A „cucerit” Spitalul Judeţean. Urmează UMF Timişoara? Se reface „cooperativa” care a cvasi-monopolizat sistemul medical din Timiş

UMF Timisoara

UMF Timisoara

Virgil Păunescu, Mihai Ionac, Horia Cristian, Cristian Buşoi, Vlad Iman etc. Vi-i mai amintiţi? Este „clanul” care controla în urmă cu un deceniu şi ceva aproape întregul sistem medical din Timiş. Acum se reface, iar primul obiectiv „cucerit” a fost Spitalul Judeţean. Urmează UMF?

În a doua parte a anilor 2000, sistemul medical din Timişoara încăpuse pe mâinile unei „cooperative” (ca să nu spunem gaşcă) care a cvasi-monopolizat sănătatea din oraş. Din aceasta făcea parte: Mihai Ionac – managerul Spitalului Judeţean, Horia Cristian – şef al CJAS Timiş, apoi deputat, Virgil Păunescu – manager al Spitalului Judeţean, secretar de stat, consilier prezidenţial; Cristian Buşoi – europarlamentar. În strânsă relaţie cu aceştia era şi afaceristul Vlad Francisc Iman, patronul unei firme care oferea aparatură medicală sistemului. Toţi aceştia erau membri PNL, dar afacerile nu prea aveau culoare politică, dovadă că Buşoi este un vechi şi bun prieten al fostului baron PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu. În acea perioadă, în faţa „cooperativei” mai făcea rezistenţă doar DSP Timiş, condusă de Horia Vermeşan. Presa vremii abundă cu informaţii despre activitatea „cooperativei”.

Schimbările politice petrecute între timp au dus şi la dizolvarea clanului, fiecare văzându-şi de treburile sale. Odată cu revenirea PNL la guvernare, petrecută la finalul anului trecut, s-a ivit şi oportunitatea ca vechiul „dream team” să se reorganizeze. Iar primul „implant” a fost făcut la Spitalul Judeţean, unde manager a fost numit Raul Pătraşcu, un tânăr încă medic rezident. El a ajuns şef peste instituţia cu poate cei mai mulţi angajaţi din judeţ cu sprijinul lui Virgil Păunescu (fost Vergică Găluşcan). Numai că a venit momentul ca în această cooperativă să fie atras şi unchiul noului manager, Jenel Pătraşcu, şeful Clinicii II de Ortopedie de la „Judeţean”. Politic, Pătraşcu a crescut la „umbra” fostului preşedinte al PSD Timiş, Dan Poenaru. Ulterior s-a regăsit în PMP-ul Elenei Udrea. Poate inutil să adăugăm că, odată cu instalarea lui Pătraşcu jr. ca manager, în spital şi-a făcut reaparaţia Iman. Şi în forţă, dând nu de puţine ori indicaţii manageriale.

Pentru refacerea „monopolului” din sistem, s-a ivit acum oportunitatea alegerilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Ori toată lumea ştie cât de importantă este funcţia de rector al UMF pentru sistemul medical din Timişoara. Aşa cum se ştie, în cursă sunt înscrişi patru candidaţi. „Cooperativa” atacă funcţia cu doi dintre ei: Păunescu şi Pătraşcu. La un moment dat, se vorbea chiar că unul dintre ei se va retrage pentru a-i facilita victoria celui cu şanse mai mari. Principalul obstacol în calea celor doi este Octavian Creţu, încă preşedintele Senatului UMF, până la predarea ştafetei nou-alesului Marius Craina.

Din punct de vedere politic, Creţu, cunoscut mai mult din perioada în care a fost manager al Spitalui Municipal, este membru PNL, dar provenit din PDL. Al patrulea candidat, Eugen Boia, este cotat cu şanse mici, dar mai degrabă este apropiat de tandemul Păunescu- Pătraşcu. Cam acestea sunt auspiciile sub care vor avea loc alegerile pentru funcţia de rector al UMF. Cucereşte fosta şi totodată noua „cooperativă” reduta numită UMF? Sau reuşeşte Creţu să blocheze această ofensivă. Ca un amănunt de culoare, în această campanie pentru funcţia de rector, Păunescu a obţinut o oarecare notorietate naţională, lăudându-se că ar fi descoperit antidotul coronaviruslui. Din păcate pentru el, nimeni din afara ţării nu-i bagă în seamă „epocala” descoperire. De menţionat că alegerile vor avea loc joi, 20 februarie. În cazul, destul de probabil, în care niciun candidat nu va obţine 50% plus unul din voturi, un tur doi va avea loc pe 27 februarie.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Patrascu Jenel Marian a spus: (februarie 19th, 2020 at 14:57 )

Stimata redactie,

Urmare a articolului ,,A cucerit Spitalul Judetean.Urmeaza UMF  Timisoara..” va rog sa publicati urmatorul drept la replica.

Nu am facut niciodata parte din nici o ,,gasca” sau cooperativa, asa cum o numiti dvs. Asocierea persoanei mele cu diferite grupuri de interese sau afaceri oneroase este doar in inchipuirea unor oameni care nu ma cunosc pe mine sau realizarile mele pe plan profesional.Va recomand sa lecturati ultimele articole din presa locala si centrala!

Pe de alta parte, va aduc la cunostiinta ca eu nu am ,,crescut” la umbra nimanui si am parcurs toate etapele profesionale si didactice doar prin efortul si meritul personal. 

In ceea ce priveste candidatura mea la functia de rector a UMF Timisoara, aceasta este una transparenta, reala, ma bucur de stima si simpatia colegilor cadre didactice si studenti, astfel ca afirmatiile cum ca as fi apropiat de un anumit ,,tandem” sunt simple speculatii si elucubratii.Spre exemplificare va recomand sa urmariti campania pe care am initiat-o pe retelele de socializare pt a-mi sustine candidatura.

In concluzie, articolul publicat de dvs. este jignitor si defaimator la adresa persoanei si medicului Jenel M. Patrascu si va solicit pe aceasta cale sa retractati aceste afirmatii.

Cu deosebita stima,

Prof. Dr. Jenel M. Patrascu

Nina Casian a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:11 )

O adevarata constelație: oameni de mare caracter, onesti și cinstiti. Adevărați patrioți, adevărați luptători pentru sistemul sanitar banatean, dedicați in totalitate pacientului??
O gasca nebuna, avida doar de functii, putere și combinații. Mi-e greu sa spun cine e cap de lista, atâta timp cât funcționează după principiile unui grup organizat. Trăiască PNL și Robu care i-a girat.

cetatean a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:20 )

Un articol marca PSD. Ne lamureste ca mai bine era cu „gasca PSD” sau „clanul PSD” , ce naspa e ca a venit PNL. Sa vezi ce mafioti o sa aduca USR… halal presa, incepe sa se faca simtit efectul sutiri de impozit.

Dr Jivago a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:38 )

Domnule profesor, sincer, nu am sa înțeleg niciodată de ce trebuie sa negam evidentele. Nu trebuie sa ne fie rusine ca am crescut la umbra cuiva/ca ne-am dezvoltat sub cineva, in cazul dvs, așa cum știm cu totii, prof dr Dan Poenaru, care a încercat sa va facă OM. Se vede ca nu prea i-a ieșit. Mai mult, l-ati dat afara ca pe un câine, l-ati pus sa-și care singur cutiile cu efecte personale, i-ati repartizat biroul, cu el înăuntru, către rezidenți, l-ati dat jos de la gazeta de pertete de pe secție. Nu înainte de a-l teroriza, zilnic, lovindu-i usa cu piciorul și apoi fugind, ca și aia mici, ori de câte ori ati avut ocazia. Nu mai vorbesc de limbajul academic, pe care l-ati folosit la adresa mentorului dvs, ori de câte ori ati avut ocazia. Nu-l reproduc pentru ca nu va avantajează. Despre postările dvs isterice și jignitoare de pe FB, ani de zile, la adresa directa a unor colegi, nu mai vorbesc. Mi-e greu sa va încadrez, cu tot respectul. In schimb, o sa ma rog lui Bachus sa va dea liniște, măcar o perioada.

HoriaIslam a spus: (februarie 19th, 2020 at 17:30 )

!Timisoara nu-i buricu targului” bai hahalelelor. V-a spus asta un fost senator PNL! Hai sictir saracilor!

Turnitin a spus: (februarie 19th, 2020 at 19:31 )

http://www.umft.ro/video_709
https://www.edupedu.ro/breaking-publicarea-tezelor-de-doctorat-se-poate-realiza-de-catre-ministerul-educatiei-fara-consimtamantul-autorilor-anunta-autoritatea-de-supraveghere-a-prelucrarii-datelor-cu-caracter-personal/
Cat timp nu sunt publice TOATE tezele sustinute in UMFVBT de catre toate cadrele didactice, nu se poate schimba NIMIC! Coordonatorii de doctorat sa-si asume originalitatea tezelor coordonate de cand au devenit coordonatori. Mult dorita recunoasterea internationala a diplomei emise de UMFVBT implica si asumarea raspunderii pentru articole, teze si carti – cine are curaj sa dreneze acest buboi al imposturii, acela merita sa fie rector! Daca echipa de prorectori, decani si prodecani se face DOAR cu raport de originaliate pe propria teza de doctorat, pe toate articolele si cartile publicate, pe toate tezele coordonate etc… atunci se schima ceva din temelii, abia atunci… Ei, cine vrea sa fie prorector, prodecan?…

Turnitin a spus: (februarie 19th, 2020 at 20:27 )

https://www.edupedu.ro/breaking-publicarea-tezelor-de-doctorat-se-poate-realiza-de-catre-ministerul-educatiei-fara-consimtamantul-autorilor-anunta-autoritatea-de-supraveghere-a-prelucrarii-datelor-cu-caracter-personal/
Votul meu pentru candidatul care pune pe masa maine, in ziua votului, raportul antiplagiat pentru propria teza de doctorat, cat si pentru echipa de prorectori, decani si prodecani. De asemenea, pentru toate tezele coordonate, daca este cazul, cartile si articolele publicate – Eu cu cine votez maine?

Anonim a spus: (februarie 19th, 2020 at 20:53 )

O mare mizerie pdl ista acest articol, daca ma intelegeti ce vreau sa spun.

HoriaIslam a spus: (februarie 20th, 2020 at 11:02 )

Anonimule vrei sa zici ca ti-a placut de Senatorul Horia Cristian sau de Cristiiiiiiaaaaaan BUUUUUUSoi? Au facut ceva pentru Timisoara / Timis / Romania? Mizeria de care pomesti tu o reprezinta stampila noastra de vot pe casutele unde apareau si aceste personaje sinistre.

Petre Bolovan a spus: (februarie 20th, 2020 at 12:53 )

Domnul profesor Patrascu nu mai doreste vreun drept la replica la postarea lui Jivago? Ați primit si dumneavoastra, in sfarsit, o replica pe masura jignirilor pe care le adresati cu orice ocazie cadrelor medicale din Spitalul Judetean?

Turnitin a spus: (februarie 20th, 2020 at 19:30 )

Da! Cum era de asteptat liniste la suprafata si agitatie in subterana… mai incet cu orchestratiile…
Catavencii musca tare! Miza e mare – cine ajunge la butoane trebuie sa publice tezele de doctorat cosmetizate sau asa cum sunt in arhiva, abia atunci incepe curatenia generala si primul pas spre prapastie sau acreditare!
https://www.edupedu.ro/miza-blocarii-doctoratelor-publicate-finantari-de-peste-240-milioane-de-lei-pe-an-indemnizatie-de-50-din-salariul-minim-brut-pe-luna-plus-restituirea-banilor-in-instanta-daca-sporul-este-primit/
https://www.edupedu.ro/e-firesc-ca-teza-de-doctorat-sa-fie-document-public-pentru-ca-are-consecinte-publice-duce-la-cresterea-salariului-mircea-miclea/

HoriaIslam a spus: (februarie 21st, 2020 at 23:25 )

Timisoara nu e buricul pamantului sarakilor!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Administratie vezi arhiva Administratie

Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Sport vezi arhiva Sport

avantul periam

Timișul a tras din nou cartea câștigătoare la barajul de promovare în Liga 3. Avântul Periam, promovată fără meciuri

Ceea ce părea o misiune foarte grea s-a transformat într-o calificare fără joc. Datorită deciziilor Federației Române de Fotbal pe timp de pandemie s-a decis ca promovarea în Liga 3 să se facă în urma unor triunghiulare. Campioana desemnată din Timiș, Avântul Periam avea să se lupte în Caraș-Severin cu reprezentantele Mehedințiului și a Hunedoarei....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul a tras din nou cartea câștigătoare la barajul de promovare în Liga 3. Avântul Periam, promovată fără meciuri
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Imobiliare.ro

Pregătiţi banii puşi la ciorap! Preţurile proprietăţilor imobiliare au scăzut în ultima lună

Vremurile bune, cu preţuri lunar în creştere solicitate de proprietarii dispuşi să renunţe la proprietăţi. Datele din piaţă arată o scădere a pretenţiilor la vânzare, atât la nivel naţional, dar şi în Timişoara. În iulie, prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 1,8% față de luna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pregătiţi banii puşi la ciorap! Preţurile proprietăţilor imobiliare au scăzut în ultima lună

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Deși inițial, pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, care intră în vigoare în această noapte, se afla și Spania, o hotărâre de ultimă oră scoate acest stat de pe lista țărilor din care oricine sosește intră în carantină. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărâre de ultime oră a CNSU: Dacă veniți din Spania nu intrați în carantină!
La Consiliul Local Timişoara în ultima perioadă proiectele se votează numai în şedinţe „de îndată”. La fel va fi şi marţi, atunci când consilierii locali sunt chemaţi să se vadă pe internet, în scopuri oficiale, pentru a aproba planul unui nou stadion, cel anunţat în Calea Buziaşui. Unul de15.000 de locuri şi estimate la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Arenă sportivă în Calea Buziaşului. Unul dintre nenumăratele stadioane promise de primărie trece de studiul de fezabilitate
Au apărut încă două cazuri noi de Covid-19 la Făget, după ce zona a ieșit sâmbătă seara din carantină. În Timiș sunt opt focare active de Covid-19, conform Direcției de Sănătate Publică. Focarul de la Oncohelp Timișoara a fost stins, în schimb a apărut un altul, la o unitate economică, unde sunt 17 persoane infectate....
Citeşte tot articolul Citeste articolul 8 focare de SARS-Cov2 în Timiș. Făget – două cazuri de Covid-19 în plus, după ieșirea din carantină
Guvernul pregăteşte 8,4 milioane de lei pentru plata despăgubirilor celor care vor pierde terenuri situate pe viitorul drum de legătură dintre Timişoara (DN 69) şi autostrada A1. Sunt vizate 270 de proprietăţi, în suprafaţă totală de 1,5 milioane de metri pătraţi. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost lansat în dezbatere publică. Operaţiunea care ar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul pregăteşte opt milioane de lei pentru despăgubirile necesare pentru viitorul drum de legătură dintre Timişoara şi A1
Au început lucrările de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara-Moșnița Nouă, astăzi, iar președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a fost prezent la fața locului. Pe șoseaua care este aglomerată, în fiecare zi, traficul a devenit și mai „încetinit” de restricțiile care au intrat în vigoare de astăzi, de când a început șantierul, pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start lucrări pe drumul Timișoara-Moșnița Nouă. A început lărgirea la 4 benzi!
În prima zi a săptămânii, în Timiș sunt peste 200 de persoane cu Covid în spitale. 14 sunt în Terapie Intensivă. Sunt 203 persoane cu Covid-19 internate în spitale, iar 14 sunt pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, transmite Instituția Prefectului Timiș. În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost realizate 469 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: 14 oameni cu SARS-Cov2 în Terapie Intensivă
Vremurile bune, cu preţuri lunar în creştere solicitate de proprietarii dispuşi să renunţe la proprietăţi. Datele din piaţă arată o scădere a pretenţiilor la vânzare, atât la nivel naţional, dar şi în Timişoara. În iulie, prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 1,8% față de luna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pregătiţi banii puşi la ciorap! Preţurile proprietăţilor imobiliare au scăzut în ultima lună
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă astăzi, de la ora 12 la ora 23. Va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în sudul Banatului. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial. Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cod Galben în sudul Banatului: ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină
Top