Un studiu realizat de cei de la Imobiliare.ro, pe baza datelor culese din piață, arată că clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere. La Timișoara, cele mai mari creșteri de preț au fost la apartamentele cu trei camere.
Conform datelor portalului imobiliar, chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la o sumă rezonabilă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro,
Referitor la garsoniere, bugetul mediu necesar se situează, la nivel național, între 220 de euro și 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică până la 400-650 de euro, conform Imobiliare.ro. Clujul rămâne cel mai scump oraș pe segmentul locuințelor mici cu 1 și două camere, în vreme ce valoarea chiriilor din București se detașează față de restul orașelor în cazul apartamentelor mari.
”Clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Sunt diferențe foarte mari de la un oraș la altul, chiar dacă vorbim de orașe absolut comparabile din punct de vedere a venitului mediu sau a numărului de locuitori. Atractivitatea municipiului Cluj-Napoca, numărul mare de studenți, apetitul pentru investiții imobiliare de tipul buy to rent a celor cu venituri ridicate, dar și dezvoltarea cu precădere în zonele periferice și în comunele limitrofe mențin chiriile medii din municipiul Cluj-Napoca peste cele practicate in București”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.
Comentarii prin facebook