Cu haine pe gard și deșeuri provenite din reamenajare spațiului, așa își primea o terasă din Timișoara clienții. Acest aspect nu a scăpat neamendat de polițiștii locali. Aceștia atrag atenția că patronii de cluburi și terase trebuie să aibă grijă de curățenia localurilor, în caz contrar riscă sancțiuni.
În urma controalelor efectuate de Poliția Locală Timișoara în weekend-uri și nu numai, în ultima perioadă, aceștia au depistat numeroase terase și cluburi unde curățenia lasă de dorit, iar estetica lipsește cu desăvârșire.
De-a lungul timpul, agenții au constatat la unele localuri din oraș că lipsesc scrumierele sau nu sunt golite de mult, geamurile ori vitrinele nu sunt spălate ori sunt crăpate, deșeurile nu se colectează selectiv, precum și alte nereguli.
„Din acest motiv, le atragem atenția agentilor economici care exercită activități de alimentație publică să respecte legislația în vigoare, având, potrivit HCL 371/2007 actualizată, o serie de obligații. Nerespectarea lor constituie contravenții și se sancționează, conform articolului 1, alineatul 2, din hotarârea menționată, cu amenzi cuprinse între 1.500 și 2.500 lei”, au transmis, joi, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
Astfel, persoanele juridice sunt obligate să întreţină în stare corespunzătoare clădirile pe care le deţin sub orice formă legală, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii, de curăţare a spaţiilor interioare şi luarea măsurilor de blocare a accesului în cele neutilizate.
De asemenea, ele sunt obligați să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea şi repararea firmelor şi a copertinelor, a faţadelor clădirilor, să asigure împrejmuirea cu gard a curţilor şi clădirilor pe care le deţin și să asigure repararea şi menținerea estetică a acestuia.
Alte obligații prevăd întreținerea zonelor verzi aferente, asigurarea igienei şi curăţeniei în clădirile şi curţile pe care le deţin și efectuarea deratizării, dezinsecției și dezinfecției acestora, depozitarea separată a deşeurilor menajere de cele reciclabile, curăţenia trotuarelor, a părţii carosabile şi a locurilor de parcare pe care le folosesc.
Agenții economici mai sunt obligați să încheie contract de prestări servicii publice de salubrizare, să asigure manipularea corespunzătoare a pubelelor pentru precolectarea deşeurilor, să asigure amplasarea la fiecare intrare din stradă, la punctele de lucru şi la sediul unde îşi desfăşoară activitatea a unui coş – tip scrumieră de dimensiuni reduse pentru colectarea hârtiilor, ambalajelor, mucurilor de ţigări şi golirea acestuia ori de câte ori este nevoie.
Timișorenii pot semnala la numerele de telefon ale Poliției Locale 0256.968, 0256.246.112 sau prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro dacă observă că nu se respect unul sau mai multe dintre aspectele enumerate mai sus.
Comentarii prin facebook