O societate din Dej și una din Cluj vor realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru construcția rețelei de stații de alimentare cu energie ale autobuzelor electrice care vor fi introduse în circulație la Timișoara în viitor. Un număr de 44 de autobuze ar urma să ajungă în orașul de pe Bega în urma unui contract finanțat din fonduri europene, derulat de Ministerul Dezvoltării.
Societatea Energy Branching Solutions din Dej și Mara Design SRL vor primi 400.000 de lei plus TVA pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic aferent construcției unei rețele de alimentare cu energie electrică a viitoarelor autobuze eco, care ar urma să fie primite de Timișoara în urma unui contract cu fonduri europene. Ministerul Dezvoltării, organismul care se ocupă de licitațiile pentru toate orașele României unde ar urma să ajungă astfel de autobuze, a întârziat enorm de mult procedura, este vorba de ani de zile https://debanat.ro/2021/01/sosirea-autobuzelor-electrice-noi-la-timisoara-a-fost-intarziata-de-incompetenta-functionarilor-de-la-ministerul-dezvoltarii_318833.html .
Nici licitația pentru care s-a semnat acum contractul, de realizare a documentației pentru stațiile de alimentare, nu a avut o soartă mai bună. Responsabilitatea acestei componente a aparținut Primăriei Timișoara, iar licitația a fost blocată în luna octombrie a anului trecut, din cauză că ofertele depuse au fost considerate inacceptabile și neconforme https://debanat.ro/2020/10/nu-avem-nici-autobuze-electrice-dar-nici-statii-de-incarcare-licitatia-a-fost-anulata_310061.html .
În total, pentru asigurarea funcționalității rețelei de alimentare, e prevăzută condtrucția unui număr de 15 stații de încărcare rapidă. De asemenea, se vor realiza lucrări de racordare pentru 12 posturi de transformare, conform avizelor tehnice de racordare la instalații electrice.
Comentarii prin facebook