Propunerea lansată de Alin Nica pentru realizarea unui spital modular ATI este considerată în principiu una bună de către colegul său de coaliție locală, primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Se pare că șeful CJ Timiș a estimat corect ce discuții ar putea să apară legate de subiect, iar partenerul său a confirmat: problema e lipsa de personal pentru acest spital.
E o idee bună, dar are unele hibe momentan. Anume, durează ceva timp până se va ridica spitalul, în condițiile în care locuri noi la ATI sunt necesare acum, de urgență, respectiv faptul că nu mai este personal specializat pentru a se ocupa de paturile noi. Exact aceasta spunea și Nica despre ce motiv de discuție ar putea exista legat de utilitatea spitalului https://debanat.ro/2021/03/alin-nica-e-pozitiv-lasa-cearta-deoparte-si-propune-primariei-timisoara-realizarea-unui-spital-modular-ati_324587.html .
”Cu siguranță vor exista cârcotași care sa spună că ne trebuie linie de gardă, că ne trebuie una sau alta. Eu zic să punem banii, să găsim locația și detaliile se rezolvă din mers” , spunea Nica.
Iar Dominic Fritz răspunde, argumentat, provocării.
„Spitalul modular este o discuție pe care am purtat-o cu mai oameni și mai multe instituții în ultimele luni și bineînțeles că este o idee care are meritele ei. Problema cu spitalul modular este că, unu la mână, durează până se construiește, dar avem și o problemă de resurse umane. Avem spitalul de campanie (n.r. cel ridicat la stadionul CFR de Spitalul Militar Timișoara), unde, teoretic, o să fie 10 paturi de ATI, dar unde momentan nu sunt suficienți medici ATI care să poată efectiv să opereze aceste paturi. Noi am detașat deja din partea Spitalului Municipal și din partea Spitalului de Copii niște cadre medicale, dar dacă discut cu profesor Săndesc, ATI-istul și vicepreședintele Asociației de Terapie Intensivă, acesta îmi spune că resursa umană este epuizată. Nu este foarte clar, chiar dacă am face acest spital, de unde am lua resursa umană”, a declarat Dominic Fritz.
Comentarii prin facebook