Uica Mihai poate fi găsit, de acum încolo, în fiecare luni, de la ora 19, la Bierhaus. După excursiile culinare prin țări străine, simpaticul bucătar se întoarce acasă și va pregăti pentru pofticioși „mâncăruri din Banat, vârtoase, cu personalitate, cu ştaiful vechiului imperiu”.
Pe Uica Mihai îl cunoașteți poate de la televizor. Sau poate de la vreunul dintre festivalurile organizate în aer liber la Timișoara. De fiecare dată a gătit bunătăți de să te lingi pe degete. Acum își mută temporar bucătăria în centrul orașului. „Berăria Bierhaus e un loc pe care l-am descoperit destul de târziu, dar m-am lipit de el cu sufletul. Localul are ceva anume care îmi aduce aminte de o tinereţe, aproape copilărie, în care Taica Pătru mă ducea cu el în berării, la bert, cum spunea el şi acolo zgomotul kriglei de bere lovită de altă kriglă, suna ca o melodie de clocopoţei”, explică Uica.
La prima întâlnire de la Bierhaus, meniul cuprinde zamă de bureţi fierţi în lapte, dreasă cu usturoi, hrean şi smântână şi un bruş de coleaşă umplut cu brânză şi afumături, stropit cu unsoare, costiţă crocantă şi smântână. „Mă bucur aproape ca un copil care pune la cale o şotie, nu credeam că o să mai am prilejul să fac într-o cuină atât de mare, o paradă de gusturi şi culori”, spune bucătarul.
Mihai T. Ioan (Uica Mihai) este unul dintre cei mai populari și prolifici bucătari bănățeni. El a devenit mai cunoscut în ultimii ani pentru emisiunile culinare pe care le realizează la TVR 3, TVR Timișoara și Radio Timișoara, dar și pentru volumele de proză și poezie publicate. Nu ezitaţi să acceptați cea mai recentă invitație din partea lui: „Să îmbucaţi ceva, să beţi o răchie, un vin bun, dar mai ales, mai ales, o Kriglă de bere. Şi dacă mă omeniţi şi pe mine cu una, nu zic nu !
Comentarii prin facebook