Druckeria vă invită, vineri, 25 octombrie, de la ora 14.00, la deschiderea expoziţiei „La revedere, El Monumental!”, aflată în tribuna oficială a stadionului „Dan Păltinişanu”. La eveniment vor participa mai mulţi jucători emblematici și personalități din istoria clubului de fotbal Politehnica Timişoara.
Prin proiectul „La revedere, El Monumental!”, organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, tribuna oficială a stadionului „Dan Păltinișanu” a fost transformată într-un punct muzeal temporar, oferind o incursiune în istoria și cultura sportivă a Timișoarei, înainte de demolarea arenei. Iniţiativa face parte dintr-un proiect mai amplu denumit „Polistoria”, care-şi propune crearea unui muzeu permanent dedicat clubului fanion al Banatului.
„Printr-un efort comun, în ultimele luni, am reuşit să descoperim noi fotografii, obiecte de preţ şi amintiri din bogata istorie alb-violetă, unele dintre ele urmând să fie prezentate în premieră în spaţiul public!”, spun organizatorii.
Cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Timiș, expoziția va fi deschisă publicului timp de aproape două luni, oferind vizitatorilor oportunitatea de a explora moștenirea clubului Politehnica Timișoara și istoria stadionului „Dan Păltinișanu”, dar și legătura specială pe care echipa de fotbal a avut-o mereu cu orașul. Pe parcursul perioadei de vizitare vor fi organizate în cadrul proiectului activități conexe, precum diverse ateliere destinate persoanelor de toate vârstele, dar și sesiuni de discuții cu oameni importanți din istoria Politehnicii, tururi ghidate pentru elevi sau concerte.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 25 octombrie – 15 decembrie conform următorului program:
Miercuri: 10.00-14.00
Joi: 14.00-18.00
Vineri: 14.00-18.00
Duminică: 14.00-18.00
Accesul e gratuit în timpul programului de funcționare şi nu necesită rezervare prealabilă. Intrarea se efectuează pe poarta din dreptul Tribunei 1 (poarta I).
Proiectul ”La revedere, El Monumental!” este organizat de către Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria şi este finanţat de către Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte Timişoara în cadrul programului Fondul pentru nevoi culturale de urgenţă 2024. Partenerii principali ai proiectului sunt Universitatea Politehnica Timișoara, TVR Timișoara și Consiliul Județean Timiș / Direcția Prestări Servicii.
Comentarii prin facebook