Timișoara va avea, în sfârșit, un aquapark. Dumurile la Mako sau Szeged, înlocuite cu unul în cartierul Fabric/FOTO

Timișoara va avea, după ani buni de așteptare, un aquapark, așa cum au toate orașele mari din zona acesta a României, dar mai ales cele aflate la granița dintre România și Ungaria, de partea maghiară.

Oradea are aquapark, Deva are, de asemenea, este unul la Orăștie, iar în Ungaria cum treci granița ajungi la un asemenea centru de wellness și distracție. Acum, doritorii vor avea peste câteva zile, din 31 martie, atunci când se deschide, primul aquapark din zona Banatului. Este o inițiativă integral privată, realizată de un om de afaceri local, dar care a știut cum să scrie și un proiect de finanțare european și să obțină și finanțare nerambursabilă.

Unitatea se deschide lângă ștrandul Termallum, care va face parte din complexul acvatic și pe care îl completează. Noul aquapark are și o temă aleasă, Amazonia, fiind primul centru de wellness, relaxare și distracție acvatic din Banat.
Sunt investiții de peste 100 de milioane de lei realizate, lucrările complexe au durat 21 de luni, ducând și la realizarea unei ample reconversii urbane. De fapt, halele noului complex, care include și săli de saună, de masaj, o miniclinică și, în curând, și un hotel de 22 de camere.

Complexul Amazonia este situat pe strada Avram Imbroane nr. 56 și se întinde pe o suprafață de peste 4.3 hectare. Complexul va funcționa pe toată perioada anului între orele 10.00 și 22.00. Aqupark-ul propune multiple bazine cu apă, complex de saune, centru de terapie și wellness, dar și o serie de tobogane și instalații de entertainment.
Amazonia are trei zone principale: Aquapark, Termal și Spa, la care se adaugă un centru de terapie și masaj, respectiv o zonă de luat masa.

De asemenea, va fi deschisă și o unitate de cazare pentru cei care efectuează tratamente și terapii pentru mai multe zile.
Zona Aquapark se întinde pe 7.500 mp și are un bazin de 300 mp cu adâncime maximă de 40 cm, dedicat copiilor de până în 10 ani, echipat cu tobogane și jucării acvatice; un bazin care are 4 tobogane cu trasee diferite și înălțimi de la 3 până la 9 m; bazinul mare de relaxare cu o suprafață de 750 mp prevăzut cu 2 instalații de tip râu leneș, 58 de locuri de hidromasaj, 10 șezlonguri pentru masaj cu aer, 5 vulcani de aer, instalații de masaj cervical și jacuzzi, grotă, perdea de apă și iluminat cromoterapeutic; respectiv un bazin interior/exterior prevăzut, de asemenea, cu diferite instalații de aer și hidromasaj.

Zona Termal este prevăzută cu 3 bazine – un bazin interior cu apă termală, un bazin interior cu apă clară, respectiv un bazin exterior cu apă termală. Temperatura apei termale este de 37-39 grade, iar izvoarele sunt săpate la o adâncime de peste 100 m. Apa termală din această zonă are calități terapeutice dovedite pentru diverse afecțiuni și poate fi folosită pentru tratament balnear.
Zona Spa are o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu baie de aburi, dușuri tematice, salină, 3 tipuri de saună – finlandeză, cu aburi sau infraroșu -, curte interioară cu saună exterioară, sală de relaxare cu 16 șezlonguri, 7 săli pentru terapii asiatice – pachete complete de terapii asiatice autentice, masaje balineze de relaxare, tonifiere a corpului, precum și masaj tailandez pentru viitoare mămici sau reflexoterapie, cosmetică naturistă și masaj facial japonez.

Amazonia include și o Clinică de Sănătate care va funcționa în cadrul complexului, aceasta fiind specializată în servicii de fizio și kinetoterapie, tratamente cu aparatură și echipamente speciale, recuperare acvatică și alte proceduri terapeutice specifice.
Începând cu 1 iunie și pe toată durata sezonului de vară, vor funcționa piscine exterioare cu vedere spre grădină: un bazin olimpic cu o lungime de 50 m și o suprafață de 1300 mp prevăzut cu dușuri de apă, un bazin de relaxare cu o suprafață de 500 mp, un bazin pentru copii cu apă încălzită la 26 de grade, prevăzut cu tobogane, 2 bazine cu apă termală și un complex de 1000 mp cu 6 tobogane acvatice și zonă splash.

Vizitatorii au la dispoziție un vestiar amplu, prevăzut cu cabine, spații pentru mamă și copil, aproape 1000 de dulapuri unde își pot depozita bunurile în siguranță. Amazonia are prevăzută și o zonă de foodcourt unde pot lua masa 180 de oameni simultan, dar și o serie de terase interioare și exterioare. În interior, șezlongurile sunt într-o zonă special amplasată, separate de zona piscinelor, pentru un confort cât mai mare. Parcarea are o capacitate de 435 autovehicule. Curând va fi operațională și unitatea de cazare, cu o capacitate de 22 de camere, care va fi omologată pentru o funcționare în regim de hotel de 4 stele.Tarife

Accesul nu e ieftin, dar e competitiv, spun gazdele. Tarifele diferă în funcție de zonele de acces și durata dorită. Acestea încep de la 20 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru zona Termal cu acces timp de 4 ore, respectiv 40 de lei pentru copii și 70 de lei pentru zona Aquapark. Tariful maxim care oferă acces pentru o zi întreagă la toate zonele, respectiv Aquapark și Termal pentru copii + Spa pentru adulți, este de 70 de lei pentru copii și 130 de lei pentru adulți în timpul săptămânii, respectiv 80 de lei pentru copii și 150 de lei pentru adulți în weekend.

Date tehnice

Deschiderea Complexului Amazonia a dus la crearea a 150 de locuri de muncă. Cantitatea de beton utilizată pentru construire depășește 6000 mc și au fost instalate peste 11 km de țevi. Filtrarea apei din bazine este efectuată cu ajutorul a 12 filtre cu o capacitate de 900 mc/oră. Energia este asigurată de 243 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală instalată de 500 kW. Amazonia beneficiază de o finanțare europeană de 28 milioane de lei, reprezentând 30% din investiția totală.

Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Anda a spus: (martie 29th, 2023 at 17:35 )

Felicitari investitorului!
Excelenta initiativa. In sfarsit se misca lucrurile si in Timisoara!

Andrei a spus: (martie 29th, 2023 at 19:04 )

FELICITĂRI!

Gina a spus: (martie 29th, 2023 at 19:32 )

In Ungarua pensiobarii au reducere indiferent dd ziua in care merg. Va ganfiti la asta? Oricum oret este mai mic decat aici.

Wanda89 a spus: (martie 29th, 2023 at 19:37 )

Vreau o hartă actualizată cu cartierele/zonele Timișoarei. Locația pare a fi la limita dintre UMT-Modern-Telegrafului… Cum în Fabric?

Radu a spus: (martie 29th, 2023 at 20:47 )

… cartierul Tipografilor all the way.

cosva a spus: (martie 29th, 2023 at 21:01 )

UMT nu este in zona Fabric. Va rog faceti modificarea in articol ca induceti lumea in eroare.

George a spus: (martie 29th, 2023 at 21:40 )

@ Wanda, tu cam pe unde estimezi că este Fabricul? Și oare de ce se numește FABRIC? Este fosta (și actuala) zonă industrială, unde a fost fabrica de ciorapi, 1 Iunie, fabrica Modern, fosta tăbăcărie a celor de la fabrica de mănuși, UMT-ul, care s-a numit așa după 1945. Înainte era tot uzină mecanică. ĂSTA e Fabricul, nu neapărat către Fabrica de Bere.

Anastasia a spus: (martie 29th, 2023 at 22:07 )

Aquapark cu bazine de adancimi mai mici de 1m… nu vad sensul.. aspecual arata bine, dar nu e ceea ce mi-as fi dorit de la un aquapark. Pe departe prefer cel din Ungaria.

Ioana a spus: (martie 29th, 2023 at 22:18 )

Cârcotașii care nu au făcut nimic in viața lor comentează și la culoarea frunzei… aici vorbim de o investiție pe care nu a fost NIMENI capabil sa o realizeze in oraș (public sau privat), dar când apare comentam și noi ca avem net și putem.
MERITA FELICITĂRILE NOASTRE, NU MAI TREBUIE SA PLECAM DIN TARA CU COPIII PENTRU 3 ORE DE SPA.
Când Calculați biletul puneți la socoata și drumul și timpul … care pentru voi de fapt nu contează, am uitat.

Marcel a spus: (martie 30th, 2023 at 07:03 )

“Omul de afaceri” e Olariu, fost viceprimar si ajuns, numai mos Craciun stie cum, proprietar UMT. Restul e istorie.
E bine ca a facut aquapark-ul asta, arata cum trebuie, dar va adresez o intrebare: cum vor gestiona situatia in luna august, in special, dar si in restul anului, cand vor fi acolo zilnic vreo suta de tigani, constant, care vor aplica aceeasi tactica: se vor purta mizerabil, ca sa ne scarbeasca, si sa ramana ei clienti majoritari. Pt ca sunt vreo mie care pot veni zilnic acolo.
Caline, sa te vad.

Wanda89 a spus: (martie 30th, 2023 at 19:37 )

@George… Fabric a fost un așezământ exterior cetății, apoi al treilea cartier major. Între timp, Bucovina a devenit cartier minor al Slava Ukraine. Cert e că, după multele decenii, Timișoara Mare oferă localizări mai precise. Vezi, de exemplu, alocarea străzilor pe cartiere/zone în scop de plată a impozitelor. Dai un Google deștept și găsești noua istorie, în care s-a născut și Aquaparcul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis cere dezbatere cu participarea tuturor părților implicate pe proiectul taxelor și impozitelor locale

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor locale. Trebuie ca reprezentanții tuturor părților să participe la dezbaterea pe această temă. Joi seara, proiectul taxelor și impozitelor locale pe 2025 la Timișoara a picat la votul din Consiliul Local, după ce nu a atras destule sufragii pro pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis cere dezbatere cu participarea tuturor părților implicate pe proiectul taxelor și impozitelor locale
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024

SCM winsed.swiss Timișoara întâlnește campioana, U-BT Cluj-Napoca, în ultimul meci al anului 2024, la sala Constantin Jude. Alb-violeții vin după două succese în deplasare. Timișoara s-a impus pe terenul formației Steaua București (70-57), în Liga Națională, și în sala din Giulești, 77-72 cu Rapid București. Acest din urmă meci le-a adus calificarea în turneul final,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024
isho.ro

Social vezi arhiva Social

TIR în flăcări pe Calea Aradului! Ce s-a întâmplat/FOTO

Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora imortalizării acestor fotografii, în jur de 17.45, în Timişoara plouă torenţial. TIR-ul se află pe strada Grigore Alexandrescu, aproape de Calea Aradului. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit şi din fericire nu există victime, şoferul ieşind repede din TIR....
Citeşte tot articolul Citeste articolul TIR în flăcări pe Calea Aradului! Ce s-a întâmplat/FOTO
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

Prețurile la serviciile de apă și canal rămân neschimbate anul viitor la Timișoara

Tarifele practicate la Timișoara pentru prestarea serviciilor de apă și canal sunt sub media europeană și scumpiri semnificative nu sunt previzionate în următorii ani. De la 1 ianuarie vor intra în vigoare prețuri noi la serviciile Aquatim, dar și așa prețurile nu vor afecta semnificativ bugetul famiiilor. La nivel european, cheltuielile realizate pentru apă și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prețurile la serviciile de apă și canal rămân neschimbate anul viitor la Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis că locurile de veci sunt 99 la sută ocupate în oraș, primarul Dominic Fritz nu e ferm convins că e așa, în concluzie a comandat un studiu high-tech pentru a se lămuri problema. Fost viceprimar al Timișoarei, Cosmin Tabără a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara scanează din aer, cu inteligența artificială, cimitirele din Timișoara
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora imortalizării acestor fotografii, în jur de 17.45, în Timişoara plouă torenţial. TIR-ul se află pe strada Grigore Alexandrescu, aproape de Calea Aradului. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit şi din fericire nu există victime, şoferul ieşind repede din TIR....
Citeşte tot articolul Citeste articolul TIR în flăcări pe Calea Aradului! Ce s-a întâmplat/FOTO
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor care sunt reaprezentate în Consiliul Local, pentru a găsi o soluţie la proiectul privind taxele şi impozitele pentru anul 2025. Proiectul va intra din nou pe masa consilierilor locali luni, 23 decembrie, după ce joi a căzut la vot. Proiectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Fritz vrea să discute cu liderii politici soluţii pentru trecerea proiectului privind noile taxe şi impozite
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a condus un autoturism pe DJ 681 dinspre Gladna Montană spre Drăgșinești, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit înafara părții carosabile, răsturnându-se. În urma impactului a rezultat decesul unui pasager din autoturism,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A murit nevinovat într-un accident pe care nu l-a provocat
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cu vârste de 43 și 70 de ani (membre ale aceleiași familii), pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prinși în flagrant cu kilograme de „iarbă” la ei
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor locale. Trebuie ca reprezentanții tuturor părților să participe la dezbaterea pe această temă. Joi seara, proiectul taxelor și impozitelor locale pe 2025 la Timișoara a picat la votul din Consiliul Local, după ce nu a atras destule sufragii pro pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis cere dezbatere cu participarea tuturor părților implicate pe proiectul taxelor și impozitelor locale
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului drum de legătură DN 69 Timișoara – Arad cu autostrada A1. A fost ultima săptămână de muncă din acest an pe șantier, el lasă lucrările la un stadiu de realizare de aproape 40%.  În ciuda umidității ridicate din sezonul de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șantierul noului drum de legătură Timișoara – A1 se închide în acest an la 40% din total realizat/FOTO
Administrația Bazinală de Apă Banat a avut un an cu numeroase investiții realizate pentru buna gospodărire a apelor din zona de vest a României. Seceta a pus mari probleme în gestionarea resurselor de apă, cele mai mari au fost în acele zone unde nu există legături între zonele cu acumulări care nu sunt legate cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ABA Banat a realizat investiții de multe milioane de lei în gestionarea apelor din zonă și pregătește altele similare în 2025
SCM winsed.swiss Timișoara întâlnește campioana, U-BT Cluj-Napoca, în ultimul meci al anului 2024, la sala Constantin Jude. Alb-violeții vin după două succese în deplasare. Timișoara s-a impus pe terenul formației Steaua București (70-57), în Liga Națională, și în sala din Giulești, 77-72 cu Rapid București. Acest din urmă meci le-a adus calificarea în turneul final,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024
Top