Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința de plen extraordinară, susținută online. Unul dintre proiectele depuse cu (extremă) urgență pe lista suplimentarelor a picat cu brio, pentru că nu era cine să ridice mâna să-l voteze. ”Efectul Raul Ambruș” s-a văzut din plin!

Cu un Raul Ambruș fugit în brațele concurenței social-democrate, a doua după dezertarea cu votul, de la liberali la USR, dublată de plecarea similară a lui Andrei Meșter spre REPER, au oferit opoziției din consiliul local șansa să blocheze unul dintre proiectele forțate de administrația Fritz, băgat la vot (aproape) incognito, cu câteva minute înainte de votul efectiv. Consilierii din tabăra adversă nu au acceptat deloc două dintre proiectele de pe suplimentară, pentru ca pentru alte două să accepte la limită.

20 de minute a fost timpul în care consilierii locali să arate că sunt supermeni și reușeșsc să buchisească proiectul de când l-au primit. Lider de opinie asupra combaterii acestui mod de lucru a fot Roxana Iliescu.

„De ce se procedează în această manieră? Noi nu avem posibilitatea să citim documentele care ne sunt puse la vot. Este o lipsă totală de respect, proiectele ne sunt trimise în dispreț”, a spus Iliescu atunci când a fost prezentată lista cu suplimentarele.

Dan Diaconu a discutat pe aceiași temă, subliniind modul incorect în care procedează administrația Fritz.

„Am fost puși, acum două dăți, în situația să votăm proiecte pe care nici nu le-am văzut, fiind publicate după vot. Acum, timpul este insuficient pentru a consulta aceste proiecte. E cumva cam același tip de abordare în CL din ultimele luni, dar nu cred că e productivă pentru nimeni, chiar dacă e campanie electorală. Eu nu am să votez niciunul dintre aceste proiecte”, conform lui Diaconu.

Fritz a replicat, spunând că proiectele introduse suplimentar pe ordinea de zi sunt ceva legal.

„Ordinea de zi suplimentară e un instrument foarte legitim, aceste proiecte au o oarecare urgență. Sunt niște rectificări de CF-uri, bucla de tramvai o așteaptă oamenii să fie finalizată, la fel și celălalt proiect. În viața administrativă există uneori lucruri care trebuie să se miște și vă mulțumesc că contribuiți la această mișcare, deși înțeleg că sunt niște vremuri complicate”, a încercat primarul să justifice situația.

O listă de suplimentare e legală, dar există prevederi legale în care proiectele respective se aduc la vot.

„Sunteți în afara legii procedând în maniera asta, încălcați Codul Administrativ, care prevede anumite termene. Nu e prima oară când spun acest lucru, ne transmiteți proiectele în așa fel încât să nu putem lua act de conținutul lor”, l-a combătut Roxana Iliescu.

Două proiecte, primele din listă, cu greutate, au picat cu brio pentru că nu au fost destule mâini de la USR care să le aprobe. Primul propunea intabularea primăriei pe mai multe străzi din Timișoara, care nu erau în acte ale primăriei, iar al doilea dădea ștrandul Termal celor de la Horticultura, fără licitație, pentru a administra ștrandul.

Viceprimarul Ruben Lațcău a fost atât de dezamăgit de situație că a cerut închiderea ședinței de plen, pentru că nu se vor aproba restul proiectelor. Nu s-a întâmplat așa și proiectele rămase au trecut la limită. Erau cele referitoare la realizarea buclei de întoarcere pentru tramvaiul 5.

Până la finalul actualei legislaturi ”locale” nu va fi deloc viață ușoară pentru actuala administrație, va trebui să lucreze cu extrem de multă finețe administrativă, într-un adevărat magazin de bibelouri.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Dorina a spus: (mai 1st, 2024 at 03:20 )

Cam asa au devenit niste lucrari utile cetatenilor niste ENORME erori de realizare. Cine este acest Latcau sa aiba responsabilitatea pentru lucrari de drumuri si alte constructii? Te jiti la el si te intrebi cate ore a studiat “pe bune” in viata lui! Posibil sa se priceapă la șmecherii dar nu la altceva! E bine ca nu mai au majoritatea. Bine ar gi sa dispară cu totul!

Daniel a spus: (mai 1st, 2024 at 08:57 )

Este absolut normal să nu votezi în necunoștință de cauză deși aceste lucruri se întâmplă mult prea des când este o majoritate în consiliul local. Cât despre administrarea ștrandului termal de către o firmă de stat este un risc enorm pentru bugetul local pentru că afacerile statului sunt în pierdere iar banii cetățenilor vor fi redirecționați către buzunarele patronilor unor firme prietenoase.

ion a spus: (mai 1st, 2024 at 09:50 )

Vorbești de funie în casa spânzuratului. Și anume de ștrandul termal. Fosta administrație a avut multe firme prietenoase, cărora le-a băgat bani în buzunare. Ajunge să aruncăm o privire cum s-a reabilitat parcul din spatele hotelului Continental. Și ca să nu fie dubii: vorbesc de administrația Robu.

Daniel a spus: (mai 1st, 2024 at 10:33 )

@ion
Robu și-a judecat cu acea firmă dar instanța i-a impus plata unor despăgubiri de aproape 3 milioane de euro pentru rezilierea contractului așa că acesta a fost până la urmă prelungit tot ca urmare a unei hotărâri judecătorești. Problema a fost că acest lucru nu a fost urmărit și nu s-a acționat în instanță după expirarea termenului.
Acum în schimb primăria va băga bani fără număr pe cine știe ce criterii în renovarea ștrandului apoi probabil îl va gestiona în regie proprie cu angajații proprii. Când se va trage linie se va putea observa că primăria a încasat mai puțini bani decât dacă îl concesiona unei firme care să renoveze locația, să plătească chirie, impozit pe profit și alte taxe.

@Daniel a spus: (mai 1st, 2024 at 12:52 )

Postezi in draci! N- ai ce face? Apropo, paradigma ții ce înseamnă sau vorbești sa te afli în treaba? Cu concesiunea ne- am lămurit! Aia de la Termal nu au plătit nimic de câțiva ani, cică au făcut renovari. Da! Renovari de doi lei. Nu mai msnca kktul lui robu!

Edi a spus: (mai 5th, 2024 at 11:25 )

Pai actuala administratie s-a aliat cu oameni de slaba calitate, mercenari, care dupa ce au primit o groaza de posturi in consilii si o multime de beneficii, in final cand simt ca vor pierde, au tradat. USR cea mai mare mizerie. Au aceleasi metehne ca si restul partidelor plus incompetenta desavarsita si dezorganizarea totala.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri, 22 mai, ultima partidă din actuala ediție a Ligii Naționale. Ei vor primi vizita echipei Minaur Baia Mare, de la ora 17.30, în încercarea de a evita barajul de menținere. Ca urmare a reprogramării acestei runde, partida se suprapune cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și tehnologii moderne: AES RO, NCTS RO, e-Transport, e-sigiliu și noutăți în domeniul produselor accizabile”. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri, Sala Banat, în 28 mai, ora 10. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi ghidate și tot atâtea minți captivate de trecut, istorie și tehnologie au descoperit Muzeul Tehnic UPT la cea de-a XX-a ediție a evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor! Pe 18 mai 2024, Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Departamentul ID/IFR și Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO
Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi acum dublat și de cel realizat pe Bega cu ambarcațiuni, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni. Granița va fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună
După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea podului Muncii, care traversează Bega, în atenția Consiliului Local Timișoara apare din nou reabilitarea acestui obiectiv. Nu se va schimba nimic, în afară de suma alocată, care crește la 49 de milioane de lei. Realizat în 1913, acest pod este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei
Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au reținut un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În fapt, la data de 15 mai, polițiștii au fost sesizați...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest
Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri, 22 mai, ultima partidă din actuala ediție a Ligii Naționale. Ei vor primi vizita echipei Minaur Baia Mare, de la ora 17.30, în încercarea de a evita barajul de menținere. Ca urmare a reprogramării acestei runde, partida se suprapune cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere
Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării la Galaţi, acolo unde United, campioana en-titre a întâlnit CFR Timişoara, pentru prima dată ajunsă în ultimul act al eşalonului de elită. United a obţinut două victorii, după un 5-2 mai lejer în prima partidă, urmând un 5-3, dar în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu
Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar putea fi finalizată în perioada următoare. Proiectul de reabilitare a fost donat, încă din anul 2020, de Grupama Asigurari cu Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort), fiind în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare
International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie de peste o sută de ani. Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”. În deschiderea evenimentului, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări
Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat luni în fața Palatului Administrativ din Timișoara, pentru a protesta și a cere salarii mai bune. Cei prezenți la acțiune fac parte din Sindicatul Național al Salariaților din Comune și Orașe – SCOR. Solicitările lansate vizează o majorare salarială de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari
Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc în perioada 16 – 19 mai la București. Nu a fost nicio zi fără podium pentru scrimerii alb-violeți. Politehnica Timișoara s-a deplasat cu 13 sportivi la Campionatul Național de floretă destinat seniorilor, care a avut loc în perioada 16 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!
Top