Fostul viceprimar al Timişoarei, liberalul Dan Diaconu, afirmă că primarul Dominic Fritz nu are vreu motiv să se plângă pentru că nu a primit niciun leu de la fondul de rezervă al Guvernului. El afirmă că Guverrnul a alocat mai multe fonduri municipalităţii timişorene, fonduri pe care actuala administraţie nu a ştiut să le cheltuie.
Actualmente consilier local, Dan Diaconu îl acuză pe primarul Dominic Fritz că încearcă să manipuleze lumea, atunci când se plânge că Timişoara nu a primit niciun leu de la fondul de rezervă al Guvenului.
“Ieri, exercițiu de manipulare. Timișoara nu a primit nimic din fondul de rezervă guvernamental. Totul e o răzbunare politică. Ce să vezi, guvernul s-a răzbunat și pe dl. Boc și pe dl. Chirica și pe mai toți marii primari de municipii, liberali. Pentru că nici un leu nu a ajuns nici la Cluj, nici la Iasi, nici în alte mari municipii. În fapt, istoric, marile municipii nu au primit bani în cadrul acestor mecanisme de sprijin pentru simplu fapt că pentru a conta în bugetul Timișoarei, sau al Clujului, sau al Iașiului suma ar trebui să acopere alocarea a 4-5 județe. În cei 8 ani în care am făcut parte din administrație, cred că am primit o singură dată o sumă nesemnificativă în cadrul acestui mecanism”, arată Diaconu
El spune că problema Timișoarei de azi nu stă în banii pe care nu i-a primit, ci în banii pe care administrația i-a primit și pe care nu i-a cheltuit “din lipsă de capacitate, coerență și rezultate”. Sau i-a cheltuit pe lucruri nesemnificative pentru cetățenii Timișoarei, afirmă Diaconu. El a dat mai multe exemple de fonduri obţinute de la guvern, dar necheltuite.
“Un mic rezumat al sprijinului blamatului guvern în ultimul an:
𝟮𝟴 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 pentru trei obiective – Parcul Civic, Mareșal Prezan, Grigore Alexandrescu – inutil să spun că nu au fost cheltuiți/decontați – în parcul Civic nu a mai călcat picior de muncitor de vreun an, pe Prezan lucrările merg cu viteza melcului, măcar pe Alexandrescu se circulă deși e departe de finalizare.
𝟲𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 pentru infrastructura culturala în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii – absorbiți 0 lei (sau cel puțin în urmă cu două săptămâni atât era) – practic nici un decont nu a fost trimis către minister – din lipsă de lucrări, sau incapacitate de gestionare.
𝟯𝟳 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 în luna august, în baza rectificării bugetului de stat, la dispoziția municipalității (o parte din acești bani au mers la Casa de Cultură pentru impresionantele evenimente ce nu se vor desfășura în condițiile pandemice și pentru cele de mare succes deja desfășurate).
𝟵 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 (din fondul de rezervă) în decembrie 2020 pentru Colterm.
Sunt doar câteva din sumele oferite, cele de care îmi aduc eu aminte din scurt și depășesc 130 de milioane. De ce s-a cheltuit atât de puțin, sau atât de prost … trebuie să întrebăm 𝗶̂𝗻 𝗧𝗶𝗺𝗶𝘀̦𝗼𝗮𝗿𝗮, 𝗽𝗲 𝗖.𝗗: 𝗟𝗼𝗴𝗮 𝗻𝗿.𝟭 , 𝗻𝘂 𝗶̂𝗻 𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶. Nu sunt apologet al nimănui, dar chiar în contra curentelor de opinie, cred că adevărul trebuie spus. Niciodată, în ultimii zece ani, cel puțin, nu au existat astfel de sume dinspre guvern către primărie, indiferent de culorile politice. Din păcate, rezultate nule”, a închis Diaconu.
Comentarii prin facebook