A „cucerit” Spitalul Judeţean. Urmează UMF Timişoara? Se reface „cooperativa” care a cvasi-monopolizat sistemul medical din Timiş

UMF Timisoara

UMF Timisoara

Virgil Păunescu, Mihai Ionac, Horia Cristian, Cristian Buşoi, Vlad Iman etc. Vi-i mai amintiţi? Este „clanul” care controla în urmă cu un deceniu şi ceva aproape întregul sistem medical din Timiş. Acum se reface, iar primul obiectiv „cucerit” a fost Spitalul Judeţean. Urmează UMF?

În a doua parte a anilor 2000, sistemul medical din Timişoara încăpuse pe mâinile unei „cooperative” (ca să nu spunem gaşcă) care a cvasi-monopolizat sănătatea din oraş. Din aceasta făcea parte: Mihai Ionac – managerul Spitalului Judeţean, Horia Cristian – şef al CJAS Timiş, apoi deputat, Virgil Păunescu – manager al Spitalului Judeţean, secretar de stat, consilier prezidenţial; Cristian Buşoi – europarlamentar. În strânsă relaţie cu aceştia era şi afaceristul Vlad Francisc Iman, patronul unei firme care oferea aparatură medicală sistemului. Toţi aceştia erau membri PNL, dar afacerile nu prea aveau culoare politică, dovadă că Buşoi este un vechi şi bun prieten al fostului baron PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu. În acea perioadă, în faţa „cooperativei” mai făcea rezistenţă doar DSP Timiş, condusă de Horia Vermeşan. Presa vremii abundă cu informaţii despre activitatea „cooperativei”.

Schimbările politice petrecute între timp au dus şi la dizolvarea clanului, fiecare văzându-şi de treburile sale. Odată cu revenirea PNL la guvernare, petrecută la finalul anului trecut, s-a ivit şi oportunitatea ca vechiul „dream team” să se reorganizeze. Iar primul „implant” a fost făcut la Spitalul Judeţean, unde manager a fost numit Raul Pătraşcu, un tânăr încă medic rezident. El a ajuns şef peste instituţia cu poate cei mai mulţi angajaţi din judeţ cu sprijinul lui Virgil Păunescu (fost Vergică Găluşcan). Numai că a venit momentul ca în această cooperativă să fie atras şi unchiul noului manager, Jenel Pătraşcu, şeful Clinicii II de Ortopedie de la „Judeţean”. Politic, Pătraşcu a crescut la „umbra” fostului preşedinte al PSD Timiş, Dan Poenaru. Ulterior s-a regăsit în PMP-ul Elenei Udrea. Poate inutil să adăugăm că, odată cu instalarea lui Pătraşcu jr. ca manager, în spital şi-a făcut reaparaţia Iman. Şi în forţă, dând nu de puţine ori indicaţii manageriale.

Pentru refacerea „monopolului” din sistem, s-a ivit acum oportunitatea alegerilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Ori toată lumea ştie cât de importantă este funcţia de rector al UMF pentru sistemul medical din Timişoara. Aşa cum se ştie, în cursă sunt înscrişi patru candidaţi. „Cooperativa” atacă funcţia cu doi dintre ei: Păunescu şi Pătraşcu. La un moment dat, se vorbea chiar că unul dintre ei se va retrage pentru a-i facilita victoria celui cu şanse mai mari. Principalul obstacol în calea celor doi este Octavian Creţu, încă preşedintele Senatului UMF, până la predarea ştafetei nou-alesului Marius Craina.

Din punct de vedere politic, Creţu, cunoscut mai mult din perioada în care a fost manager al Spitalui Municipal, este membru PNL, dar provenit din PDL. Al patrulea candidat, Eugen Boia, este cotat cu şanse mici, dar mai degrabă este apropiat de tandemul Păunescu- Pătraşcu. Cam acestea sunt auspiciile sub care vor avea loc alegerile pentru funcţia de rector al UMF. Cucereşte fosta şi totodată noua „cooperativă” reduta numită UMF? Sau reuşeşte Creţu să blocheze această ofensivă. Ca un amănunt de culoare, în această campanie pentru funcţia de rector, Păunescu a obţinut o oarecare notorietate naţională, lăudându-se că ar fi descoperit antidotul coronaviruslui. Din păcate pentru el, nimeni din afara ţării nu-i bagă în seamă „epocala” descoperire. De menţionat că alegerile vor avea loc joi, 20 februarie. În cazul, destul de probabil, în care niciun candidat nu va obţine 50% plus unul din voturi, un tur doi va avea loc pe 27 februarie.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Patrascu Jenel Marian a spus: (februarie 19th, 2020 at 14:57 )

Stimata redactie,

Urmare a articolului ,,A cucerit Spitalul Judetean.Urmeaza UMF  Timisoara..” va rog sa publicati urmatorul drept la replica.

Nu am facut niciodata parte din nici o ,,gasca” sau cooperativa, asa cum o numiti dvs. Asocierea persoanei mele cu diferite grupuri de interese sau afaceri oneroase este doar in inchipuirea unor oameni care nu ma cunosc pe mine sau realizarile mele pe plan profesional.Va recomand sa lecturati ultimele articole din presa locala si centrala!

Pe de alta parte, va aduc la cunostiinta ca eu nu am ,,crescut” la umbra nimanui si am parcurs toate etapele profesionale si didactice doar prin efortul si meritul personal. 

In ceea ce priveste candidatura mea la functia de rector a UMF Timisoara, aceasta este una transparenta, reala, ma bucur de stima si simpatia colegilor cadre didactice si studenti, astfel ca afirmatiile cum ca as fi apropiat de un anumit ,,tandem” sunt simple speculatii si elucubratii.Spre exemplificare va recomand sa urmariti campania pe care am initiat-o pe retelele de socializare pt a-mi sustine candidatura.

In concluzie, articolul publicat de dvs. este jignitor si defaimator la adresa persoanei si medicului Jenel M. Patrascu si va solicit pe aceasta cale sa retractati aceste afirmatii.

Cu deosebita stima,

Prof. Dr. Jenel M. Patrascu

Nina Casian a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:11 )

O adevarata constelație: oameni de mare caracter, onesti și cinstiti. Adevărați patrioți, adevărați luptători pentru sistemul sanitar banatean, dedicați in totalitate pacientului??
O gasca nebuna, avida doar de functii, putere și combinații. Mi-e greu sa spun cine e cap de lista, atâta timp cât funcționează după principiile unui grup organizat. Trăiască PNL și Robu care i-a girat.

cetatean a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:20 )

Un articol marca PSD. Ne lamureste ca mai bine era cu „gasca PSD” sau „clanul PSD” , ce naspa e ca a venit PNL. Sa vezi ce mafioti o sa aduca USR… halal presa, incepe sa se faca simtit efectul sutiri de impozit.

Dr Jivago a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:38 )

Domnule profesor, sincer, nu am sa înțeleg niciodată de ce trebuie sa negam evidentele. Nu trebuie sa ne fie rusine ca am crescut la umbra cuiva/ca ne-am dezvoltat sub cineva, in cazul dvs, așa cum știm cu totii, prof dr Dan Poenaru, care a încercat sa va facă OM. Se vede ca nu prea i-a ieșit. Mai mult, l-ati dat afara ca pe un câine, l-ati pus sa-și care singur cutiile cu efecte personale, i-ati repartizat biroul, cu el înăuntru, către rezidenți, l-ati dat jos de la gazeta de pertete de pe secție. Nu înainte de a-l teroriza, zilnic, lovindu-i usa cu piciorul și apoi fugind, ca și aia mici, ori de câte ori ati avut ocazia. Nu mai vorbesc de limbajul academic, pe care l-ati folosit la adresa mentorului dvs, ori de câte ori ati avut ocazia. Nu-l reproduc pentru ca nu va avantajează. Despre postările dvs isterice și jignitoare de pe FB, ani de zile, la adresa directa a unor colegi, nu mai vorbesc. Mi-e greu sa va încadrez, cu tot respectul. In schimb, o sa ma rog lui Bachus sa va dea liniște, măcar o perioada.

HoriaIslam a spus: (februarie 19th, 2020 at 17:30 )

!Timisoara nu-i buricu targului” bai hahalelelor. V-a spus asta un fost senator PNL! Hai sictir saracilor!

Turnitin a spus: (februarie 19th, 2020 at 19:31 )

http://www.umft.ro/video_709
https://www.edupedu.ro/breaking-publicarea-tezelor-de-doctorat-se-poate-realiza-de-catre-ministerul-educatiei-fara-consimtamantul-autorilor-anunta-autoritatea-de-supraveghere-a-prelucrarii-datelor-cu-caracter-personal/
Cat timp nu sunt publice TOATE tezele sustinute in UMFVBT de catre toate cadrele didactice, nu se poate schimba NIMIC! Coordonatorii de doctorat sa-si asume originalitatea tezelor coordonate de cand au devenit coordonatori. Mult dorita recunoasterea internationala a diplomei emise de UMFVBT implica si asumarea raspunderii pentru articole, teze si carti – cine are curaj sa dreneze acest buboi al imposturii, acela merita sa fie rector! Daca echipa de prorectori, decani si prodecani se face DOAR cu raport de originaliate pe propria teza de doctorat, pe toate articolele si cartile publicate, pe toate tezele coordonate etc… atunci se schima ceva din temelii, abia atunci… Ei, cine vrea sa fie prorector, prodecan?…

Turnitin a spus: (februarie 19th, 2020 at 20:27 )

https://www.edupedu.ro/breaking-publicarea-tezelor-de-doctorat-se-poate-realiza-de-catre-ministerul-educatiei-fara-consimtamantul-autorilor-anunta-autoritatea-de-supraveghere-a-prelucrarii-datelor-cu-caracter-personal/
Votul meu pentru candidatul care pune pe masa maine, in ziua votului, raportul antiplagiat pentru propria teza de doctorat, cat si pentru echipa de prorectori, decani si prodecani. De asemenea, pentru toate tezele coordonate, daca este cazul, cartile si articolele publicate – Eu cu cine votez maine?

Anonim a spus: (februarie 19th, 2020 at 20:53 )

O mare mizerie pdl ista acest articol, daca ma intelegeti ce vreau sa spun.

HoriaIslam a spus: (februarie 20th, 2020 at 11:02 )

Anonimule vrei sa zici ca ti-a placut de Senatorul Horia Cristian sau de Cristiiiiiiaaaaaan BUUUUUUSoi? Au facut ceva pentru Timisoara / Timis / Romania? Mizeria de care pomesti tu o reprezinta stampila noastra de vot pe casutele unde apareau si aceste personaje sinistre.

Petre Bolovan a spus: (februarie 20th, 2020 at 12:53 )

Domnul profesor Patrascu nu mai doreste vreun drept la replica la postarea lui Jivago? Ați primit si dumneavoastra, in sfarsit, o replica pe masura jignirilor pe care le adresati cu orice ocazie cadrelor medicale din Spitalul Judetean?

Turnitin a spus: (februarie 20th, 2020 at 19:30 )

Da! Cum era de asteptat liniste la suprafata si agitatie in subterana… mai incet cu orchestratiile…
Catavencii musca tare! Miza e mare – cine ajunge la butoane trebuie sa publice tezele de doctorat cosmetizate sau asa cum sunt in arhiva, abia atunci incepe curatenia generala si primul pas spre prapastie sau acreditare!
https://www.edupedu.ro/miza-blocarii-doctoratelor-publicate-finantari-de-peste-240-milioane-de-lei-pe-an-indemnizatie-de-50-din-salariul-minim-brut-pe-luna-plus-restituirea-banilor-in-instanta-daca-sporul-este-primit/
https://www.edupedu.ro/e-firesc-ca-teza-de-doctorat-sa-fie-document-public-pentru-ca-are-consecinte-publice-duce-la-cresterea-salariului-mircea-miclea/

HoriaIslam a spus: (februarie 21st, 2020 at 23:25 )

Timisoara nu e buricul pamantului sarakilor!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 4761 cazuri

4023
active
210
decese
528
vindecate

Situația globală

Total: 1447847 cazuri

1055260
active
83409
decese
309178
vindecate

 

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Citiţi indexul contoarelor de gaz şi transmiteţi-l prin e-mail sau telefon

Furnizorul local al serviciului de alimentare cu gaze naturale solicită din partea timişorenilor transmiterea indexului contoarelor folosind canalele de comunicare puse la dispoziție societate. Indexul se poate transmite pe e-mail sau telefonic. Clienții pot trimite datele și distribuitorului Delgaz Grid pe adresa programari-citire@delgaz-grid.ro sau la numerele de telefon: 0753.312.522 sau 0753.101.977, disponibile de luni până...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Citiţi indexul contoarelor de gaz şi transmiteţi-l prin e-mail sau telefon
galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Cererea şi oferta de produse medicale necesare în pandemia de coronavirus, puse faţă în faţă de un grup de voluntari timişoreni

Nevoia acută de materiale medicale, de protecţie a personalului, dar şi de sprijin a bolnavilor de coronavirus, dublată de o lipsă la fel de acută de asemenea materiale, a dus la crearea de către un grup de câteva zeci de voluntari a unei platforme online, , unde să se poată întâlni cererea şi oferta de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cererea şi oferta de produse medicale necesare în pandemia de coronavirus, puse faţă în faţă de un grup de voluntari timişoreni

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un aparat care va scana pacienții le va transmite medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara dacă oamenii care intră în unitatea sanitară sunt suspecți de infecție cu coronavirus. Este vorba despre un aparat pe care cei de la Spitalul Județean Timișoara îl primesc de la Institutul Marius Nasta din București,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Triaj antiCOVID-19 la Timișoara. Pacienții care vor veni la Urgențele Spitalului Județean vor fi scanați
In Timiș, medicii de familie și cei specialiști acordă consultații medicale la distanță. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș transmite că în perioada stării de urgență puteți consulta, pe site-ul instituției, listele cu toți furnizorii. Este vorba despre medicii care acordă consultații la distanță pe perioada stării de urgență – date de contact,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stare de urgență. Consultații medicale la distanță, în Timiș. Lista doctorilor
World Athletics (WA), forul internaţional suprem al atletismului, a anunţat că suspendă până în luna decembrie calificările pentru JO de la Tokyo, amânate din vara lui 2020 pentru perioada 23 iulie – 8 august a anului viitor din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters. ”Perioada de calificare este suspendată din 6 aprilie până pe 30...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu se mai aleargă pentru JO până în decembrie
Potrivit ultimei raportări făcute de Grupul de Comunicare Strategică, pe teritoriul Româţniei sunt 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. În Timiş, sunt 227 de cazuri, cu 36 mai multe decât în urmă cu 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul rămâne pe locul III în privinţa infectărilor cu COVID-19. A trecut pragul de 200 de îmbolnăviri. Situaţia pe judeţe
Primăria Timişoara pune în funcţiune contractul cu noua societate care se va ocupa de colectarea deșeurilor vegetale și a deșeurilor provenite din construcții și demolări. Cetățenii care locuiesc la bloc, vor putea lăsa deșeurile vegetale pentru a fi colectate de operator, doar cu contactarea prealabilă a Biroului Salubrizare la numărul de telefon 0256 408 335,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul contract cu firma care va ridica deşeurile vegetale şi cele din construcţii a devenit funcţional
Societatea Aquatim dezinfectează toate aleile de circulaţie din zona unde se derulează procesul tehnologic de „producţie” a apei furnizate timişorenilor. Din păcate, epurarea apelor arată ce aruncă oamenii în canalizare, iar în ultima perioadă descoperă tot mai multe produse caracteristice sezonului pandemiei. „Staţia de Tratare a Apei Bega – STA Bega și oamenii ei sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaţiile tehnice de la Staţia de Tratare a Apei Bega sunt dezinfectate permanent
Furnizorul local al serviciului de alimentare cu gaze naturale solicită din partea timişorenilor transmiterea indexului contoarelor folosind canalele de comunicare puse la dispoziție societate. Indexul se poate transmite pe e-mail sau telefonic. Clienții pot trimite datele și distribuitorului Delgaz Grid pe adresa programari-citire@delgaz-grid.ro sau la numerele de telefon: 0753.312.522 sau 0753.101.977, disponibile de luni până...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Citiţi indexul contoarelor de gaz şi transmiteţi-l prin e-mail sau telefon
Noi decese transmise de Grupul de Comunicare Strategică ale persoanelor infectate cu coronavirus. Numărul deceselor a depășit 200, în România, după ce au fost anunțate aceste decese. Numărul deceselor a ajuns la 203. Iată ultimele decese confirmate în România: Deces 198 Bărbat, 53 ani din județul Suceava. Era ambulantier la SAJ Suceava. Data decesului: 07.04.2020....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de persoane cu coroanvirus au murit, în România/ UPDATE 210 decese
Top