“Patriotul” Victor Ponta a inundat premeditat România pentru a salva Belgradul. Aşa a primit cetăţenia sârbă

Victor Ponta

Victor Ponta

Candidatul “suveranist” la președinția României, Victor Ponta, a recunoscut în cadrul unui podcast, difuzat miercuri seara, că în 2014, când era premier al României, iar Serbia a fost lovită de inundații puternice, a inundat mai multe sate din România pentru a proteja Belgradul. În urma acelui episod a primit şi cetăţenia sârbă.

În 2014 au fost mai multe inundații majore în sudul României, peste 1500 de hectare de culturi agricole, păşuni şi pădure au ajuns sub ape ca urmare a revărsării Dunării. Totul a fost premeditat, la comanda premierului de atunci, marele “patriot” de azi, Victor Ponta. El a recunoscut acest lucru într-un podcast găzduit de Robert Turcescu şi Dan Andronic.

Redăm mai jos o parte a dialoguluii referitor la acest subiect:

Robert Turcescu: Câte cetățenii ai?

Victor Ponta: Acum încă am două. Trebuie să merg la Belgrad.

R.T: Să renunți la ea?

V.P:  Da, tre’ să merg la la Ministerul de Interne și o să merg…

R.T: Da’ de ce ți-ai luat cetățenie sârbă?

V.P: Mi-au dat-o pentru că i-am ajutat cu o chestie extraordinară, pe care o să o scriu în cartea mea de memorii. În timpul inundațiilor (2014 n.r.), am dat eu ordin peste structurile românești să deschidă valea de la Porțile de Fier și-n felul ăsta nu s-a inundat Belgradul. S-a inundat doar o suburbie, dar dacă nu deschideam Porțile de Fier, se inunda Belgradul

R.T: Păi și ai noștri de ce nu voiau să deschidă?

V.P: Pentru că se inunda partea românească. Și s-a inundat. Dar am vorbit cu ISU, am mutat oamenii, am dat despăgubiri repede. N-ați aflat nimic voi, presa. Au fost sate, în aval…

R.T: Și cum te-ai gândit? Că mai bine inunzi niște români decât să inunzi niște sârbi?

V.P.: Robert, i-am chemat la 12 noaptea, era într-o vineri noapte, i-am chemat la guvern pe toți. Dimineața la 5 au fost jandarmi, ISU, toată lumea la satele românești de pe clisură… Cred că pe Dinescu l-am inundat atunci și de aia, și-acuma nu mă cheamă să-nvârt și eu un ciolan, că el e întotdeauna cu ciolanul…

R.T: Mai bine, că e piază rea…

V.P: Da, dar i-am dat despăgubiri, stai liniștit că i-am dat mai mult decât făcea coșmelia lui de la Cetate. Băi, e Belgradul! E Belgradul unde Iancu de Hunedoara l-a bătut pe Mahomed Cuceritorul! Cum să zic, da, mă, inundați Belgradul ca să salvăm cetatea lui Dinescu?! Crama lui Dinescu… Las’ că s-a refăcut crama, e foarte bună. Cam așa fost.

Și, în cazul meu nu mi-a dat-o președitele (cetățenia sârbă n.r.). Parlamentul a fost cel care a votat. Era o cetățenie onorifică, am fost în același timp cu… cum îl cheamă, mă, pe actorul ăsta… Steven Seagal. Noi doi am primit cetățenia atunci. Mă gîndeam că na, nu mai fac politică… Îmi place Belgradul și-mi place Serbia foarte tare.

Tot Soros e vinovat

Victor Ponta a postat pe Facebook următoarele precizări:

”Sunt pregătit pentru toate atacurile murdare și disperate ale Rețelei „Soros” și ale corupților care se tem de mine. Nimic și nimeni nu mă poate intimida sau opri din drumul meu acum. Nu voi organiza „înjunghieri” pe la spate, ca la USR, și nici nu mă voi ascunde de dezbateri în spatele fustelor unei jurnaliste dominate de propriile frustrări freudiene! Voi continua să le prezint românilor proiectele serioase prin care să ieșim din criza actuală, să le redăm demnitatea și siguranța pentru viitor! Românii trebuie să știe că, în 2014, au avut loc cele mai mari inundații din ultimii 120 de ani din Europa, care au produs victime și distrugeri uriașe! În România, din fericire, am luat — alături de specialiști — măsurile necesare, iar viața niciunui român nu a fost în pericol. Pagubele materiale minime au fost imediat reparate, iar despăgubirile au fost acordate. În același timp, România, ca un bun vecin, a ajutat țările aflate în pericol. Un lider ia decizii rapide și corecte — și asta am făcut! Cei care acum mă acuză cu ură oarbă lucrau, în 2014, alături de mine în Guvern! Împreună am protejat românii și am ajutat vecinii! Și așa trebuie să facem și în continuare!”

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Mic ca titulesc, mare mincinos! a spus: (aprilie 10th, 2025 at 12:04 )

Cam cât a fost cuantumul despăgubirilor ? Le-a plătit dl Ponta? (Liderul acela dintr-o bucată, care a luat măsurile necesare după Colectiv!) De ce n-au conferit sârbii cetățenia și specialiștilor alături de care dl Ponta a luat măsurile „necesare”? Și de ce cetățenia și nu o înaltă distincție de stat? E vorba de o cetățenie de onoare? Sau a primit recunoaștere doar dl Ponta pentru că ceilalți membri ai celulei de criză nu aveau prieteni refugiați la Belgrad? Cum poate un dac cu nume romano-italian, căsătorit chiar cu o Daciană (pentru o vreme), suveranist, să accepte cetățenia unui stat slav? Cetățeanul sârb Ponta știe măcar imnul Republicii Serbia? Avea plățile de taxe și impozite la zi când a renunțat la cetățenia sârbă? Chiar a renunțat la ea? În acte s-a declarat ortodox sau ortodox de catedrală cu ușile blocate de socru? O dunăre de minciuni, acest domn!

Patriotul a primit cetățenia sârbă în 2018 pentru un ajutor oferit în … 2014. Cam încet se mișcă sârbii la capitolul recunoștință! Poate pentru că cetățenia sârbă e bună ca să faciliteze niște operațiuni financiare în Serbia, pentru niște scutiri de taxe, pentru facilitarea deschiderii unor firme ? Poate chiar și pentru scurtarea formalităților pe aeroporturile rusești… Poate pentru a preveni o extrădare…
Nu vom ști nici când gospodin gragianin Ponta se apucă să dea explicații. De fapt, atunci știm cel mai puțin, căci explicațiile dânsului sunt ca un drum foarte lung și întortocheat de la adevăr către departe.

Daniel a spus: (aprilie 10th, 2025 at 14:08 )

Este ridicol cum spune că se sperie de el corupții când el a încercat primul să supună justiția, însă cu Băsescu nu i-a mers acestui plagiator. E un mare profitor care se urcă pe valul izolaționist care prinde de minune la idioții utili ai dictaturii muscale.

Dan A. a spus: (aprilie 10th, 2025 at 17:13 )

Ar fi interesant de facut public si motivul pentru care au fost inundatii in judetul Timis in 2005. „Patriotul” de atunci a fost un alt PSD-ist de marca, Titu Bojin. Se incumeta vreun ziarist sa faca investigatie?

Wanda89 a spus: (aprilie 10th, 2025 at 20:07 )

Toate javrele de partid comentează acum și sar la gâtul lui ponta, când acesta a scos singurul porumbel alb, pe gură, în toată cariera lui de putzoi obraznic și mincinos. Dar… Belgradul merita salvat, la fel cum merită și Budapesta etc.
Băi @Daniel, papagal șef, știu că ponta e perfid – pe tine te rog să te referi strict la eventualitatea ca România să facă mici sacrificii pentru a preveni mari dezastre umanitare în afara granițelor.

Daniel a spus: (aprilie 11th, 2025 at 11:17 )

@Wanda69 aka intre bare
Dacă e să se facă niște sacrificii atunci să și câștige ceva din asta. Practic noi am suportat din buget niște cheltuieli ca să salvăm niște vecini care nu au fost prea prietenoși cu minoritățile noastre de pe teritoriul lor, asta între multe altele. Asta după ce i-am tot susținut pe plan extern cu Kosovo.
Și așa, ca fapt divers, nu îmi amintesc să ne fi mulțumit măcar cumva, și mă refer oficial, nu direct lui Ponta cu vreun imobil în zona golfului sau la Stambul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fluturi și albine vii - expoziție

Politica vezi arhiva Politica

Simonis îi recomandă lui Fritz să se ocupe de Timișoara. Problema Lasconi, analizată de social-democrat

Primarul Dominic Fritz și USR au intrat, miercuri, în atenția șefului PSD Timiș, Alfred Simonis. Deși spune că nu vrea să comenteze prea mult situația din acel partid, el spune că primarul ar trebui să stea în oraș mai mult și să facă deplasări pentru a obține bani pentru Timișoara. Despre USR spune că nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi recomandă lui Fritz să se ocupe de Timișoara. Problema Lasconi, analizată de social-democrat
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Bălu – iese, Cojocaru – intră! Schimbare de antrenor la Ghiroda

CSC Ghiroda este o echipă de top a județului Timiș și a avut rezultate bune în ultimii ani la nivelul ligii a treia. La asta a contribuit din plin și antrenorul Sorin Bălu. Totuși, din cauza ultimelor rezultate, mai ales a eșecurilor la scor cu rivala Politehnica, s-a ajuns la o decizie neașteptată. Schimbarea antrenorului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bălu – iese, Cojocaru – intră! Schimbare de antrenor la Ghiroda
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
Iulius Town

Economic vezi arhiva Economic

Primul tronson de cale ferată modernizată dintre Caransebeș și Arad a fost dat în folosință/VIDEO

CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că a fost finalizat și dat în folosință un prim segment din calea ferată inclusă în proiectul PNRR – “Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad” LOTUL 2 Lugoj – Timișoara Est. Începând cu 14 aprilie se circulă pe prima porțiune de cale ferată modernizată, aceasta fiind situată în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul tronson de cale ferată modernizată dintre Caransebeș și Arad a fost dat în folosință/VIDEO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Descoperire dureroasă. Marți spre seară, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați despre faptul că o persoană a fost găsită spânzurată, în locuința sa, din municipiul Timișoara. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, pe strada Eugen Pop, au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că este vorba de o minoră, în vârstă de 16 ani....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tragedie! O fată de doar 16 ani a ales să își ia viața
Spitalul Municipal Timișoara a primit o autorizație sanitară pe șase ani, special pentru a nu fi afectați pacienții, spune directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Florin Ardelean. Va urma o autorizație pe un an de zile, dar după cei de la spitalul municipalității vor implementa anumite măsuri. Conform lui Ardelean, Spitalul Municipal are o autorizație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spitalul Municipal Timișoara are teme de casă de la DSP. Șeful CJT cere discuții pe dezvoltarea sistemului medical
Timișorenii din zonele Soarelui, Braytim și Calea Urseni, precum și pentru șoferii care circulă în zona de sud-est a orașului vor avea la dispoziție o nouă legătură între strada Mureș și bulevardul Mareșal Constantin Prezan prin prelungirea străzii Tosca. Investiția are ca scop fluidizarea traficul, reducerea timpilor de deplasare și pentru a crește siguranța în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Între strada Mureș și bulevardul Prezan se face o  nouă legătură rutieră
Totul pentru un viitor sigur. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) se alătură demersurilor europene pentru combaterea schimbărilor climatice, fiind activ implicată în Inițiativa Europeană pentru Climă (EUKI) (un program al Ministerului Federal al Afacerilor Economice și Acțiunii Climatice din Germania) prin implementarea proiectului ELCA – Empowering Local Climate Action. Scopul EUKI este de a întări cooperarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Combaterea schimbărilor climatice, prioritare și pentru UPT, care intră într-un proiect european în acest domeniu
Pe 15 aprilie 2025, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în localitatea Șag, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma perchezițiilor efectuate, la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Percheziții la „pușcașii marini” din Șag
Top
deBanat.ro - spune realitatea!
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.