„Sensul vieții mele este să îi ajut pe alții să-și găsească un sens” – dr. V. Frankl. „Am descoperit SENSul vieții…! Sunt mai SENSibil cu cei din jur!” este ideea centrală a acestui eveniment și pune în valoare disponibilitatea persoanelor care au hotărât să dea un sens pozitiv experiențelor negative prin care au trecut.
Protagoniștii evenimentului își doresc să fie un semnal de alarmă care să prevină astfel de experiențe neplăcute și sunt alături de cei care se confruntă în prezent cu diverse vicii. Evenimentul în sine se dorește a fi o voce care prezintă riscurile ce nu merită asumate și afirmă prin exemple clare că sunt scopuri mult mai nobile în viață.
Organizatorii vă invită să luați în calcul BIBLIOTECA VIE — “cărți cu suflet,” care vorbesc. Persoane ce se se află sub o sancțiune privativă de libertate și foști dependenți de droguri care “dau din casă” experiențele prin care au trecut și costul fabulos al deciziilor nepotrivite.
Evenimentul vă pune la dispoziție o listă de titluri interesante care merită citite și cu siguranță foarte benefice adolescenților din contextul zilelor noastre.
“Cărți cu suflet,” și care vorbesc din Penitenciarul Timișoara:
Cristi – trafic internațional de droguri de mare risc, aflat în detenție de 3 ani și 5 luni
Adrian – consumator de droguri timp de 6 ani, aflat în detenție de 5 luni
Alexandru – consumator de droguri, aflat in detenție de 1 ani și 8 luni
Nicu – comercializare ilegală de etnobotanice, timp de 4 ani, aflat in detenție de 2 ani Lucian – dare de mita, aflat în detenție de 11 luni
Viorel – trafic și consum de droguri de mare risc, consumator de droguri timp de 14 ani, aflat in detenție de 4 luni
Tavi – trafic si consum de droguri timp de 14 ani, afat în detenție de 8 luni
Fabian – trafic de droguri, consummator timp de 6 ani, aflat in detenție de 2 ani Emil – trafic de droguri, aflat în detenție de 7 ani și jumatate
“Cărți cu suflet,” și care vorbesc Teenchallenge Romania
Cristian – 13 ani dependent de heroina și etnobotanice – abstinent de 8 ani
Ovidiu – 7 ani dependent de etnobotanice – abstinent de 1 an și o luna
Cristina – 4 ani dependentă de alcool și MDMA – nu mai consuma de 7 luni
George – 5 ani dependent de alcool și 3 ani de amfetamine și etnobotanice – abstinent de 10 luni
În cadrul evenimentului aveți parte și de:
• Expoziție foto – expresie artistică a tinerilor din Centrul Educativ Buziaș;
Teatru de păpuși cu piesa „Cu capul în nori și picioarele pe pământ”, organizat de Asociația Academia de zâmbete;
• Photo booth;
• Concert și recitaluri muzicale;
• Prelegeri și alte activități.
Evenimentul este organizat de Clubul RPC Timișoara în colaborare cu Penitenciarul Timișoara, Centrul Educativ Buziaș, Teen Challenge România, Asociația Refugiul Adulam, Cătălin Ciuculescu, Vasile Micula, SUNNY, IHOP-TM, Entuziastic, Asociația Academia de Zâmbete, Asociația Bărbaților Creștini, Federația CEAS, David Suclea și Ron Brown.
Evenimentul va avea loc în data de 25 iunie 2022, în intervalul orar 17:00 — 20:00, în Parcul Rozelor din Timișoara.
Dependența reprezintă o problemă de sănătate și este definită ca o incapacitate psihologică și fizică de a opri consumul anumitor substanțe (droguri, alcool, tutun, etc.), sau de a renunța la realizarea anumitor activități/obiceriuri (jocurile de noroc, pronografie, mâncatul compulsiv, etc.), chiar dacă persoana este conștientă că acestea îi fac rău. Persoanele care suferă de o dependență nu pot deține controlul deplin asupra acțiunilor lor, motiv pentru care au nevoie de consiliere și de suportul unor persoane care au reușit să învingă dependența.
Comentarii prin facebook