Angajați ai Spitalului Județean Timișoara protestează în fața unității sanitare împotriva demiterii managerului Marius Craina/UPDATE

protest la Spitalul Judetean

protest la Spitalul Judetean

Joi, de dimineață, în fața Spitalului Județean Timișoara are loc un protest, pentru susținerea managerului demis printr-un Ordin al ministrului Sănătății Victor Costache. Craina a fost demis miercuri și înlocuit în funcția de manager, pe care o ocupă de cinci ani, cu Raul Pătrașcu.

Angajați ai Spitalului Județean Timișoara au ieșit joi, la ora 10, în fața unității sanitare, pentru a protesta împotriva demiterii managerului Marius Craina. Acesta a fost înlocuit printr-un Ordin al ministrului Sănătății, o dată cu schimbarea guvernului.
Tânărul Raul Pătrașcu – PNL – este cel care-i va lua locul lui Marius Craina – PSD -, cu un mandat interimar de șase luni, până la organizarea unui concurs pe funcția de manager.

„Consider că, în calitate de manager, am fost un om moral. Nu am fost scorțos, nu am fost închistat și nici conflictual și sper să fiți de acord că, pe parcursul întregului mandat, nu mi-am schimbat atitudinea și comportamentul față de nici unul dintre voi. În schimb, am ținut foarte mult la onestitate, la transparență și la încredere. Asadar, ne-am tratat unii pe ceilalți cu respect, ne-am spus lucrurile în față, nu ne-am bârfit pe la spate și nu ne-am sabotat! Ca atare, dragii mei, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru eforturile voastre zilnice, pentru munca excelentă pe care ati depus-o, contra cronometru, și uneori în condiții dificile! Felicitări! Jos pălăria! (…) Nu mai îmi rămâne decât sa-i urez succes noului manager al SCJUPBT, dl. Raul Pătrașcu, și, cel puțin, tot atât de multe realizări, atât pe plan profesional cât și managerial! Cu mențiunea că, la fiecare final de mandat, doar pacienții și colectivul medical sunt cei care vor trage concluziile și vor estima performanța unui management sănătos și axat pe nevoile comunității. Cu Dumnezeu, înainte!”, a scris Marius Craina, miercuri, pe Facebook.

De la protest nu au lipsit nici liderii de sindicat, care au fost de altfel şi cei mai vocali.

“Nu cred că Spitalul Județean o să mai aibă un asemenea șef cum a fost dânsul. Manager și profesor și prieten și coleg. Ușa dânsului a fost mereu deschisă, s-au tratat la fel toți salariații, indiferent de gradul profesional, indiferent de situația pe care au avut-o de prezentat, dânsul a fost alături de oameni, a încercat prin toate metodele să susțină oamenii, să-i ajute în toate problemele. Pe noi ne deranjează modul în care s-a făcut această schimbare, faptul că a ajuns în media acea dispoziție care nu era nici înregistrată, nici ștampilată cu viza Ministerului Sănătății”, a afirmat Veronica Roth, lider sindical SANITAS.

Angajaţii spitalului vor să continue protestele, iar o nouă ieşire este programată pentru vineri, de la ora 10. Totodată, aceștia au întocmit o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Victor Costache, privitoare la situaţia creată..

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

take a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 11:03 )

Nu il stiu nici pe Craina nici pe tanarul Raul. Dar totusi cand schimbi pe cineva o faci dupa o evaluare sau? Se pare ca PNL Orban nu e decat un alt PSDragnea. Astept sa vina un partid care sa puna punct numirilor politice. Si nu, solutia nu e usr

sly a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 11:24 )

hOpa, unii nu vor mai lua șpăgi de la bolnavi de azi și asta va goli conturile acelora.

Florina a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 11:31 )

Noi NU am schimbat guvernul si NU am sustinut presedintele pentru ca REGULILE sa fie aceleasi! Oamenii trebuie alesi in functie de competenta si NU pe criterii POLITICE!! NU POTI DEMITE UN MANAGER SUSTINUT DE INTREGUL PERSONAL AL SPITALULUI SI IN ASEMENEA CONDITII cand oricum peste cateva luni se va sustine un concurs! O mare dezamagire si o mare nedreptate ati creat domnule ministru!

Svetlana a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 12:13 )

Niciodata nu s a intamplat sa circule ” liber” acte eliberate de Ministerul Sanatatii!! E de neconceput lucrul acesta!! Sunt acte medico legale!! Cum e posibil ca nesemnate si neavizate sa ajunga la personalul spitalului si sa fie vehiculate prin presa? Despre ce GUVERN, SCHIMBARI, MINISTRII vorbim?

Supapa a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 12:20 )

Ati sters comenturile pt ca erau pro Craina?
Sa va fie rusine

NICU a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 12:28 )

A fost pus politic de psd, acum sa plece acasa. A venit si vremea tinerilor!

koks a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 13:47 )

E o generatie tare care a terminat anul asta grupa pregatitoare, ia vedeti, inregimentatii in soimii penelului si repede sariti cu functii de conducere in stat. Oameni buni, sunt de acord sa promovam tineretul, dar sa pui un tanar absolvent de facultate pe un asemenea post este…. prea mult? oare ce il califica pe acest tanar pentru asemenea post? din cate stiu existe acte normative care pentru functii de conducere in aparatul de stat cer indeplinirea unor conditii minimale, iar cea mai generala dintre aceste conditii este experienta. Ne batem joc singuri de noi ca aceptam asemenea tratament din partea politicienilor care efectiv ne sfideaza, indiferent de culoare politica. Deci, romani numai de bine, tara a fost, este si va fi fi pe maini bune! sa ne ajute …. dumnezeu sau altcineva ca… noi nu mai suntem capabili !
Concursuri nu se mai organizeaza in tara asta? macar simulati bunul simt ca in ultimul timp observ o practica generala in aparatul de stat central si local indiferent ca-i psd-ul sau pnl-ul la putere, se numeste un directoras sau șăf interimar, fara concurs, gasim tot felul de fente sa evitam concursul etc. Si asa concursurile astea sunt organizate cum se stie, adica cu castigotrul sau castigatorii cunoscuti inainte de concurs macar se pastreaza aparentele nu unei democratii ca este prea mult pentru noi, dar macar a bunului simt si a respectului fata de cetateanul roman.

Timisorean a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 14:17 )

Marius Craina, este medic. Un profesionist. Un suflet mare si un bun prieten.
Ca manager sa o lasam mai moale. Usa mereu deschisa in numele transparentei a facut din biroul lui si din spital un fel de Gara de Nord. Un city mall.
Despre Mihai Ionac, acesta ar fi foarte bine sa taca. Pur si simplu sa taca. Toata lumea stie cum a ajuns asa zis profesor. Si meritele lui profesionale sunt deca dreptul indoielnice. Cat despre tov lidera de sindicat. Mucles. Poate ar fi bine sa se retraga in pensie.
Jos psd si jos clica securisto-comunista din conducerea umf Timisoara. Rusine !
Poate tov prif Dragulescu stie mai multe despre criteriile de promovare..
Partidul National Liberal, ar fi de dorit sa mu faca prostiile psd-ului. Pentru ca ar fi pacat de tot efortul de pana acum.
Poate ca o politica de resurse umane profesionista ar fi solutia acestui fals conflict. Poate promovarea unui manager serios si demn.

Idol a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 15:31 )

Acasa cu PSD istii

Insider a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 15:39 )

Protest marca sindicatul PSDist, precum cel de la Guvern, cuand au adus cu autobuzele simpatizanții PSD ,totul plătit din impozitele noastre.
Craina se face de râs cu lamentările astea penibile. Unde ți-e demnitatea, bre?! Ai fost numit politic, nu pe baza vreunui concurs cinstit de.competenta. La fel cum și-a numit Robu directorașii la companiile ce tin de primărie.
Sunteți toți niste parveniți politic.
La fel ca tânărul venit intempestiv sa preia Spitalul: PNL, aceeasi mizerie !

Vox Populis a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 15:58 )

Eu mă așteptam să protesteze că se fac numiri fara concursuri, pe pile politice și parvenitism, nu că de ce a fost demis Craina?! De acolo se vede că e protest la comanda PSD, ca vor doar să-și păstreze scaunele grase.
Cat despre succesorul, e doar un parvenit, șobolan politic care pretinde că are valoare, dar nu se duce la privat, ci vine la.stat unde se fac numirile politic, pe pile.
Ce ipocrit, atât el cât și liberalii lui Robu

Supapa a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 16:23 )

Imi cer scuze moderatorului si site-ului debanat pt commentul de mai sus. Nu ati cenzurat doar ati avut o problema. 10x

Ovidiu Hectar a spus: (noiembrie 28th, 2019 at 20:58 )

Maine o sa-l puna manager pe liceanul RockAndRoll. Ce iti trebuie experienta? Om de partid sa fi si e ok!

drucker a spus: (noiembrie 29th, 2019 at 09:47 )

Spitall Judetean e o cloaca de spagari unde nu te baga nimeni in seama daca nu dai spaga .De la medici la asistente si pana la ultima infirmiera , te trateaza cu indiferenta daca nu primesc bani
Sistemul medical e corupt iremediabil .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei

Ziua de miercuri a adus definitivarea listelor de candidați cu care PNL Timiș se va prezenta în toamnă la alegerile pentru Parlamentului României. Nu fără surprize, dar cu candidații așteptați pe primele poziții. Așadar, Vasile Blaga, interimarul pus în fruntea filialei județene PNL Timiș, după demisia lui Alin Nica, care a reprezentat PNL până în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața jucătoarei Kathinka Von Deichmann (Liechtenstein), 6-3, 1-6, 6-4, obținând astfel primul ei titlu la nivel WTA și cel mai notabil rezultat de până acum din cariera ei. A fost o finală superbă, cu răsturnări de scor, cu mingi fantastice și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor și liceelor de stat, prin Programul Regional Vest. Acum, ghidul de finanțare este în consultare publică. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme inteligente de management urban în orașul Deta, județul Timiș”. Iar pentru aceasta are la dispoziție peste 834.000 de lei, fonduri europene. Se caută un furnizor de pubele inteligente cu GPS, bănci cu WiFi și încărcare wireless, dar și pentru diferite...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent
În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea, de la Catedrala Mitropolitană Timișoara, cu moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Procesiunea a urmat traseul Catedrală – Podul Traian – Splaiul Tudor Vladimirescu – Podul Mihai Viteazul – Catedrală. La evenimentul religios au participat mii de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara
Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la nivel cu calea ferată dintre Sânandrei și Periam. Au fost montate dale noi care vor oferi confort și siguranță sporită pentru circulația rutieră din zonă. În cursul acestei săptămâni, pe raza SRCF Timișoara, pe linia 222 Sânandrei-Periam, la trecerea la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO
Doliu în lumea fotbalului românesc, după decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de ani. El fusese internat la urgențe în cursul săptămânii actuale, chinuit de o pneumonie, dar și cu probleme cauzate de accentuarea bolii Alzheimer. Anunțul a fost făcut în social media de către fostul ofițer de presă al „Câinilor Roșii”, Ionel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Legendă a fotbalului românesc a antrenat și la Timișoara
O etapă a cincea desfășurată sub auspiciul capriciilor vremii, ploaia și în unele cazuri terenurile grele fiind un adversar în plus pentru jucătorii din Liga 4 Timiș. Una peste alta a fost o rundă interesantă și echilibrată, surprizele și golurile nu au lipsit, s-au marcat în medie trei goluri pe partidă, dar s-a înregistrat și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 4. Lugojul domină „Divizia D” și are 5 din 5
Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de realizat acolo doar mici ”reglaje”. Mai sunt operațiuni de mici dimensiuni de efectuat la infrastructură și la spațiul verde, și trebuie montat mobilierul urban. ”Lucrările la bulevardul Vidrighin au ajuns în ultima etapă. Suntem aproape de finish, așa că am...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban
Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de arhitectură de la Timișoara, desigur alături de eveniment în sine, este redarea spațiului Garnizoanei din Piața Libertății către timișoreni. Organizatorii evenimentului, Ordinul Arhitecților, filiala Timiș, au făcut o treabă extraordinară și au readus ”lumina” în clădirea amintită. Rămasă în uitare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar
Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware lansată după atacul asupra serverelor Primăriei Timișoara,  a anunțat, în urmă cu câteva ore, că date furate de pe rețeaua digitală a municipalității ar fi fost făcute publice. Acestea sunt la dispoziția oricui spune acesta, pe LinkedIn, dar nu oferă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net
Top