Arhiva pentru eticheta: administratie

Editorial de Ino Ardelean

Modelul Bolojan. Au puterea şi curajul Alin Nica şi Dominic Fritz să-l implementeze în Timiş şi Timişoara?

Modelul Bolojan. Au puterea şi curajul Alin Nica şi Dominic Fritz să-l implementeze în Timiş şi Timişoara?

Zilele trecute, Comisia de Prognoză a anunţat că, anul viitor, salariile din domeniul public vor fi cu 45% mai mari decât cele din mediul privat, făcând iarăşi din România o ţară unică cel puţin în Europa. Probabil, prin Africa se mai găsesc astfel de ţări. Şi chestiunea nu se opreşte aici. România are cel mai

vaporașe

Încă nu e verde de la guvern pentru vaporașe! Regia de administrare a Canalului Bega, amânată a treia oară

De promisiuni e plin podul. Sau… Bega, în cazul de față. Pentru a treia oară la rând, Guvernul Dăncilă a lăsat pe dinafară înființarea Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș. Asta, deși ministrul Mediului declara că acest lucru se va întâmpla sigur în acestă săptămână.

canalul bega

Administratia Canalului Bega va fi infiintata pana la finele anului

Administraţia Canalului Bega, organismul care se va ocupa şi de asigurarea navigabilităţii, va fi înfiinţată până la finalul anului. Titu Bojin, şeful de la Apele Române Banat, spune că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, îi trimite mesaje negative prin SMS, dar el rămâne pozitiv şi că va rezolva problema, dar nu aşa cum vrea fostul său coleg de alianţă politică.

In administratia publica nu se face politica, politica se face in Famiglie

Pe vremuri, când la șefia filialei județene se afla un cetățean „de onoare” al Timișoarei (să-i fie sănătos genunchiul lui Gheorghe Ciuhandu), social-democrații de la PSD aveau pâinea, cuțitul și mai ales barosul cu care să facă „curățenie” în instituțiile pe care le preluau după o sesiune de alegeri.

Prima promisiune a lui Grindeanu: La CJ facem administratie, politica facem la partid!

Instalat joi în funcție, din poziția de unic candidat la președinția CJ Timiș, social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că va avea o discuție cu fosta conducere, pentru a vedea care sunt problemele cele mai grave ale județului. El promite însă că, de acum încolo, nu va răspunde la niciun fel de întrebări pe teme politice.

Grindeanu ii raspunde lui Robu: „Se vede lipsa de experienta in administratia locala”

Deputatul Sorin Grindeanu îi răspunde primarului Nicolae Robu cu aceeaşi monedă pe tema întârzierii lucrărilor la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Guvernul a alocat cinci milioane de lei pentru instituția sanitară, dar autorităţile locale nu au fost în stare să organizeze măcar o licitaţie.

Robu da vina pe FMI pentru desfiintarea posturilor vacante din administratie

Foarte probabil, în şedinţa de miercuri, Guvernul României va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care vor fi desfiinţate 60.000 de posturi vacante din administraţie. Primarul Timişoarei nu este de acord cu măsura propusă de premierul Victor Ponta. Robu spune că ar fi trebuit adoptat cu totul alt sistem.

Anul 2013, anul regionalizarii

În acest an, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va definitiva, până la sfârșitul anului, cadrul general al împărțirii administrativ-teritoriale în regiuni, județe, municipii, orașe și comune, având drept scop descentralizarea, prin transferarea de competențe de la nivel guvernamental la nivel de consilii regionale.

Ion Raducanu: „Nu pot sa stau deoparte, sa privesc cum fel de fel de impostori isi bat joc de noi”

Spune că nu-l interesează sub nicio formă partea materială a poziției de parlamentar. Dar nici nu mai poate sta deoparte în fața „hoției, corupției, nedreptății și injustiției”. Este Ion Răducanu, om de afaceri și candidat USL pe Colegiul 4 Timișoara. A intrat în această cursă și pentru că a ajuns la concluzia că Timișoara a devenit o nouă Copșa Mică, din punct de vedere al poluării, iar o schimbare în acest sens se poate face doar în parlament.

Gargara, nu administratie

Gheorghe Ciuhandu a plecat din primărie cu un gust amar. După cum a declarat la ultima conferință de presă, de abia aștepta momentul să părăsească această „cloacă” politică. Până acum ceva vreme, scena politică de care vorbea fostul edil țărănist nu era chiar așa de stătută, ba chiar dădea senzația unei atmosfere plăcute.

Falimentul administratiei Ciuhandu

Mare dreptate au avut făuritorii democrațiilor occidentale când au limitat accesul la anumite funcții la două mandate. Știau ei ce știau că permanetizarea la putere naște monștri și multă corupție. Și dacă nu corupție, măcar blazare și „miserupism”. Așa se întâmplă lucrurile și în Primăria Timișoara condusă de patru mandate de Gheorghe Ciuhandu.

Ministrul Eduard Hellvig: „Nicolae Robu, un politician atipic pentru administratia locala”

Două vizite ministeriale într-o săptămână, la Timişoara: după ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a sosit ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, care este şi secretar general al PNL la nivel naţional. Ministrul Hellvig a vorbit despre câteva dintre proiectele ministerului de resort, proiecte de care va putea beneficia şi Timişoara, sub o conducere asigurată de actualul candidat al USL la primărie, senatorul Nicolae Robu.

Ultima magarie

În mai toate sondajele de opinie care tratează mulțumirile și dezamăgirile timișoreanului față de administrația Ciuhandu, subiectul modernizării parcurilor apare indiscutabil la capitolul plusuri. Dacă nu luăm în calcul raportul calitate preț și admitem că trebuie să le pice și lor câte ceva dacă vrem să ne facă și nouă vreo bucurie, păi atunci hai să recunoaștem că parcurile din Timișoara arată mai dichisite în ultimii ani, „perla coroanei” urmând să fie oferită festiv publicului chiar de către candidatul Adrian Orza, înainte de alegeri, sub numele de Parcul Copiilor.

Top