Arhiva pentru eticheta: darius buia

Fiul unui fost jucator care a impresionat la Timisoara, foarte aproape de Poli

Fiul unui fost jucator care a impresionat la Timisoara, foarte aproape de Poli

Poli Timişoara este aproape de o „repatriere” interesantă. Unul din copiii Timişoarei, campion naţional cu LPS Banatul, este foarte aproape de a veni la echipa care reprezintă oraşul în prima ligă.

S-a ales praful de cea mai talentata generatie de juniori a Romaniei! Doar Steliano Filip a confirmat

Timişoara a pierdut cea mai talentată generaţie de fotbalişti din ultimele decenii. Liceul cu Program Sportiv Banatul a avut o supergeneraţie de tineri fotbalişti născuţi în 1994 şi 1995. Juventus Torino, Parma, Manchester United, Espanyol Barcelona, Getafe sau AS Roma sunt doar câteva cluburi care s-au interesat de tinerii fotbalişti crescuţi de LPS Banatul şi „înstrăinaţi” printr-un artificiu juridic la Avicola Buziaş.

Sunda, cand pleci?

Dezastru: ACS Poli Timișoara s-a făcut de rușine în prima etapă a returului Ligii I, pierzând în fața eternilor rivali de la Dinamo la nu mai puțin de patru goluri. Doi dintre cei mai buni jucători ai „câinilor” au fost timișoreni: Dorin Rotariu a marcat un gol, a contribuit decisiv la încă două și este golgeterul echipei, cu cinci reușite, iar Darius Buia, la debut, a ratat ultima ocazie a meciului.

Chivorchian nu a vrut sa dea pentru generatia 1994/1995 a LPS Banatul cat a platit pentru Sandu si Cojocnean!

Steliano Filip, Alin Roman, Andrei Vaştag, Darius Buia, Samuel Feraru, Alin Dobrosavlievici, Florin Aniţoiu sau Alexandru Birău sunt vârfurile unei generaţii de juniori crescuţi de Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, considerată cea mai talentată a fotbalului românesc. Niciunul din aceşti juniori de mare perspectivă nu a ajuns la Poli Timişoara.

Darius Buia a semnat cu Dinamo!

Aşa cum am anticipat cu mai mult timp în urmă, Darius Buia, una dintre vedetele LPS Banatul, a semnat cu Dinamo Bucureşti. Împreună cu el a plecat la Bucureşti şi fundaşul Dobrosavlevici, care a semnat un contract până la sfârşitul anului cu „câinii”.

„Dubla” Buia, în finala castigata de LPS Banatul in fata lui Dinamo

În timp ce Poli Timişoara moare câte puţin în fiecare zi, juniorii timişeni au cucerit, în această vară, cele mai importante titluri la fotbal. După ce Poli a ieşit campioană naţională la juniori A, iar selecţionata Under 16 a câştigat titlul naţional, a venit rândul juniorilor B de la Liceul cu Program Sportiv Banatul să-şi treacă în palmares un nou titlu.

Cinci banateni la Euro!

Naţionala de fotbal sub 17 ani a României va debuta, săptămâna viitoare, la turneul final al Campionatului European, care se va desfăşura în Serbia, în intervalul 3-15 mai.

Juniorii Romaniei nu pot invinge nici macar Islanda

Aria de selecţie pentru prima reprezentativă este extrem de restrânsă. Este un refren la modă de mai mulţi ani, fredonat inclusiv de selecţionerul Răzvan Lucescu. Dacă prezentul este în ceaţă, la naţională fiind selecţionaţi, în lipsă de „materie primă”, jucători care se antrenează prin parcuri, nici viitorul nu pare să fie mai roz.

Top