Bogate în grăsimi, zahăr şi sare, mesele îmbelşugate sunt atât de bune, încât s–ar putea să-ţi dai seama prea târziu că ai mâncat prea mult. Mai ales dacă vii după o lungă perioadă de post.
Vestea bună este că sezonul sărbătorilor pascale durează doar câteva zile şi tentaţiile culinare vor dispărea repede. Dar, dacă exagerezi, totuşi cu mâncarea, cum îţi dai seama şi cum poţi acţiona înainte să ţi se facă rău cu adevărat?
Uneori este evident chiar înainte de a te ridica de la masă, căci pot apărea simptome diverse: greaţă, senzaţie de disconfort sau preaplin etc. Alteori, însă, simptomele pot apărea câteva ore mai târziu sau chiar în dimineaţa următoare: stomac deranjat, balonare, gaze, dureri, lipsă de energie, o stare generală proastă.
Deşi răul a fost făcut, nu e chiar totul pierdut şi există câteva metode pentru a ameliora starea proastă în care te afli pentru că ai exagerat cu mâncarea de sărbători.
Multe preparate de la masa de Paşte sunt bogate în sare. Să bei multă apă te poate ajuta să te simţi mai puţin umflat prin eliminarea excesului de sare din organism. Ceaiurile de plante (fără cofeină) sunt recomandate, dar, în niciun caz alcool şi băuturi carbogazoase. Dacă îţi este greaţă, ceaiul de ghimbir face minuni.
O plimbare după o masă grea pune şi sistemul digestiv în mişcare. Pentru mulţi oameni, un pui de somn după ce au mâncat poate provoca reflux gastroesofagian, deci evită să te aşezi în pat imediat după masă.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Comentarii prin facebook