Guvernul a aprobat, joi, o alocare de aproape 150 de milioane de lei pentru construirea unui campus al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara. Investiţia presupune o clădire cu amfiteatre, muzeu antropologic, un centru expozițional, precum și un imobil pentru cazare și o sală de sport. Campusul se va ridica la Ghiroda.
La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de joi, alocarea a 144.445.000 de lei, odată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiţii „Construire corpuri de clădire Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara, comuna Ghiroda, județul Timiș”.
„Susținem dezvoltarea rețelei de sănătate și educație. Performanța în educație se poate obține prin asigurarea de condiții de studiu la standarde înalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generație”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.
Proiectul de investiții prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport.
Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.
Durata de execuție a obiectivului de investiții este estimată la 24 luni.
La Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara își desfășoară activitatea medicală 7.241 de studenți. Alături de activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactică și științifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.
Comentarii prin facebook