A „cucerit” Spitalul Judeţean. Urmează UMF Timişoara? Se reface „cooperativa” care a cvasi-monopolizat sistemul medical din Timiş

UMF Timisoara

UMF Timisoara

Virgil Păunescu, Mihai Ionac, Horia Cristian, Cristian Buşoi, Vlad Iman etc. Vi-i mai amintiţi? Este „clanul” care controla în urmă cu un deceniu şi ceva aproape întregul sistem medical din Timiş. Acum se reface, iar primul obiectiv „cucerit” a fost Spitalul Judeţean. Urmează UMF?

În a doua parte a anilor 2000, sistemul medical din Timişoara încăpuse pe mâinile unei „cooperative” (ca să nu spunem gaşcă) care a cvasi-monopolizat sănătatea din oraş. Din aceasta făcea parte: Mihai Ionac – managerul Spitalului Judeţean, Horia Cristian – şef al CJAS Timiş, apoi deputat, Virgil Păunescu – manager al Spitalului Judeţean, secretar de stat, consilier prezidenţial; Cristian Buşoi – europarlamentar. În strânsă relaţie cu aceştia era şi afaceristul Vlad Francisc Iman, patronul unei firme care oferea aparatură medicală sistemului. Toţi aceştia erau membri PNL, dar afacerile nu prea aveau culoare politică, dovadă că Buşoi este un vechi şi bun prieten al fostului baron PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu. În acea perioadă, în faţa „cooperativei” mai făcea rezistenţă doar DSP Timiş, condusă de Horia Vermeşan. Presa vremii abundă cu informaţii despre activitatea „cooperativei”.

Schimbările politice petrecute între timp au dus şi la dizolvarea clanului, fiecare văzându-şi de treburile sale. Odată cu revenirea PNL la guvernare, petrecută la finalul anului trecut, s-a ivit şi oportunitatea ca vechiul „dream team” să se reorganizeze. Iar primul „implant” a fost făcut la Spitalul Judeţean, unde manager a fost numit Raul Pătraşcu, un tânăr încă medic rezident. El a ajuns şef peste instituţia cu poate cei mai mulţi angajaţi din judeţ cu sprijinul lui Virgil Păunescu (fost Vergică Găluşcan). Numai că a venit momentul ca în această cooperativă să fie atras şi unchiul noului manager, Jenel Pătraşcu, şeful Clinicii II de Ortopedie de la „Judeţean”. Politic, Pătraşcu a crescut la „umbra” fostului preşedinte al PSD Timiş, Dan Poenaru. Ulterior s-a regăsit în PMP-ul Elenei Udrea. Poate inutil să adăugăm că, odată cu instalarea lui Pătraşcu jr. ca manager, în spital şi-a făcut reaparaţia Iman. Şi în forţă, dând nu de puţine ori indicaţii manageriale.

Pentru refacerea „monopolului” din sistem, s-a ivit acum oportunitatea alegerilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Ori toată lumea ştie cât de importantă este funcţia de rector al UMF pentru sistemul medical din Timişoara. Aşa cum se ştie, în cursă sunt înscrişi patru candidaţi. „Cooperativa” atacă funcţia cu doi dintre ei: Păunescu şi Pătraşcu. La un moment dat, se vorbea chiar că unul dintre ei se va retrage pentru a-i facilita victoria celui cu şanse mai mari. Principalul obstacol în calea celor doi este Octavian Creţu, încă preşedintele Senatului UMF, până la predarea ştafetei nou-alesului Marius Craina.

Din punct de vedere politic, Creţu, cunoscut mai mult din perioada în care a fost manager al Spitalui Municipal, este membru PNL, dar provenit din PDL. Al patrulea candidat, Eugen Boia, este cotat cu şanse mici, dar mai degrabă este apropiat de tandemul Păunescu- Pătraşcu. Cam acestea sunt auspiciile sub care vor avea loc alegerile pentru funcţia de rector al UMF. Cucereşte fosta şi totodată noua „cooperativă” reduta numită UMF? Sau reuşeşte Creţu să blocheze această ofensivă. Ca un amănunt de culoare, în această campanie pentru funcţia de rector, Păunescu a obţinut o oarecare notorietate naţională, lăudându-se că ar fi descoperit antidotul coronaviruslui. Din păcate pentru el, nimeni din afara ţării nu-i bagă în seamă „epocala” descoperire. De menţionat că alegerile vor avea loc joi, 20 februarie. În cazul, destul de probabil, în care niciun candidat nu va obţine 50% plus unul din voturi, un tur doi va avea loc pe 27 februarie.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Patrascu Jenel Marian a spus: (februarie 19th, 2020 at 14:57 )

Stimata redactie,

Urmare a articolului ,,A cucerit Spitalul Judetean.Urmeaza UMF  Timisoara..” va rog sa publicati urmatorul drept la replica.

Nu am facut niciodata parte din nici o ,,gasca” sau cooperativa, asa cum o numiti dvs. Asocierea persoanei mele cu diferite grupuri de interese sau afaceri oneroase este doar in inchipuirea unor oameni care nu ma cunosc pe mine sau realizarile mele pe plan profesional.Va recomand sa lecturati ultimele articole din presa locala si centrala!

Pe de alta parte, va aduc la cunostiinta ca eu nu am ,,crescut” la umbra nimanui si am parcurs toate etapele profesionale si didactice doar prin efortul si meritul personal. 

In ceea ce priveste candidatura mea la functia de rector a UMF Timisoara, aceasta este una transparenta, reala, ma bucur de stima si simpatia colegilor cadre didactice si studenti, astfel ca afirmatiile cum ca as fi apropiat de un anumit ,,tandem” sunt simple speculatii si elucubratii.Spre exemplificare va recomand sa urmariti campania pe care am initiat-o pe retelele de socializare pt a-mi sustine candidatura.

In concluzie, articolul publicat de dvs. este jignitor si defaimator la adresa persoanei si medicului Jenel M. Patrascu si va solicit pe aceasta cale sa retractati aceste afirmatii.

Cu deosebita stima,

Prof. Dr. Jenel M. Patrascu

Nina Casian a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:11 )

O adevarata constelație: oameni de mare caracter, onesti și cinstiti. Adevărați patrioți, adevărați luptători pentru sistemul sanitar banatean, dedicați in totalitate pacientului??
O gasca nebuna, avida doar de functii, putere și combinații. Mi-e greu sa spun cine e cap de lista, atâta timp cât funcționează după principiile unui grup organizat. Trăiască PNL și Robu care i-a girat.

cetatean a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:20 )

Un articol marca PSD. Ne lamureste ca mai bine era cu „gasca PSD” sau „clanul PSD” , ce naspa e ca a venit PNL. Sa vezi ce mafioti o sa aduca USR… halal presa, incepe sa se faca simtit efectul sutiri de impozit.

Dr Jivago a spus: (februarie 19th, 2020 at 15:38 )

Domnule profesor, sincer, nu am sa înțeleg niciodată de ce trebuie sa negam evidentele. Nu trebuie sa ne fie rusine ca am crescut la umbra cuiva/ca ne-am dezvoltat sub cineva, in cazul dvs, așa cum știm cu totii, prof dr Dan Poenaru, care a încercat sa va facă OM. Se vede ca nu prea i-a ieșit. Mai mult, l-ati dat afara ca pe un câine, l-ati pus sa-și care singur cutiile cu efecte personale, i-ati repartizat biroul, cu el înăuntru, către rezidenți, l-ati dat jos de la gazeta de pertete de pe secție. Nu înainte de a-l teroriza, zilnic, lovindu-i usa cu piciorul și apoi fugind, ca și aia mici, ori de câte ori ati avut ocazia. Nu mai vorbesc de limbajul academic, pe care l-ati folosit la adresa mentorului dvs, ori de câte ori ati avut ocazia. Nu-l reproduc pentru ca nu va avantajează. Despre postările dvs isterice și jignitoare de pe FB, ani de zile, la adresa directa a unor colegi, nu mai vorbesc. Mi-e greu sa va încadrez, cu tot respectul. In schimb, o sa ma rog lui Bachus sa va dea liniște, măcar o perioada.

HoriaIslam a spus: (februarie 19th, 2020 at 17:30 )

!Timisoara nu-i buricu targului” bai hahalelelor. V-a spus asta un fost senator PNL! Hai sictir saracilor!

Turnitin a spus: (februarie 19th, 2020 at 19:31 )

http://www.umft.ro/video_709
https://www.edupedu.ro/breaking-publicarea-tezelor-de-doctorat-se-poate-realiza-de-catre-ministerul-educatiei-fara-consimtamantul-autorilor-anunta-autoritatea-de-supraveghere-a-prelucrarii-datelor-cu-caracter-personal/
Cat timp nu sunt publice TOATE tezele sustinute in UMFVBT de catre toate cadrele didactice, nu se poate schimba NIMIC! Coordonatorii de doctorat sa-si asume originalitatea tezelor coordonate de cand au devenit coordonatori. Mult dorita recunoasterea internationala a diplomei emise de UMFVBT implica si asumarea raspunderii pentru articole, teze si carti – cine are curaj sa dreneze acest buboi al imposturii, acela merita sa fie rector! Daca echipa de prorectori, decani si prodecani se face DOAR cu raport de originaliate pe propria teza de doctorat, pe toate articolele si cartile publicate, pe toate tezele coordonate etc… atunci se schima ceva din temelii, abia atunci… Ei, cine vrea sa fie prorector, prodecan?…

Turnitin a spus: (februarie 19th, 2020 at 20:27 )

https://www.edupedu.ro/breaking-publicarea-tezelor-de-doctorat-se-poate-realiza-de-catre-ministerul-educatiei-fara-consimtamantul-autorilor-anunta-autoritatea-de-supraveghere-a-prelucrarii-datelor-cu-caracter-personal/
Votul meu pentru candidatul care pune pe masa maine, in ziua votului, raportul antiplagiat pentru propria teza de doctorat, cat si pentru echipa de prorectori, decani si prodecani. De asemenea, pentru toate tezele coordonate, daca este cazul, cartile si articolele publicate – Eu cu cine votez maine?

Anonim a spus: (februarie 19th, 2020 at 20:53 )

O mare mizerie pdl ista acest articol, daca ma intelegeti ce vreau sa spun.

HoriaIslam a spus: (februarie 20th, 2020 at 11:02 )

Anonimule vrei sa zici ca ti-a placut de Senatorul Horia Cristian sau de Cristiiiiiiaaaaaan BUUUUUUSoi? Au facut ceva pentru Timisoara / Timis / Romania? Mizeria de care pomesti tu o reprezinta stampila noastra de vot pe casutele unde apareau si aceste personaje sinistre.

Petre Bolovan a spus: (februarie 20th, 2020 at 12:53 )

Domnul profesor Patrascu nu mai doreste vreun drept la replica la postarea lui Jivago? Ați primit si dumneavoastra, in sfarsit, o replica pe masura jignirilor pe care le adresati cu orice ocazie cadrelor medicale din Spitalul Judetean?

Turnitin a spus: (februarie 20th, 2020 at 19:30 )

Da! Cum era de asteptat liniste la suprafata si agitatie in subterana… mai incet cu orchestratiile…
Catavencii musca tare! Miza e mare – cine ajunge la butoane trebuie sa publice tezele de doctorat cosmetizate sau asa cum sunt in arhiva, abia atunci incepe curatenia generala si primul pas spre prapastie sau acreditare!
https://www.edupedu.ro/miza-blocarii-doctoratelor-publicate-finantari-de-peste-240-milioane-de-lei-pe-an-indemnizatie-de-50-din-salariul-minim-brut-pe-luna-plus-restituirea-banilor-in-instanta-daca-sporul-este-primit/
https://www.edupedu.ro/e-firesc-ca-teza-de-doctorat-sa-fie-document-public-pentru-ca-are-consecinte-publice-duce-la-cresterea-salariului-mircea-miclea/

HoriaIslam a spus: (februarie 21st, 2020 at 23:25 )

Timisoara nu e buricul pamantului sarakilor!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată

Nu se mai fac piste de canotaj pe lacul Surduc, se va face un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală în loc. Consilierii județeni au fost nevoiți să aprobe modificarea, după ce respectivul lac a devenit arie naturală protejată. Timișul avea nu mai puțin de două asemenea zone speciale de canotaj la nivel de idei, iată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis

S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului

Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş. Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului
Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

scrima Benjamin Bodo

Un argint mai important chair decât aurul! Benjamin Bodo de la CSU Politehnica, însă o medalie la naţionalele de scrimă

Asalturi spectaculoase, dueluri înverșunate și multă determinare! Acestea au fost bornele principale ale ultimei zile din cadrul Naționalelor de scrimă pentru seniori. Titlul la spadă a fost cucerit de craioveanul Mario Persu, care l-a întâlnit în finală pe Benjamin Bodo, de la CSU Politehnica Timișoara. Persu s-a aflat la conducerea meciului, dar Bodo a reușit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un argint mai important chair decât aurul! Benjamin Bodo de la CSU Politehnica, însă o medalie la naţionalele de scrimă
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

explozie Traian

Explozie în Piața Traian! Pompierii au scos un bărbat de sub dărâmături/FOTO/Update

Pompierii de la ISU Timiș au fost solicitați joi seara să intervină pentru salvarea unei persoane blocate sub dărâmături, pe strada Zăvoi din zona Pieței Traian. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că s-a produs o explozie la un imobil aflat într-o curte comună. În urma exploziei, un bărbat a rămas blocat sub dărâmături....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Explozie în Piața Traian! Pompierii au scos un bărbat de sub dărâmături/FOTO/Update
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pompierii de la ISU Timiș au fost solicitați joi seara să intervină pentru salvarea unei persoane blocate sub dărâmături, pe strada Zăvoi din zona Pieței Traian. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că s-a produs o explozie la un imobil aflat într-o curte comună. În urma exploziei, un bărbat a rămas blocat sub dărâmături....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Explozie în Piața Traian! Pompierii au scos un bărbat de sub dărâmături/FOTO/Update
Asalturi spectaculoase, dueluri înverșunate și multă determinare! Acestea au fost bornele principale ale ultimei zile din cadrul Naționalelor de scrimă pentru seniori. Titlul la spadă a fost cucerit de craioveanul Mario Persu, care l-a întâlnit în finală pe Benjamin Bodo, de la CSU Politehnica Timișoara. Persu s-a aflat la conducerea meciului, dar Bodo a reușit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un argint mai important chair decât aurul! Benjamin Bodo de la CSU Politehnica, însă o medalie la naţionalele de scrimă
Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş. Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului
Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de risc. Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict, în localitatea Foeni, județul Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis
Politehnica Timişoara va pleca vineri spre Slobozia, unde sâmbătă va evolua împotriva echipei gazdă în liga secundă. Prima parte a drumului va fi efectuată cu avionul până la Bucureşti, restul drumului urmând a fi parcurs cu autobuzul, poliştii urmând a se caza în localitatea ialomiţeană. Antrenorul Dan Alexa vorbeşte despre un meci foarte greu, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia
Dacă săptămâna trecută prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timişoara anunţa că are două noi cazuri de infectări în rândul echipei, iată că astăzi anunţă încă două noi cazuri, dar şi un suspect. Acest fapt înseamnă neprezentarea pentru meciul din următoarea etapă, contra Buzăului… „4 pozitivi în ultimele 10 zile şi un suspect astăzi”, anunţă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din rău în mai rău. Poli mai pierde un meci din Liga Zimbrilor din cauza pandemiei
Top