Talentatul doctor Craina şi şpagatul său de AUR

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Când eram copil pentru a lua un medicament amar, pilula era pisată şi amestescată cu o linguriţă de miere sau dulceaţă. Astfel, amăreala dispărea şi medicamentul era cât de cât acceptabil. Oarecum pe acelaşi principiu, fiind şi în domeniu, fostul director PSD-ist al Spitalului Judeţean, medicul Marius Craina, n-a înghiţit direct AUR-ul (suntem totuşi în Timişoara), ci l-a învelit în Partidul Republican. Că doar nu se face ca ditamai intelectualul, preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină să intre direct într-o ceată de interlopi şi smardoi de peluze (re)descoperitori ai naţionalismului de grotă.

Evident că Partidul Republican nu e nici pe departe “mierea” sau “dulceaţa” cu care să îndulceşti cocleala din AUR, dar sună bine la ureche prin transfer de la americani. Şi, mă rog, vorba vine partid, fiindcă până a nu aburca Craina şi Marcel Mihoc în el, probabil era format dintr-un singur membru: preşedintele Marian Cucşa. Personaj cu un iz puternic de SRI-ism, Cucşa, deşi tânăr, este la cel puţin al patrulea partid pe care-l frecventează, primul fiind al (ne)securistului şi preacinstitului fost puşcăriaş Dan Voiculescu. Vajnicul traseist a avut şi un mandat de deputat, în ALDE, perioadă în care a fost ţuţărul lui Călin Popescu Tăriceanu. Cum ar veni, a fost perioada lui liberală. Printre puţinele idei pe care le-a avut a fost un proiect de lege prin care demnitarii să fie scutiţi să mai stea la cozi. E pe bune! Şi da, a fost şi vicepreşedinte al Comisiei SRI. Cum de partidul său n-a auzit nimeni, s-a lipit de AUR, fiind unul dintre voioşii nuntaşi de la Măciuca. Dar, destul cu acest Cucşa şi să revin la Craina.

Care a înghiţit broasca râioasă pe stomacul gol cu un scop precis, respectiv o nouă candidatură la Primăria Timişoara. A mai făcut-o în 2020, când, reprezentând Pro România, a obţinut un scor extrem de mic faţă de aşteptări şi zarva făcută în jurul său: 5,25%. (Oricum mult mai mult decât noul său şef de partid, Cucşa, care a obţinut senzaţionalul procent de 0,23% – 223 voturi) Interesant, cel puţin ca timing, este momentul în care Craina s-a alăturat AUR-ului (dacă vreţi, Partidul Republican). Respectiv, când în oraş se vorbea tot mai mult că partidul lui George Simion îl va avea drept candidat pe un patron de birturi, fin cunoscător şi cercetător în domeniul descendenţilor “leprelor naziste”. Astfel că, dacă ar fi să dăm crezare acestor zvonuri, după o lungă perioadă în care AUR-iştii au tot căutat candidaţi pentru Primăria Timişoara, lovindu-se doar de uşi trântite în nas, acum ar avea doi pretendenţi, destul de diferiţi la prima vedere.

Altfel, Craina şi-a început noua aventură politică, “doar” a treia după PSD şi Pro România, sub semnul unei uriaşe ipocrizii. Fiindcă nu traseismul e marea lui problemă, într-o clasă politică în care vagabondajul politic este la ordinea zilei, ci altceva: ciolănismul şi miserupismul în faţa legii. Într-un fel de şpagat politic cu dispreţ pentru lege, el a devenit preşedinte al PR Timişoara, dar a rămas consilier local Pro România şi nu dă vreun semn că ar renunţa la ultima poziţie. Ori legea spune extrem de clar: atunci când pierzi calitatea de membru al unui partid, pierzi şi poziţia de ales local. Şi aici nu e cazul altor consilieri care au fost excluşi din partid şi ulterior s-au judecat cu formaţiunile lor. Craina a plecat de unul singur. Da, sunt voci care spun că el nu s-ar fi înscris în Partidul Republican. Ar fi o altă şi nemaivăzută premieră în politica românească: să fii preşedintele unui partid, dar membru în altul. Şi asta ţine aş putea spune de patologie politică.

Şi vorbim aici – nu-i aşa? .- de un partid nou, antisistem, cu totul altceva decât vechile şi coruptele partide. Partid care pune morala şi legea în faţă, pe lângă patriotism, familie, Dumnezeu bla-bla-bla. Cel puţin astfel de lucruri le urlă AUR-iştii din orice poziţie şi tot mai mulţi compatrioţi chiar ar pune votul (botul) pe această demagogie pură.

Cât priveşte probabila sa cursă pentru Primaria Timişoara, trebuie spus că pe culoarul său s-a înscris deja de vreo doi ani fostul primar, Nicolae Robu. Aşa că trebuie să recupereze în lupta cu Oculta, Soros, imperialiştii. Da, pare de râs, dar cum doctorului Robu nu-i e jenă să joace în acest film prost, de ce i-ar fi jenă doctorului Craina? Şi iar ar fi o premieră, doi doctori, cum ar veni fini intelectuali, întrecându-se în războaiele duse cu marţienii şi Bill Gates. Şi suntem în Timişoara, nu în Văscăuţi.

 

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Pamy a spus: (august 11th, 2023 at 10:02 )

Se arată că de fapt și AUR este un partid ca toate celelalte, creat de sus în jos (poate și de le Răsărit înspre Apus), care se va dezintegra în 4-5 ani. Lucrează cu traseiști și n-are aderență reală la mase (de ce nu se bulucesc intelectualii României în AUR?). Ei n-au venit să facă ceva pentru oameni, să le canalizeze dorințele legitime de dreptate, de puțin mai bine, dimpotrivă, au venit să ia jetul de resentiment al masei și să-l îndrepte spre cei care le stau în față în drumul spre draga lor Putere.
Un caz clasic de instrumentalizare, o pornire spre rău de chiar Biserica Ortodoxă Română ar trebui să se distanțeze.

Alex a spus: (august 11th, 2023 at 11:32 )

Banc:

Un robot superinteligent care poate sa sustina conversatii cu oamenii, in functie de nivelul de inteligenta al fiecaruia este prezentat la o expozitie pentru demonstratii.

Se prezinta un individ, il scaneaza robotul, vede ca are un C.I. mare, un coeficient de geniu de peste 160 si incepe sa discute cu el, il intreaba despre fizica cuantica, matematica avansata, informatica etc, discuta ei 2 ore numai subiecte superinteligente.

Pe urma se prezinta un individ pe care il scaneaza robotul si il vede la o inteligenta medie/ ridicata de 120 puncte si il intreaba despre cosmos, astrologie, geometrie in spatiu etc, numai subiecte inteligente.

Vine a 3-a persoana, il scaneaza robotul si vede ca are un coeficient de inteligenta foarte mic spre retard, undeva la 50 de puncte…”mai ce sa il intreb eu pe asta la cat e redus?” se intreaba robotul, „ce sa-l intreb, ce sa discut cu asta?…aha am gasit” isi zice robotul si il intreaba:
– Data viitoare tot cu Fritz si USR votezi?

Alex a spus: (august 11th, 2023 at 11:34 )

Vad ca daca scriu ceva impotriva lui fritz si usr, nu mi se publica

popescu virgil a spus: (august 11th, 2023 at 11:55 )

gresit articolul vis a vis de cucsa: primul sau partid a fost prm, apoi pc, apoi plr, apoi alde, apoi partidul republican.
cel mai interesant este cv-ul dumnealui, inexistent: din portar – bagajist de hotel la savoy, direct deputat
Asta nu era neapart ceva de blamat daca era student eminent, bursier etc… ca si in cazul lui Faur de pe la usab…. doar ca domnul cucsa a aboslvit facultatea cu o nota ”maxima” de trecere…
cand era pe la plr.. erau niste tablouri pe pereti si dumnealui era foarte mandru ca este urmasul lui ”BRETEANU” marele liberal….

George a spus: (august 11th, 2023 at 12:07 )

@Alex, uite că ți se publică toate tâmpeniile. Dacă ai același IQ sub 50, ca și robu, se consideră că ai handicap și trebuiești ajutat.

Alex a spus: (august 11th, 2023 at 12:27 )

Ok, asa, asa, ies useristii, „tocmai ceea ce trebuia demonstrat” :)))

Jack a spus: (august 11th, 2023 at 12:30 )

Vreau sa votez Aur, dar nu cu Craina pe liste. Asta a furat de a rupt cat a fost sef la Spitalul Judetean. Toate contractele le zeciuia prin spaga.

Un USR-ist a spus: (august 11th, 2023 at 13:00 )

Măi Alex, ce am mai râs la bancul tău. Foarte tare banc ! Uite, și acum când îmi aduc aminte de el, îmi vine să râd.Dar tu, oare ce IQ ai ?

@Alex auto-lovitul cu tesla în anexe a spus: (august 11th, 2023 at 13:10 )

Ce crezi că obții dacă faci un studiu al inteligenței votanților USR vs. inteligența voastră? Cred că cenzurarea comentariului ți-ar fi fost în avantaj.

George a spus: (august 11th, 2023 at 13:35 )

@@Alex auto… Ce poti sa faci daca omul are IQ-ul lui robu? Vorba neamtului: masoara de doua ori si taie o data. Trebuie sa mai si gandesti inainte…

Dan A. a spus: (august 11th, 2023 at 19:13 )

@Alex
Bancul e bun, recunosc, l-am auzit prima data cu multi ani in urma, parca era despre Bush, Iliescu, sau Vadim Tudor, nu mai stiu, si am ras. Tot banc hazos ramane si daca schimbi numele de la sfarsit.
Mesajul tau insa e trist: vrei sa zici ca majoritatea votantilor din Timisoara au IQ sub 50, ne faci prosti la gramada. Multumim, educatule! Si ne mai spui printre randuri ca voi, saracii baieti destepti cu ochi albastri, ramaneti pe langa, voi tot incercati si in Timisoara tot intre 0 virgula si 5 la suta primiti. Sa fii de la PSD? Nu cred, PSD-ul e mieros, da cu doua maini din banii altora si se poarta frumos cu toti, prosti, destepti, orice ca sa castige. Sa fii de la PNL? Nici asta nu cred, PNL-ul se lauda cu lucruri pe care „le va face” si zice orice ca sa dea cu pietre in concurenta, care e PSD si USR, voi nu sunteti bagati in seama, prea putini, nu merita osteneala. Eu zic ca esti de la partidele alea de apartament, ghidate de la Moscova, orice prilej de galceava e bun, orice motiv de scandal e exploatat, autoritatea si democratia trebuie criticate cu orice prilej. Scrie asta in documentele NKVD-ului cu care au venit inaintasii tai pe tanc in 1944. Teoria a fost elaborata in amanunt, de exemplu scria acolo pana si ca trenurile trebuie sa intarzie, ca sa se creeze o atmosfera de nesiguranta in randul populatiei.

Un USR-ist. a spus: (august 12th, 2023 at 03:48 )

Alex, a intrebat vopsitu ‘ de tine.

Arcasu a spus: (august 12th, 2023 at 04:46 )

@alex, ți-au vandalizat leprele masina cu textul „vino robu înapoi!”.

observ a spus: (august 12th, 2023 at 14:10 )

Spagar, oportunist, dar , mai ales, aparat si susinut. Sa incerci un comentariu negativ despre Craina, ca vei fi apostrofat de o multime de doamne care-i apara competenta. Or fi amante recompensate, poate…are de unde!

Un USR-ist. a spus: (august 13th, 2023 at 01:55 )

Pardon,dl. Observ. Acest d-n doctor e un profesionist desavarsit. In ’97 cand s-a nascut primul meu baiat, sorocu era in weekend. Dom ‘ doctor a plecat, bine merci, intr-un loc unde nu era semnal. Bine, pe atunci era mai greu cu telef mobile, deabia aparusera. Dar, oricum, profesionist. Noroc cu doctoral de garda, sincer, mare noroc. Cine a trecut prin asa ceva, stie..

De usr, ne-an lămurit…promovează rau de tot lgbt și renunțarea la familie…desființarea urgenta, psd+pnl = aceeași mizerie , nu vreți pe AUR pt ca sunt mai golani și ii tratează mai agresiv pe golanii(hotii) din psd,pnl & usr ! Hai sa votam masiv un independent ce îl doare la ciocan de linsul în cur viaue-bucale și poate aaa vom avea și noi stadion la Timișoara! Cius!

Un USR-ist. a spus: (august 13th, 2023 at 11:07 )

Mai, bine…., tu din ce oras esti ? In rb, pe care cred ca il citesti cu sfintenie, de ex, nu au dat o poza cu viitotul pod din PC copiilor. E ceva, ce n-a vazut Parisu. D-ai scump, 11 milioane. Pai, la NY, o fi mai ieftin ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Top