Canalul Bega a devenit primul canal de navigație interioară din România care are semne costiere pe întreg tronsonul aflat în administrare. Implementarea sistemului de semnalizare costieră contribuie decisiv la fluidizarea traficului naval și asigură siguranța navigației pe Bega.
Principalele obiective ale Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” sunt siguranța navigației și fluidizarea traficului naval pe întreg sectorul românesc al Canalului Bega, pe tronsonul cuprins între Timișoara (Uzina Hidroelectrică) și frontiera de stat cu Republica Serbia, în lungime de 42,444 kilometri.
„Anul acesta, la sfârșitul lunii iunie, a fost demarată acțiunea de amplasare a unui număr de 268 de semne costiere, prin care se reglementează circulația pe Canalul navigabil Bega, pe tronsonul amintit. Montarea semnelor costiere s-a încheiat la sfârșitul lunii august, fiind respectate procedurile de achiziție publică pentru semnalizarea costieră, după ce a fost lansată și atribuită licitația în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Canalul Bega devine astfel primul canal de navigație interioară din România care are semne costiere pe întreg tronsonul aflat în administrare. De asemenea, Canalul Bega este singurul canal de navigație interioară din România care are și hartă electronica de navigație, care poate fi descărcată de pe site-ul oficial al Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega”: https://www.acnb.ro/harta-electronica-ienc-bega-2019/.”, afirmă Ioan Mateescu, director general al regiei „Administrația Canalului Navigabil Bega”:
Pe parcursul celor două luni, au fost instalate marcaje kilometrice de la Uzina Hidroelectrică Timișoara până la granița cu Republica Serbia, în vederea creșterii siguranței navigației, facilitând reluarea navigației spre țara vecină, în scop comercial și de agrement. Odată instalate, indicatoarele servesc drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcațiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfășoare în siguranță. Implementarea sistemului de semnalizare costieră contribuie decisiv la fluidizarea traficului naval și asigură siguranța navigației pe tronsonul navigabil al Canalului Bega.
Semnalele care servesc reglementării navigaţiei pe calea navigabilă respectă tipul, forma, dimensiunile și calitatea solicitată în conformitate cu prevederile Regulamentului de navigație pe Dunăre, ale Regulamentului de navigație pe Canalul Bega, ale Reglementărilor Comisiei Dunării, ale Codului European pentru Căi navigabile Interioare CEVNI – elaborat de către United Nations Economic Commission for Europe (ECE/TRANS/SC.3/115/Rev.5) şi a prevederilor legale referitoare la calitate.
Comentarii prin facebook