Printr-o inițiativă a rectorului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, Octavian Creţu, cei mai buni profesioniști în antreprenoriat aplicat din România sunt invitați să conferențieze în sprijinul medicilor practicieni, a medicilor rezidenți și a studenților în medicină din zona de vest a României. Conferințele au frecvență bilunară și se desfășoară online, pe platformele zoom ale UMF ”Victor Babeș” din Timișoara.
Deschiderea seriei de conferințe online va avea loc azi, joi 11 februarie 2021, ora 18.00, pe platforma zoom a UMF Timisoara și aduce un nume cu rezonanță, nu doar în România, ci în Europa centrală și de est: Amalia Sterescu
Amalia Sterescu va ajuta medicii și studenții în medicină din Timișoara și din zona de vest să își construiască un brand personal. În profesia de medic, poate mai mult decât în alte profesii, pe lângă expertiză, medicii au o nevoie vitală de branding personal, de o construcție inteligentă a propriei reputații, a propriului nume.
Amalia Sterescu este edupreneur, leadership facilitator, personal brand strategist, public speaking coach, însă, cea mai înaltă recunoaștere a sa se datorează specializării în branding personal, fiind fondatoarea (în 2018) BrandingYOU, prima agenție de branding personal din Europa de Est. Ea are 22 de ani de experiență profesională, activând atât în mediul corporate, dar și în cel antreprenorial.
Tema abordată de Amalia Sterescu în conferința din această săptămână este: ”CONSTRUIREA BRANDULUI PERSONAL ÎN MEDICINĂ. Cabinetul virtual și construirea încrederii în mediul digital” Conferința poate fi vizualizată online și pe: https://www.youtube.com/c/UMFVBT.
”S-au dus vremurile în care brandurile erau doar pentru produse sau servicii! Într-o zonă geografică a lumii în care am fost ”uniformizați” forțat de sistemul comunist, astăzi medicii și profesioniștii îndrăznesc să-și exprime în mod autentic unicitatea – investind în brandurile lor. Fie că vor să fie recunoscuți în cadrul industriei din care fac parte, fie că sunt în plină tranziție în carieră sau aspiră la roluri profesionale noi, ori acceptă curajos provocarea antreprenoriatului – investiția pe care medicii și profesioniștii aleg să o o facă în personal branding este una cu efecte pe termen lung”, arată Sterescu.
O altă zonă de expertiză a Amaliei Sterescu este formarea medicilor, în zona virtuală, a consultațiilor online și a clinicilor digitale.
“Transformarea digitală este o realitate și chiar dacă medicina este una dintre ultimele industrii care face tranziția către furnizarea de servicii online – astăzi la nivel global, 2/3 din pacienți își aleg medicul în funcție de prezența acestuia online și de feedback-ul primit de la alți pacienți pe diverse canale online!”, spune Sterescu.
Sesiunea “Construirea încrederii în mediul digital. Branding personal. Cabinet virtual” oferă soluții și răspunde la întrebări de genul:
De ce trebuie să am o prezență online? Ce beneficii am ca medic din prezența mea online? Cum cultivăm imaginea «Medicului bun» prin dezvoltarea brandului profesional? Care sunt acei pași pe care fiecare medic îi poate face pentru o mai bună prezență online?
La final fiecare participant își va putea creiona un plan de acțiune iar sesiunea de întrebări și răspunsuri va aduce claritate pe subiectele ridicate.
În următoarele sesiuni ale seriei de workshopuri, vor veni să conferențieze la UMF Timișoara, și alți profesioniști ” în domenii variate precum: consultanța de imagine și dresscode de business, networking (construcția de rețele de relații profesionale), persuasiune, NLP, comunicarea cu pacientul, marketing în medicină etc, precum și manageri și antreprenori recunoscuți din medicina privată.
Consiliul de Consultanță Antreprenorială este un proiect al conducerii UMF ”Victor Babeș” din Timișoara, al rectorului Octavian Crețu. Din Consiliul de Consultanță fac parte profesioniști din medicina privată timișoreană: Adrian Bădescu (Clinicile Medici’s Timișoara), Flori Bîrsășteanu (Telescan), Emanuel Bratu (Dental Expert), Mihnea Munteanu (Clinica Dr Munteanu), Șerban Negru (Oncohelp), Horea Pleș (Neuromed), Radu Prejbeanu (Spitalul Premiere). Seria de conferințe de antreprenoriat în medicină este un proiect coordonat de către Dr Adrian Bădescu (manager de proiect).
Comentarii prin facebook