După un an de pauză, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara a reluat cu și mai mult entuziasm și creativitate atelierul „Mici Arhitecți”, ajuns la cea de-a treia ediție, realizată în parteneriat cu Asociația AlternativEd Lugoj.
Evenimentul a avut loc în cadrul Școlii de vară organizate de către Asociația AlternativEd în luna iulie în cartierul Mondial-Bocșei din Municipiul Lugoj. Joi, 08 iulie 2021, studenții voluntari de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism au încercat să îmbine procesul de învățare cu joaca și buna dispoziție. Tema atelierului a fost „Arhitectura vernaculară românească” unde copiilor le-au fost prezentate tipologii de planimetrii și fațade, precum și mobilierul caracteristic din diferite regiuni ale țări.
Au fost prezentate filmulețe interactive, au fost create machete de căsuțe și, cel mai important, a fost o atmosferă care vibra fericirea reîntâlniri și a activităților fizice, multe îmbrățișări, promisiuni de reîntoarcere și jocuri.
Prin căsuțele de carton decorate cu motive tradiționale românești și mobilate conform regiunilor geografice, fiecare echipă și-a creat propriul cartier, care reprezenta specificul unei regiuni pentru ca ulterior să se creeze satul.
Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica Timișoara a participat la atelierul „Mici Arhitecți” din cadrul școlii de vară cu 7 studenți (Specializarea Arhitectură și Specializarea Mobilier și Amenajări Interioare), coordonați de lect.dr.arh. Cristina Povian, care au fost fascinați de energia și entuziasmul celor 25 de copii care, sub îndrumarea studenților, au transformat procesul de învățare în joacă.
Comentarii prin facebook