Salubrizarea Timişoarei nu se face cum trebuie, iar societatea care a semnat cu primăria insistă asupra efectuării curăţeniei în zona centrală şi în cea aferentă Bulevardului Sudului, a stabilit Comisia Mixtă, constituită de Prefectura Timiş în urma situaţiei descoperite pe străzi de mai multe controale ale Gărzii de Mediu. Concluzia: amendă de 20.000 de lei pentru societatea respectivă şi continuarea supravegherii pentru salubrizarea integrală a oraşului.
Proaspăt venită pe plaiurile Timişoarei, societatea cu acţionariat austriac şi sediu central la Cluj care a preluat salubrizarea oraşului a fost găsită cu numeroase probleme de Comisia Mixtă înfiinţată de Prefectura Timiş şi anunţată la proxima şedinţă a Colegiului Prefectural. Decizia stabilirii acestei comisii a fost luată ca urmare a mizeriei din Timişoara şi a deficienţelor grave constatate de Garda de Mediu.
În concluzie, în perioada 4 – 8 iunie, membrii comisiei au verificat modul în care se efectuează salubrizarea domeniului public în diferite locaţii: Calea Buziaşului, bulevardul Sudului, Piaţa Bălcescu, Piaţa 700, strada Pestalozzi, Calea Aradului, Calea Torontalului, Piaţa Traian, Calea Bogdăneştilor. Iar concluziile, probabil deloc interesante, sunt că oamenii societăţii de salubrizare a străzilor insistă mai mult decât în alte zone asupra centrului Timişoarei şi… Bulevardul Sudului şi străzile aferente.
În urma controalelor s-a constatat că soicietatea Brantner nu deţine autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru din comuna Giroc, acesta fiind în acest moment în curs de obţinere de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. De asemenea, membrilor comisiei mixte nu le-au fost prezentate grafice clare de intervenţie în vederea salubrizării, de asemenea, nu sunt realizate grafice de intervenţie pe fiecare utilaj. S-a constatat că sunt zone stradale largi unde nu s-a realizat salubrizarea, în zona străzii Cluj, Calea Martirilor, Calea Aradului, Calea Torontalului, zona Modern, bulevardul Dragalina, excepţie făcând bulevardul Sudului şi zona centrală a oraşului, unde salubrizarea este eficientă.
În acest moment operatorul de salubritate acţionează cu 14 măturătoare mecanice şi electrice, 3 autocompactoare pentru gunoi, 4 camionete, mai multe sisteme cu apă, două autospeciale pentru transportul containerelor, respectiv cu 93 de muncitori necalificaţi şi 22 de angajaţi, personal auxiliar.
Pentru cele constatate, firma de salubritate s-a ales din partea Gărzii de Mediu cu o amendă de 20.000 de lei, s-a dispus continuarea acţiunilor desfăşurate pentru obţinerea autorizaţiei de mediu, stabilirea de grafice clare, respectiv continuarea salubrizării în toate zonele din oraş, pentru asigurarea unui mediu sănătos potivit pentru populaţie.
Vă reamintim că vineri primarul Nicolae Robu a atacat extrem de dur Garda de Mediu după ce aceasta a amendat primăria pentru mizeria din oraş cu 50.000 de lei, sugerând că cineva are interese în acest sens şi că Prefectura ar „stimula” aceste controale: „O să vedeți că iar va veni o amendă, că pun pe cineva să pună niște gunoi în stradă și apoi se duc în control și începe. Prefectul dă un comunicat, Garda de Mediu dă o amendă. Este foarte simplă să regizezi lucruri de genul acesta”.
Comentarii prin facebook