze acest oraș cu bune, cu rele, cu reforme în aparatul propriu al primăriei, cu demolări de imobile fără autorizație, cu rigori mai aspre în autorizarea noilor proiecte, spre disperarea șmecherilor imobiliari. Lucruri ce ar trebui să se vadă, dacă vrei să le vezi.

Dar dincolo de instanțe și rânduri de lege, se spune că alegătorul ar fi trebuit să-I conteste dreptul la a deveni primar lui Dominic Fritz. Este adevărat că electoratul nu știe legea și înaintea lui intervine specialistul, juristul, magistratul, biroul electoral. Însă și dacă aceștia l-au scăpat liber la candidatură pe Dominic Fritz, alegătorul avea puterea să zică NU. Dar n-a zis, spre disperarea lui Nicolae Robu, aproape sigur de un nou mandat pe CD Loga nr. 1. Acum sondajele de opinie șoptesc că lupta se dă de la egal la egal, iar misiunea legiuitorului, a arbitrului în acestă competiție ar deveni decisivă.

Dacă n-ar fi existat precedentul din 2020. Nimeni nu va putea interzice candidatura lui Dominic Fritz în 2024 fără să se lovească de faptul că două instanțe au zis în 2020 că atunci era legal să o facă, să candideze și chiar să câștige un mandat de primar al Timișoarei. Este cumplit de greu să motivezi ceva în sensul opus acelor decizii. Dar nu numai atât, cum să-i spui alegătorului că în acești ani el, contribuabilul, trebuia să fie administrat de Nicolae Robu?

Că, de fapt, nimic din ce n-a făcut Dominic Fritz, conform contestatarilor săi, n-ar fi trebuit să se întâmple. Adică „nimicul” făcut de actualul primar ne-a ținut într-o stază plutind deasupra timpului. Organigramele nu s-au schimbat deloc, directorii Răvășilă și Aurelian ar fi și acum tot acolo, Chiș Culiță ar avea și-acum de lucru, Ionuț Nasleu ar fi dus Piețele unde nici nu am fi visat, bazele sportive erau și acum neautorizate, dar deschise, ștrandul Termal mai funcționa fără să plătească la municipalitate ceva, iar acum, acum ce avem?

Nimic, „Donimic”. E corect să pui societatea într-o asemenea încurcătură? Nicolae Robu merită criogenat pentru astfel de situații. Numai să-l pui pe Nicolae Robu să ne povestească azi câte va face în viitorul mandat de-l câștigă în 2024 și te apucă disperarea știind câte am pierdut între 2020 și 2024, câte pasaje, câte, poduri noi, câte titluri la fotbal, impozite mai mici… Doar cei de la Heaven au rezistat peste timp.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Gica a spus: (mai 1st, 2024 at 09:01 )

Baschet
Clujul este in finală. Oradea aproape.Timisoara s-a batut la retrogradare.
Cam asta este si diferenta intre administrațiile locale.Unii la campionat noi vai si amar.
Ca este Robu sau Fritz (ăsta chiar nu iubește sportul) vorbim de doua conduceri ale orașului execrabile indiferent de subiect.

Daniel a spus: (mai 1st, 2024 at 09:21 )

Până la urmă dacă instituțiile statului nu își fac treaba, tot cetățenii trebuie să se implice și să rezolve astfel de situații prin vot. Indiferent care dintre cei doi principali candidați va câștiga este clar că din 2028 avem nevoie de un nou primar iar partidele ar face bine să caute candidați încă de pe acum pentru că așa nu se mai poate continua cu persoane incompetente, parașutate de cine știe unde care își impun viziunea personală asupra orașului, modifică proiecte cu consecințe dezastruoase, schimbă culorile mijloacelor de transport și câte și mai câte. Deși schimbarea se poate întâmpla și anul acesta pentru că există 2 candidați mai competenți iar electoratul are ocazia să îi trimită pe favoriții actuali la pensie respectiv în șomaj, șansele pentru o astfel de evoluție sunt reduse și se pare că cei care votează bazat pe principii și merite vor mai trebui să îndure cel puțin 4 ani.

Baschetul e una, administrația, geografia, istoriile locurilor sunt altele! Clujul are deschidere către Dej și Turda, Timișoara către Vest, iar Oradea către Debrecen. Timișoara e Timișoara și asta ar trebui să ajungă, chiar dacă lucrurile nu sunt la nivelul la care am vrea în visele noastre înalte. Timișoara are Societatea de la Timișoara, Clujul are Grupul (securisto-pesedist) de la Cluj. Oradea are … niște familii descurcărețe. Clujul, cu tot ștaiful lui babeș-bolyan l-a avut primar pe Funar, un om cu privirea rătăcită, și-l are pe Boc, de care și-a lustruit ghetele Băsescu când a vrut și când n-a vrut. Oricât de mult se întind zonele industriale ale Clujului și Oradei, Clujul rămâne un oraș provincial, scump și cu aere, iar Oradea un burg de pustă.
N-am auzit de migrație din zona Timișoarei la Oradea, în schimb, la Balul Bihorenilor de la Timișoara ar fi necesare toate sălile din oraș + stadioanele + vreo două bulevarde mai mari închise circulației auto. Aveți cunoștință de timișoreni care fug în Cluj și Oradea din cauza taxelor mari (veți avea o surpriză dacă veți vedea taxele din Oradea ori costul vieții din Cluj!)???
Dar cum era Timișoara pe vremea Mult-prea-Vopsit-Competentului ????? Era deasupra Clujului și Oradei (după măsurile voastre, care comentați fără a da vreun argument!!!) și brusc, din 2021 a devenit un oraș de râs, intrat în declin?
Alte refrene decât competența lui Robu și Cluj+Oradea, nu aveți? Ok, pentru proști se poate cânta la o lăută cu două corzi, dar concert simfonic, pentru cei care gândesc, nu iese! Nici Daniel + Poli21 + Jack nu seamănă a tenori.

George a spus: (mai 1st, 2024 at 10:52 )

Daniele, „minunat”, ca de obicei, comentariul tău. Dar. tot ca de obicei, reușeșți cu brio să-ți dai cu tesla în c**e. Inundând fiecare articol cu tot soiul de comentarii semidocte, în care împletești adevăruri evidente cu minciuni și cu sugestii stranii, reușești să îi faci pe oameni să sară peste comentarii și să-ți umple frigiderul de carne.

cris a spus: (mai 1st, 2024 at 12:22 )

pentru george: acest asa zis daniel are deja 300 de comentarii pe acest site, in ultima luna, ca doar din ultima luna a aparut pe front. il inteleg, e platit la comentariu, ca doar vin alegerile, dar iti dai seama cat timp liber au acesti postaci atoate-stiutori? incredibile personaje!! TRIST!

Wanda89 a spus: (mai 1st, 2024 at 13:45 )

Colateral. București. Capitala țării, ești! Alegeri de primar. Divergent. De cel puțin șase luni, 3-4-5 posturi de filme și știri „dedetoate” sunt pline de filme cu Piedone, vestitul gras-bătăuș al anilor 1970-1980. Nu înțeleg de ce nu intervine Protecția Consumatorilor, măcar asta, în această evidență?! Pidone, Pietone, reclamă și propagandă nemernică. Lăsați-mă să vorbesc liber, măcar în Timișoara!
https://www.youtube.com/watch?v=am0No2NdXS4

George a spus: (mai 1st, 2024 at 18:17 )

@ cris, 👏👏👏👏👏👏👏

Lia a spus: (mai 1st, 2024 at 18:30 )

Ultimii infecti sunt comasatii. Mai ales Toanca cu Ilieasca si Dan Diaconu.

Jack a spus: (mai 1st, 2024 at 20:34 )

Fritz a adus marsurile de homosexuali in Timisoara, Ftitz trebuie sa plece!

antiVrajeāla a spus: (mai 2nd, 2024 at 01:51 )

Din punctul meu de vedere timisorenii l-au meritat pe Fritz astia 4 ani. Pentru ca l-au ales. Sau doua treimi au stat acasa ca au avut multa treaba🤪 Daaaaar: NU, doua instante NU au constatat ca Fritz avea dreptul sa candideze, ci ca trebuia contestata in instanta candidatura si nu validarea ca primar, altfel s-ar fi ajuns la o aberatie juridica. Ceea ce s-a contestat a fost din pacate încheierea civilă nr. 10.675/15.10.2020 pronunțată de Judecătoria Timișoara care valida rezultatul alegerilor (si NU dreptul de a candida al a acestui trimis neocolonialist.) Vreti explicatii? va dau:
din decizia curtii de apel de la recurs: „Dacă s-ar lua în considerare obligația instanței, ca, în cadrul validării🤪 să reanalizeze de plano, toate condițiile de eligibilitate🤪, s-ar ajunge la situația absurdă în care hotărârea de acceptare a candidaturii, care este supusă controlului judecătoresc, să nu mai aibă nicio valoare, oferindu-se o cale de atac „de rezervă” persoanelor care au omis sau au neglijat la acel moment contestarea actului unei autorități electorale”

E suficient de clar care a fost argumentatia tribunalului si a curtii de apel?
Eu sunt convins ca cititorii nu pricep subtilitati de-astea cu puterea de lucru judecat care nu poate fi rasturnat de vreo instanta dar sunt la fel de convins ca un jurnalist le poate pricepe si stie unde sa caute DECIZIA CIVILĂ NR. 596 din Ședința publică din data de 10.11.2020 a Curtii de Apel Timisoara pentru a se lamuri pe sine insusi.

Astept un update al articolului. Cu explicatii cum ca Fritz NU a avut domiciliul in Timisoara si ca nu indeplinea asadar conditiile din L115/2015. Si ca aia care au contestat(trecem peste exceptia de neconstitutionalitate pe care au ridicat-o, nu conteaza acum) s-au trezit tarziu si 2 instante le-au spus ca… ghinion, trebuiau sa se trezeasca mai repede, si anume „în termen de cel mult 48 de ore de la data afișării candidaturii.”

Si sper sa nu cumva sa „moderati” comentariul meu… e scris chiar frumos, atat de frumos ca i-am facut si print screen…

antiVrajeāla a spus: (mai 2nd, 2024 at 02:05 )

PS: si nu l-am votat nici pe Robu(niciodata), si nici n-o sa-l votez. Dar nici pe Fritz. As fi interesat insa sa aflu cine de la noi sunt tradatorii care accepta si acopera sa se faca mizerii la ordin din afara de catre guvernatori neocolonialisti precum Fritz ori Clotilde. Chiar, la Clotilde ce s-o mai fi intamplat cu renumararea aia? „noua ni s-a spus ca acele camerele nu functioneaza”😂🤪Pe langa faptul ca procurorul de caz a fost… „convins” sa se „pensioneze”. N-o sa aflam, nu? Ma gandeam eu.

#🤪

Marian a spus: (mai 2nd, 2024 at 13:55 )

Acum, ștrandul Termal plătește ceva la municipalitate? E mai bine fără baze sportive, fie ele și neautorizate?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (16). Nicolae Robu înfundat şi mai tare în şleahta Cîrpaci de propria sa colaboratoare. RMN-uri gratuite pentru membrii clanului la spitalul primăriei/Video

Fostul primar Nicolae Robu a încercat, într-o conferinţă de presă să arate cum s-a luptat el cu clanurile de romi pentru a recupra de la acestea unele imobile. Ghinion! – vorba unui clasic în viaţă. Chiar cea pe care a invitat-o alături de el în conferinţa de presă, Olimpia Oprea, fostă directoare a Spitalului Municipal...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (16). Nicolae Robu înfundat şi mai tare în şleahta Cîrpaci de propria sa colaboratoare. RMN-uri gratuite pentru membrii clanului la spitalul primăriei/Video
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din nou pentru „finala” care poate duce în Liga 2. Vorbim de duelul dintre Politehnica, locul 2 în C8 şi campioana din C7, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. „Acum începe spectacolul și emoția. Suntem la baraj! Miercuri, 22 mai, de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu la o societate comercială, situată pe DN 58 B, a fost găsit decedat lângă un canal de colectare. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului stabilind...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și tehnologii moderne: AES RO, NCTS RO, e-Transport, e-sigiliu și noutăți în domeniul produselor accizabile”. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri, Sala Banat, în 28 mai, ora 10. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul primar Nicolae Robu a încercat, într-o conferinţă de presă să arate cum s-a luptat el cu clanurile de romi pentru a recupra de la acestea unele imobile. Ghinion! – vorba unui clasic în viaţă. Chiar cea pe care a invitat-o alături de el în conferinţa de presă, Olimpia Oprea, fostă directoare a Spitalului Municipal...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (16). Nicolae Robu înfundat şi mai tare în şleahta Cîrpaci de propria sa colaboratoare. RMN-uri gratuite pentru membrii clanului la spitalul primăriei/Video
Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în instituție, cu un contract de muncă, după ce a obținut o sentință favorabilă în instanță. Ea va fi colegă de departament cu un alt „dușman” al instituției, reangajat tot în urma unei decizii a instanței, Culiță Chiș, cel pentru care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș
Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani de la înființare. Aniversarea împlinirii celor opt decenii de la înființarea UVT va crea prilejul organizării unei serii de evenimente cu profil special, oferite de UVT în perioada 23-25 mai 2024, context în care comunitatea academică a UVT reia parcursul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate
În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire al Clinicii ORL, în prezent în etapa de retușuri după șantier, după semnarea contractului pe noul program de finanțare europeană. Clădirea cu parter și patru etaje, zece cabinete și două săli de tratament cu echipamente medicale de ultimă generație și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noile dotări pentru  clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni
Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi ghidate și tot atâtea minți captivate de trecut, istorie și tehnologie au descoperit Muzeul Tehnic UPT la cea de-a XX-a ediție a evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor! Pe 18 mai 2024, Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Departamentul ID/IFR și Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO
Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi acum dublat și de cel realizat pe Bega cu ambarcațiuni, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni. Granița va fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună
După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea podului Muncii, care traversează Bega, în atenția Consiliului Local Timișoara apare din nou reabilitarea acestui obiectiv. Nu se va schimba nimic, în afară de suma alocată, care crește la 49 de milioane de lei. Realizat în 1913, acest pod este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei
Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au reținut un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În fapt, la data de 15 mai, polițiștii au fost sesizați...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest
Top