După ani şi ani de aşteptări, Primăria Timişoara a reuşit să definitiveze toate etapele premergătoare demarării construcţiei la Drumul Boilor sau mai bine zis la porţiunea pe care municipiul trebuia să o facă. Cei din Moşniţa şi-au construit partea încă din 2015, iar dacă acum drumul era gata oferea perspective mai bune pentru o conexiune la Centura Sud de ocolire a Timişoarei.
Vestea cea mare anunţată vineri de primarul Nicolae Robu e că s-a reuşit finalizarea licitaţiei pentru stabilirea firmei care va asigura dirigenţia de şantier. Deci, doar acum sunt îndeplinite condiţiile pentru a se putea intra pe teren. Drumul Boilor trebuie să asigure o legătură alternativă între Moşniţa Veche şi Calea Buziaşului. Dacă ne gândim că CJT a realizat un alt drum de legătură, de la Remetea Mare spre Bucovăţ şi mai departe spre Moşniţa Veche, vedem că vom avea şi o nouă legătură, pe altă rută spre autostradă.
Dar… de ani buni de zile acest Drum al Boilor nu există decât pe o porţiune. Jumătate, aproximativ, era pe teritoriul Moşniţei, iar comuna periurbană şi-a făcut treaba si a realizat şoseaua, care, din cauza tărăgănării din partea Primăriei Timişoara, se oprea în câmp, la limita administrativă a comunei, mulţi numind-o „drumul care merge în cucuruz”. Ei bine, acum avem ocazia să scăpăm de „cucuruz”, şi Primăria Timişoara să-şi facă datoria pe care trebuia să o facă de ani buni de zile şi să avem noua legătură finalizată. Dacă aceasta chiar ar fi existat deja se putea obţine o nouă urcare pe centura sud. Acum, nu prea mai avem vreo garanţie că va exista un asemenea nod de urcare.
„S-a încheiat și licitația pentru dirigenția de șantier pentru Drumul Boilor. De săptămâna viitoare vom putea începe și lucrul pe teren. Marți vom vedea dacă putem să predăm amplasamentul și să dăm undă verde la organizarea de șantier. Vrem ca într-un timp cât mai scurt să realizăm această lucrare extrem de importantă și sper ca vremea să ne permită să o încheiem într-un timp foarte scurt, așa cum ne propunem”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Contractul, pe partea Timişoarei, este de 14 milioane de lei plus TVA. Firma tocmită să se ocupe de lucrări trebuie să termine investiţia în opt luni şi va face şoseaua, trotuare, piste pentru biciclete.
Comentarii prin facebook