A zecea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului a început sâmbătă, în Parcul Central din Buziaș. Surpriza zilei a fost, așa cum au promis bucătarii, găigana din fix 1.0001 ouă! S-a gătit într-o tigaie uriașă și s-a împărțit.
Buziașul este, la acest sfârșit de săptămână, locul de întâlnire al gurmanzilor din vestul țării. A început a zecea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului, la care sunt așteptați peste 20.000 de oameni. Sâmbătă, „meniul” a cuprins însă un preparat de record. Pentru că a fost Ziua Mondială a Oului, Sebastian Paul și Uica Mihai, alături de mai multe ajutoare, au făcut găigana uriașă. Au folosit pentru asta nu mai puțin de 1.001 ouă, dar și costiță, ceapă, ardei, roșii și mirodenii. S-a gătit, s-a împărțit curioșilor și a… dispărut!
Programul artistic al zilei de sâmbătă continuă cu Vest Phoenix Cover, Phaser, Ștefan și Ana Maria Colombar, Aleksandar Aca Ilic și Biljana Jevtic, Marinko Rokvic și orchestra condusă de Misa Mijatovic.
Duminică, 14 octombrie, e, fără doar și poate, ziua papricașului. Bucătarii se vor apuca de gătit și vor încinge ceaunele de la ora 9. Între orele 14 și 14,30, juriul va degusta, va compara și va anunța care sunt câștigătorii. La ora 13 va începe și spectacolul folcloric, pe scenă urmând să urce zeci de ansambluri și artiști de muzică populară.
Comentarii prin facebook