Fostul director al STPT, Nicolae Bitea reacționează: Administrația Fritz minte cu nerușinare ca să-și acopere incompetența!

La o zi după ce a fost împins în față pentru a fi găsit vinovat de situația de la Societatea de Transport Local Timișoara, fostul director Nicolae Bitea răspunde acuzațiilor lansate de primarul Dominic Fritz. El și-a dat demisia imediat după ce a fost implicat într-un scandal legat de o serie de acuzații lansate de Parchet pe tema unor favoruri politice.

Bitea acuză actuala administrație că doar a mimat diferite justificări pentru a demite consiliul de administrație. Echipa condusă de Fritz este acuzată că minte pentru a-și acoperi incompetența.

”Am urmărit declarațiile primarului Dominic Fritz referitoare la situația de la STPT, precum și așa-zisele justificări aduse pentru a motiva solicitarea de demitere a Consiliului de Administrație al acestei societăți. Întrucât am fost director general al STPT în perioada la care se referă primarul Timișoarei, trebuie să fac anumite precizări, pentru că timișorenii au dreptul să cunoască situația reală, bazată pe fapte care se pot oricând verifica și nu total distorsionat, așa cum încearcă administrația Fritz să facă. Pentru a înlătura din start orice speculații, mă voi referi strict la aspecte concrete, cu cifre și date verificabile, care figurează în evidențele societății și prin care se poate demonstra chiar și la ora 3 noaptea (ca să-l citez chiar pe primarul municipiului) că administrația Fritz minte de îngheață apele ca să-și acopere propria incompetență!”, anunță Bitea.

El combate afirmațiile primarului, că s-ar fi angajat pile la birouri, iar datele arată că, de fapt, personalul TESA a scăzut.

”Astfel, spune domnul primar că în ultimii trei ani au fost angajate peste 200 de persoane, la birouri, nu ca șoferi sau vatmani, cu intenția evidentă de a-și atrage un capital de imagine. Numai că cifrele îl contrazic total și spun cu totul altceva: în 2018, când am devenit director, am găsit 139 de persoane la TESA și am lăsat doar 111 în 2021, când am plecat, deci cu 28 mai puține, nu cu 200 mai multe cum minte domnul primar. Se poate verifica în programul Revisal, concret, pe cifre, nu pe vorbe aruncate pentru capital politic. Mai spune Dominic Fritz că nu s-au angajat șoferi și vatmani. Este o altă minciună sfruntată, pentru că datele din scriptele societății arată cu totul altceva: am găsit 265 de astfel de angajați (șoferi și vatmani) în 2018 și am lăsat 383 în 2021, deci cu 118 mai mulți. Rezultă, așadar, o creștere de aproape 50 la sută. Și asta se putea verifica, domnule primar, dacă ați fi fost interesat de binele timișorenilor și nu doar de propria dumneavoastră imagine!”, mai spune fostul director STPT.

De crescut în timpul mandatului său a crescut și numărul mijloacelor de transport pe traseu. Sunt date certe în acest sens, spune Bitea

”De asemenea, când am venit în funcția de director erau 115 unități în trasee (autobuze, troleibuze, tramvaie). După trei ani, când am plecat, numărul acestora ajunsese la 168. La fel, se poate proba, pentru că sunt date certe, cum tot atât de reale sunt și alte proiecte pe care, împreună cu angajații din STPT, am reușit să le pun în aplicare în cei trei ani cât am fost director: introducerea transportului școlar, a celui pentru persoane cu dizabilități, deplasarea cu trotinetele sau pornirea transportului naval”, conform lui Bitea.

În ceea ce privește datoriile la furnizori, acestea au crescut după încheierea mandatului său. Probleme mari au fost și din cauza Asociației SMTT, care se ocupă cu managementul transportului metropolitan, unde președinte al consiliului director era viceprimarul Ruben Lațcău. A fost sabotaj la adresa sa și a societății, subliniază fostul director.

”O să mă refer și la datoriile comerciale, pentru că, de asemenea, și aici vorbim de date care rămân în evidențe: când am plecat, în 2021, mai erau doar 12 milioane de lei (scadente) și 17 milioane de lei (în total). Acum, au ajuns deja la 22 de milioane de lei, iarăși, un lucru verificabil. Totodată, când am venit ca director, datoria la ANAF era de 72 de milioane de lei și am coborât-o până la 22 de milioane de lei (o diminuare cu aproximativ 75 la sută), până a venit pandemia. Lucrurile s-au înrăutățit după ce SMTT nu a mai recunoscut facturi în valoare de 61 de milioane de lei, pe care potrivit contractului ar fi trebuit să le achite. A fost efectiv, un act de sabotaj la adresa mea și a STPT din partea SMTT, care îl avea ca președinte al consiliului director și al adunării generale a acționarilor pe… Ruben Lațcău, viceprimarul USR! Se poate proba și asta, fiind chiar un proces în instanță. Cu aceeași degajare mai spune domnul primar că vremea sinecurilor politice a trecut și că e momentul să avem companii eficiente în Timișoara. Mă frapează lejeritatea cu care vorbește tocmai Domnia sa de sinecuri politice, când mai toate structurile din subordinea sa au fost împânzite de membri USR. Și astea se pot ușor verifica. Nu le mai amintesc, pentru că presa a prezentat pe larg toate aceste ”coincidențe” și mă opresc dar la secțiunea de transport, mai exact la SMTT, unde în noiembrie a fost angajat un tânăr de la USR care a ajuns în câteva luni director! La fel de mult mă șochează cum poate conducerea primăriei să aducă vorba de companii eficiente, când avem exemplul clar al dezastrului de la Colterm, gestionat execrabil de actuala adminsitrație a Timișoarei. Și acolo se pot proba deciziile păguboase care îi afectează pe timișoreni. Tot prin cifre, la facturi, din păcate! Am nădejdea că timișorenii nu vor mai intra în acest joc de imagine al primarului și vor verifica atent toate informațiile lansate dinspre primărie, făcute doar ca un exercițiu de imagine”, își încheie Nicolae Bitea răspunsul oferit afirmațiior primarului.

 

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (martie 15th, 2022 at 08:46 )

Deci este vorba despre Nicu Bitea, un inginer AGRONOM, cercetat penal pentru tenativa de mituire.
Daca te uiti la RATT cum arata, iti dai seama ce treaba buna a facut acest agronom.

Esti foarte credibil, Nicule! Ca Robu de credibil!

De oppresso liber a spus: (martie 15th, 2022 at 10:25 )

Cred ca recordmen-ul absolut la numirea de penali si dilentanti este chiar Fritz & Co. Daca cele de sus sunt adevarate, distorsionarea realitatii in comiterea de actiuni in interes partinic ar trebui penalizata cu doua palmi si un sunt in fund.
@Nelutu draga…. pe principiul aplicat de tine nici fotogenicul tau, nu este un produs nemtesc de caltitate garantata asa ca a fi un manager eficient vine in antiteza cu a fi un primar. La capitolul scoli sunt multi distinsi care abereaza si isi mimeaza bine functia. La ce bun?

eu a spus: (martie 15th, 2022 at 10:50 )

Abia cand orasul va scapa de ciuma galbena vom putea spera sa vedem mai rapid schimbari in bine.

Gicu a spus: (martie 15th, 2022 at 11:36 )

Lăsând la o parte politica, si detaliile plecari domnului Bitea, este primul director stpt/ratt/ijtl pe care majoritatea angajaților ii „plang” plecarea, a fost cel mai aproape de angajați și de societate.

Lolo a spus: (martie 15th, 2022 at 12:38 )

Dar fosta și actuala conducere cum ar explica în fața #DNA ului următoarele :
1. Unde sunt banii de pe dobânda aferentă garanției oprită atâția ani de zile de la personalul de bord (vatmani și șoferi), bani opriți în MOD ABUZIV CHIAR DACĂ AM FOST PUȘI TOȚI SĂ SEMNĂM NIȘTE ACORDURI ÎMPOTRIVA VOINȚEI NOASTRE.
2. Cât este ,,para-îndărătul” de la firma BLITZ pentru conducerea STPT ptr efectuarea școlarizării în vederea dobândirii atestatelor care nu sunt necesare conform legii ptr șoferii STPT.
3. Unde sunt banii de pe diferența între tonajul real al fierului vechi care s-a tăiat (tramvaie vechi, etc) și tonajul înregistrat în acte ?

Franț Yo a spus: (martie 15th, 2022 at 16:58 )

Individul nu e inginer agronom. Este inginer în prelucrarea produselor agroalimentare. Iar din punct de vedere politic, a pornit ca trepăduș la PD (ulterior PDL). Dl. prof. Tabără (senior) mai are pe conștiință lansarea și promovarea unor lupi din aceștia tineri înfiorător de slabi sub aspect intelectual și profesional. Greu de explicat cum PNL-ul din Timișoara a acceptat aceste grefe (PNL-ul vechi, pentru că PNL-ul nou sunt ei și se comportă ca niște vârfuri aristocrate ale societății)..

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

ENEL
Enel

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Siguranța alimentelor, abordată de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul unui concurs pentru tineri

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului pregătește un interesant concurs pentru elevi. “Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood”, ediția a patra, are loc în format online, pe 7 iunie. Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Siguranța alimentelor, abordată de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul unui concurs pentru tineri
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Mii de puieți au fost plantați de o companie din domeniul automotive la Timișoara

Unul dintre principalii investitorii germani din Timișoara a desfășurat mai multe activități de împădurire în județele Iași și Timiș, precum și în amenajarea spațiilor verzi ale fabricii din Carei. Peste 4000 de puieți au fost plantați de aproximativ 300 de voluntari din cadrul companiei. La Timișoara, Continental a acoperit mai multe hectare de pământ cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de puieți au fost plantați de o companie din domeniul automotive la Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Evenimentul care reunește trei festivaluri, Flight Festival, VEST FEST și Magnetic Festival se apropie de debut. În perioada 16 – 18 iunie la Aerodromul Cioca de lângă Timișoara va apărea un „oraș” în afara Timișoarei, va fi un weekend plin de muzică de toate genurile, tehnologie și acțiuni sustenabile oferite de fiecare dintre cele 3...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai puțin de o lună până la debutul District 23. Trei festivaluri sunt pregătite pentru timișoreni
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului pregătește un interesant concurs pentru elevi. “Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood”, ediția a patra, are loc în format online, pe 7 iunie. Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Siguranța alimentelor, abordată de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul unui concurs pentru tineri
Unul dintre principalii investitorii germani din Timișoara a desfășurat mai multe activități de împădurire în județele Iași și Timiș, precum și în amenajarea spațiilor verzi ale fabricii din Carei. Peste 4000 de puieți au fost plantați de aproximativ 300 de voluntari din cadrul companiei. La Timișoara, Continental a acoperit mai multe hectare de pământ cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de puieți au fost plantați de o companie din domeniul automotive la Timișoara
Semnalistica stradală a Timișoarei va deveni o rețea interconectată, unitară, la nivelul întregului oraș, care să valorifice patrimoniul arhitectural și istoric al orașului și să servească la informarea și orientarea eficientă a locuitorilor și a turiștilor. Aceștia vor putea explora pe jos sau cu bicicleta istoria locală, arhitectura și parcurile orașului, folosind un sistem de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara primește un nou sistem unitar de semnalistică stradală
În acest weekend vor avea loc peste 100 de experimente din domenii precum astronomie, neuroștiință, genetică și evoluție, biologie, chimie, matematică, informatică și robotică, fizică, geografie și științele pământului. Cercetători și studenți români din diaspora se reunesc în cadrul Romanian Science Festival, sâmbătă, 27 mai 2023, începând cu ora 11.00, până la ora 17.00, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Secretele universului științific, descoperite la Iulius Town! Peste 100 de experimente din domenii precum robotică, informatică și astronomie
Timișoara va avea un Centru pentru Arși, o clădire nouă, care va putea îngriji șase mari arși și șase arși intermediari. Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai constructorului au semnat contractul de construire a noii clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu». Investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara pot demara lucrările la noul Centru pentru Arși de la Spitalul Județean
22 iunie 2018. Nicolae Ciucă, şef al Statului Major al Apărării: „Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva (…) Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Onoarea pierdută a Generalului Ciucă. De la “nu voi face politică” la preşedinţia PNL şi de la “îmi depun mandatul” la “nu-mi depun mandatul”
Top