Aradul primeşte 17,5 milioane de lei, bani europeni, cu care va putea transforma un teren abandonat într-o excelentă zonă de agrement, cu terenuri pentru practicarea mai multor sporturi, locuri de joacă pentru copii, zone împădurite pentru camping, dar şi un luciu de apă de şapte hectare. Zona vizată are 282.000 de metri pătraţi şi în prezent nu este folosită.
Timişoara nu a găsit soluţii transpuse în proiecte pentru refolosirea unor terenuri abandonate, dar iată că Aradul a scris un excelent proiect de acest tip şi acum beneficiază de aproape cinci milioane de euro. Zona care urmează să feie transformată va deveni una de vis, mai ales pentru cei care practică sportul.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Arad au semnat contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Revitalizarea zonei strada Mărului şi amenajarea ca zonă de agrement”. Este un proiect în valoare totală de aproape 4,8 milioane de euro, prin care un teren degradat din Arad va fi transformat într-un punct de atracție cu numeroase facilități de petrecere a timpului liber și relaxare pentru locuitorii urbei
Sunt propuse intervenții pe o suprafață de aproximativ 282.000 de metri pătrați, zona va trece prin acest proces de reconversie şispectaculoasă, în acelaşi timp. Astfel, în zona Mărului vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncționale – un teren de handbal/ două de tenis de câmp, un teren de handbal/ două de baschet, un teren de baschet/ două de volei, toate cu gazon natural, precum și un teren de baschet cu suprafață sintetică și unul de tenis cu tartan.
Locuri de joacă pentru copii
De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, două astfel de spații, zone împădurite pentru camping – grătar, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafață de 71.600 mp, parcări, alei, drum de acces auto etc.
Investiția are drept scop asigurarea unor condiții de viață mai bune pentru locuitorii municipiului, prin crearea noii zone de agrement și recreere, creșterea suprafețelor verzi, concomitent cu reducerea nivelului de poluare și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea aspectului estetic al orașului.
Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Valoarea totală a investiției este de 22.826.565,62 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 17.581.535,77 lei. Perioada de implementare este de 23 de luni.
Comentarii prin facebook