Municipalitatea timişoreană a montat primele opt containere în care va trimite eventualele persoane care trebuie să intre în carantină, dar până la final vor fi în total 20 de asemenea module. Nicolae Robu spune că primăria a dat aproximativ 190.000 de lei pentru aceste prime opt module, dar e mulţumit de achiziţie, acestea sunt dotate „top”, iar ulterior crizei coronavirus pot fi reutilizate.
Primăria a creat deja un „minicamp” de carantină, cu opt containere de locuit, cu gard şi pază permanentă. Deocamdată sunt opt module, dar la final vor fi în total 20. Paza bună trece primejdia grea, e de părere edilul-şef, iar aceste locuri de carantinare sunt cea mai bună soluţie. De fapt, şi unica, spune Nicolae Robu, primăria nemaiavând alte locuri unde să ofere spaţii de carantină.
„Să nu fim nepregătiţi dacă evoluţia va fi de aşa natură, nimeni nu poate exclude. Am dat 190.000 de lei pentru opt containere. Fiecare au grup sanitar propriu, inclusive cabină de duş. Azi am fost acolo, unde sunt instalate containerele, se făceau conexiunile la utilităţi. Au cabină de duş, toaletă, chiuvetă. În fiecare sunt montate câte trei paturi. Nu putem exclude situaţiile cu doi-trei membri ai aceleiaşi familii, care au călătorit împreună în maşină, de aia au fost puse trei paturi. În mod normal, în fiecare container e câte o persoană. Doar în cazuri speciale sunt mai multe. Cu toate că suntem optimişti, să nu fie folosite, noi, ca oameni responsabili, trebuie să ne pregătim. Pe lângă cele opt, am lansat procedura pentru încă două, plus zece. Acestea vor sosi în maxim două săptămâni. Vom avea 20 de asemenea containere”, a declarat Robu.
El spune că în acel „campus” se pot monta maxim 26 de containere. Acestea vor fi păzite 24 de ore din 24 de poliţiştii locali. Ulterior crizei, containerele vor putea fi folosite şi în alte scopuri, sunt versatile, spune primarul.
De asemenea, Robu a spus că a răspuns solicitărilor celor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a pus la dispoziţia instituţiei corpul medical de medicină şcolară din Timişoara, dar cu menţiunea că aceştia vor ajuta la activitatea DSP, dar fără a fi în contact direct cu posibilii bolnavi.
Comentarii prin facebook