Alin Nica spune că nu știa despre schimbarea lui Bogdan Ghelbere și că această demitere ar fi ca urmare a schimbării conducerii partidului. Acum, la filiala Timiș demarează un mic concurs de CV-uri, pentru a se găsi potențiali oficiali care să ocupe un post la București. Mai trebuie descoperit și postul pe care Timișul ar putea să îl primească.
PNL Timiș l-a pierdut pe Bogdan Ghelbere din funcția de secretar general adjunct al guvernului în urma jocurilor politice interne, cel puțin asta spune Nica, care insistă că nu știa că demiterea va avea loc.
”Am aflat că in urma unor negocieri politice după schimbarea conducerii Partidului Național Liberal s-a hotărât ca această poziție să revină altei filiale decât Timișului, urmând ca filiala noastră să obțină alte poziții la centru. Urmează ca în săptămânile viitoare să trimitem CV-urile pentru aceste poziții, o să vă comunic la momentul respectiv”, spune șeful PNL Timiș.
De obicei extrem de temperat atunci când se referă la conducerea centrală a partidului, el e mai combativ acum, după schimbarea intervenită. Nica admite că postul lui Ghelbere a fost primit la schimb cu cedarea celui de prefect de Timiș.
Odată pierdută funcția de la București, e greu de crezut că PNL Timiș îl va lăsa pe Mihai Ritivoiu fără demnitatea de prefect.
”Foarte urât, nu împărtășesc această metodă de a hotărî în partid pozițiile care revin formațiunii noastre și, evident că nu sunt de acord cu acest mod de lucru. Noi renunțasem la postul de prefect pentru postul de secretar general adjunct al guvernului. Se pare că așa e la București, cum se schimbă o conducere anulează tot ce s-a discutat anterior. Trebuie să reluăm de la zero toate discuțiile. Nu avem un deadline, dar într-un timp rezonabil, o săptămână. Trebuie să discutăm și în partid, cu colegii. Noi trebuie să venim cu propuneri și ulterior discutăm, și oameni, și poziții pe care le vizăm”, mai spune șeful PNL Timiș.
El încearcă să demoleze o realitate de București și spune că nu se va propune un inginer la Cultură.
”Nu poți să propui pe oricine, pe orice poziție, să vezi oamenii ce calități și ce capacități au, că nu o să punem un inginer la Cultură, nu ne avantajează nici pe noi și nici instituția respectivă. Ideea aceasta cu funcțiile are, poate, importanță pentru cei care fac din funcție un scop în sine, noi vedem funcțiile ca un mijloc. Atunci nu contează că o funcție este într-o parte sau cealaltă, important e ca acei oameni care sunt pe funcții să-și facă datoria și să fie competenți în poziție”, a încheiat Nica.
Comentarii prin facebook