Timișoara a fost gazdă, la Muzeul Satului Bănățean, pentru o nouă ediție, a patra, a Embargo Fest. Evenimentul a avut parte de trei scene și multe activități recreative derulate de această dată sub motto-ul „Remember the ‘90s”.
Pe scena principală a evenimentului, serile au fost deschise cu spectacole susținute de ansambluri de dansuri tradiționale, prestația lor fiind primită cu aplauze binemeritate din partea publicului. Seara de vineri a continuat cu recitalul formației Lupus Dacus care le-a oferit celor aflați în fața scenei un amestec de muzică medievală şi balcanică, pigmentată cu teme şi accente din muzica tradiţională şi arome de rock în cadrul unor compoziţii proprii și nu numai.
Una din surprizele festivalului din acest an a constituit-o apariția trupei britanice The Midnight Vortex. Trupa din Londra care amestecă în doze cât se poate de potrivite sound-uri de grunge, blues și rock alternativ a reușit să surprindă asistența cu un amalgam de sunete nostalgice și moderne. Recitalurile serii au fost continuate de Canaf și Șuie Paparude, aceștia din urmă mulțumind de mai multe ori publicului pentru aplauzele cu care au fost chemați la bis. La scena Green, cuvântul de ordine a fost muzica rock, iar recitalurile susținute de Closed Book, Sleepin Insomnia, Benson Joel & The Mixtapes, Volga ARM, Pandora și Dordeduh au avut parte de un public avizat. La scena Electric Base s-au amestecat sounduri electronice actuale cu ritmuri ale anilor 90, iar seturile susținute de Bogdan Puriș – Vinilorama în cele două seri le-au trezit spectatorilor nostalgii cât se poate de interesante.
Sâmbătă pe scena mare a cântat TrupaHazard iar „altfel de folk/rock/ul“ prestat de ei a generat aplauze și a fost urmat de prestația trupei bulgărești Expose. Trupa sârbească Zbogom Brus Li a avut parte de un succes deosebit, iar recitalul trupei R.O.A. a încălzit atmosfera pentru highlight-ul serii și anume setul susținut de inițiatorul celebrului festival Love Parade din Berlin, Dr. Motte. Cu o selecție de piese cât se poate de actuale și o dinamică deosebită a setului, celebrul DJ german a demonstrat că faima de care se bucură la nivel mondial este cât se poate de justă. La scena Green, Monokrom și The Bandits au creat o amtosferă cât se poate de energică, iar după reprezentația celor de la Teatrul Auăleu cei doi membri ai formației Țapinarii au avut parte de un public care a cântat alături de ei non – stop.
Pe lângă cele trei scene principale, la fața locului a existat și un cort inedit realizat cu sprijinul FITT Timișoara, unde sub numele de „Jambargo by Plata O Plomo“ au avut loc jam-session-uri afterparty la care au participat atât muzicieni locali cât și artiști care au urcat pe scenele Embargo Fest.
„Am avut parte de un festival cu un line-up care a fost construit ca o alternativă la celelelate evenimente de acest fel din zona noastră și ne bucurăm că publicul a reacționat pozitiv la concertele și seturile de DJ incluse în ediția din acest an. Pe parcursul celor două zile am avut peste 2.500 de spectatori și o atmosferă cât se poate de frumoasă, iar pentru acest eveniment ținem să le mulțumim în mod special tuturor celor care au participat și ne-au ajutat la ediția din acest an“, a declarat Răzvan Munteanu, președintele Asociației Culturale Embargo, organizatorii evenimentului.
Proiectul face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finantat de Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte Timișoara și Centrul de Cultură și Artă a județului Timiș.
Comentarii prin facebook