Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș în colaborare cu IPJ Timiș au organizat un control la un restaurant din Timișoara. Verificările au scos la iveală numeroase probleme, care s-au lăsat cu amenzi de 22.000 de lei și închiderea temporară a activității.
Controlul a fost efectuat la SC Scărlatescu Cătălin jr. SRL(roy), din Timișoara. Au fost constatate mai multe abateri de la prevederile legale în domeniu, ceea ce a impus aplicarea mai multor sancțiuni: 4 amenzi în valoare totală de 22.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor; propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.
Verificările au scos la iveală și faptul că în clădirea unde era restaurantul, în pod erau amenajate și mai multe camere care se închiriau. Atât în restaurant, cât și la camerele respective au fost găsite probleme.
La partea de alimentație publică: folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători; nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde (mâncăruri gătite) și reci (sosuri) (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri); folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă; utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor; condiții igienice improprii desfășurării activității.
La partea de cazare problemele se refereau la amenajarea și folosirea podului clădirii la închirierea unor camere către persoane fizice; condiții de cazare total improprii: în baie, sunt montate la duș perdele din material plastic cu porțiuni de mucegai și prezintă un miros puternic de canalizare, iar o ușă de baie era spartă. În 2 camere au fost identificate insecte parazite (ploșnițe) atât pe pernă, cât și pe saltea și pe pavement, în jurul patului. Mai multe saltele erau pătate. În afară de 2 camere, toate celelalte nu au aerisire directă aceasta realizându-se printr-o improvizație total insuficientă pentru aerisirea completă a camerelor.
Nu a putut fi prezentat acordul emis de Primăria Timișoara cu viza pentru anul în curs, autorizația ISU pentru spațiul de cazare, iar autorizația DSVSA Timiș nu este emisă pt activitatea de restaurant.
Operatorul a mai fost sancționat pentru aceasta abatere, mai transmit cei de la OPC.
Comentarii prin facebook