Nivelul șomajului din județul Timiș, aflat la un nivel extrem de scăzut, subunitar, arată că doar cine nu dorește să muncească nu-și găsește un loc de muncă. Pe lista celor care trăiesc din ajutor social se află și 89 de persoane din Timișoara, care preferă această sursă de venit în locul unei slujbe. Dintre acestea o parte nu vor, posibil unii nu pot, să presteze și un minim de ore de muncă în favoarea comunității.
Conform datelor Direcției de Asistență Socială din Primăria Timișoara, prezentate consilierilor locali care au aprobat, marți seara, numărul de ore de muncă necesar a fi prestate de acești beneficiari de ajutor social, în cursul anului precedent în evidență pentru acest ajutor financiar erau 89 de persoane, considerate apte de muncă. Cea mai mare parte a acestora, 55, au prestat muncă în favoarea comunității și şi-au primit banii.
Dar, surpriză, 34 de persoane nu au vrut nici această muncă să o presteze și au rămas fără banii alocați. Dintre cei care au ”muncit”, cea mai mare parte au lucrat în cadrul Horticultura, la , Căminul pentru Persone Vârsnice „ Inocețiu M. Klein”, respectiv la Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități „Podul Lung”, unde au prestart câte o persoană la fiecare instituție.
Nici anul acesta, doritorii de astfel de bani nu vor scăpa de muncă, ei vor avea de prestat între 20 și 40 de ore lunar. Iar lista cu ”slujbe” s-a extins, acum se poate presta și la Piețe SA, respectiv la Complexul de Servicii „Sf. Francisc” – Centrul pentru Persoane fără Adăpost.
Comentarii prin facebook