Foarte probabil, în şedinţa de miercuri, Guvernul României va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care vor fi desfiinţate 60.000 de posturi vacante din administraţie. Primarul Timişoarei nu este de acord cu măsura propusă de premierul Victor Ponta. Robu spune că ar fi trebuit adoptat cu totul alt sistem.
Noua Dreapta iese din nou in strada
Noua Dreaptă iese din nou în stradă, într-un marș de protest denumit simbolic „România ridică-te. Scopul acţiunii de sâmbătă este „conştientizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în legătură cu jugul financiar şi politic impus României de ocupaţia UE şi FMI”.
Se scumpeste curentul, la cererea FMI
Preţul energiei electrice va creşte din vară. Majorarea va fi de 5% pentru populaţie, respectiv 15% pentru companii. Această măsură este cuprinsă în scrisoarea de intenție cu FMI. Creșterea prețului la gazele naturale va fi discutată în următoarele trei luni.
Al treilea trimestru de crestere economica: Mergem intr-o erectie buna!
Preşedintele Traian Băsescu şi-a lăudat austeritatea ca pe cel mai breaz copil al său, arătând poporului şi lumii întregi cum că România stă mai bine decât multe ţări din Uniunea Europeană. Cum la fel de bine putea omul să zică că stăm mult mai prost ca la fel de multe state din aceeaşi UE.
Bocul lusitan
Ca să vezi! Pentru o clipă, am crezut că, după ce Emil Boc a rezistat în fruntea PDL şi a Guvernului României, cel mai înjurat politician de la nord de Dunăre şi sud de Munţii Tatra a ajuns prim-ministru al Portugaliei.
Subventii la incalzire, doar pentru cei cu venituri de sub 850 de lei
Eliminarea subvenţiei la energia termică va impune acordarea ajutorului statului doar pentru familiile cu un venit net pe membru de până la 850 lei. Pentru restul românilor, facturile la încălzire vor creşte semnificativ în lunile viitoare.
Hotul care se lasa de furat e politician cinstit
Arcul guvernamental se dă bătut. România admite la nivel oficial, indirect, e adevărat, că nu are resurse oneste să administreze firmele cu capital majoritar de stat. Sau că nu le-a căutat unde trebuie, ori că puterea nu a vrut niciodată să caute unde trebuie manageri pricepuţi şi corecţi cu bunul statului.
Sa traiti bine! FMI umfla factura la caldura cu 60%
În urma ultimelor discuţii cu reprezentanţii FMI, guvernul s-a angajat să elimine subvenţia la energia termică în perioada imediat următoare. În atare condiţii, facturile pentru apă caldă şi căldură ar putea creşte până la 60%.
Ce reteta ne-a mai prescris zugravul de familie
Nenea doctoru’ Jeffrey Franks (FMI) a zis, de la Washington, că „pacientul” România e pe cale să-şi revină, după ce de vreo doi ani a tot pompat în noi medicamente cu dobândă redusă şi ne-a ţinut morală să nu mâncăm sărat, să nu bem alcool metilic, să nu fie cârnaţul prea gras şi să facem multă mişcare la muncă, chiar dacă salariile vor fi mai mici din pricină că organismul e slăbit.
Aeroportul Arad, pe lista companiilor cu pierderi monitorizate
FMI a obligat guvernul să includă în calculul deficitului bugetar şi pierderile din 30 companii de stat centrale sau locale, precum şi titluri emise de Fondul Proprietatea. Printre companiile nominalizate se numără şi aeroportul din Arad.
Gazele naturale se scumpesc in perioada 2013-2015
Preţurile reglementate la gaze naturale vor fi eliminate în perioada 2013 – 2015. Calendarul exact va fi stabilit până în luna septembrie a acestui an. Anunţul îi aparţine primului ministru Emil Boc, care a prezentat liniile directoare ale noului acord cu FMI.
Romania nu ia ultima transa de la FMI
România nu va mai lua ultima tranşă de la FMI, în valoare de un miliard de euro, a anunţat duminică seară preşedintele Traian Băsescu. România va lua,în schimb, banii de la UE pentru acoperirea deficitului.
Tarom si CFR Marfa trebuie privatizate
Datoriile de sute de milioane de euro ale Tarom şi CFR Marfă sunt un nou motiv de dispută între guvern şi negociatorii FMI. Aceştia au solicitat privatizarea celor două companii, însă Ministerul Transporturilor nu este de acord.
Guvernul nu vrea, momentan, liberalizarea pretului la gaze
Guvernul respinge categoric liberalizarea pretului la gaze în acest moment. FMI a cerut renunţarea la preţurile reglementate pentru producţia de gaze naturale şi energie electrică, dar şi prezentarea unei noi formule de calcul pentru tarifele acestora.