O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto

Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective.

Respectiva stradă ar avea numele ”Cezar” și, din imaginile prezentate de municipalitate, pare să asigure chiar și o legătură spre noua clădire din cadrul Clinicii Balneo. Circulația pe strada amintită ar urma să fie una pietonală și nu rutieră.

Interesant, unul dintre proprietarii vilelor este și proprietar al vilei pe care se afla drumul de acces spre noua clădire a clinicii ORL, din aceeași zonă a orașului.

Acum primarul a semnat dispoziția de demolare a mai multor construcții ridicate ilegal, fără autorizație, pe terenul municipalității.

„Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor orașului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatițe care a acaparat Timișoara timp de decenii. Este absolut revoltător faptul că nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag și să oprească aceste furturi din bunurile timișorenilor. Practic, în acest caz, clanurile au construit direct pe o stradă și au închis accesul timișorenilor pe aici, posibil la mica înțelegere cu fosta administrație locală. Strada publică a devenit curtea lor. Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Teren cu teren, vilă cu vilă recuperăm ce e al timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Pe terenul care ar aparține orașului, două familii binecunoscute timișorenilor au construit fără autorizații două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. Toate aceste construcții vor fi demolate pe cheltuiala contravenienților, potrivit legislației în vigoare.

Odată eliberată de construcțiile ilegale, prin dispoziție semnată de primarul Dominic Fritz, strada Cezar va fi pietonală și va asigura, din nou, legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor.

„Nu e prima luptă câștigată cu aceste clanuri. Acum 2 ani, ne-au blocat accesul la șantierul noii Clinici ORL de lângă Parcul Copiilor și ne-au cerut 200.000 euro. Am câștigat în instanță și acum suntem pe ultima sută de metri cu noua clinică ORL. Nu ne lăsăm intimidați de tertipurile juridice și agresivitatea acestor clanuri. Lupta pentru patrimoniu nu este doar una pentru demnitatea orașului, ci îmbunătățește calitatea vieții a timișorenilor în moduri foarte concrete ”, a mai precizat primarul Dominic Fritz.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 18th, 2024 at 17:26 )

Practic mare lucru nu s-a reușit cat timp vilele respective sunt încă ocupate. Dacă vrea să se laude cu ceva semnificativ, să le recupereze pe acelea și atunci merită toată lauda. Altfel vorbim de firimituri.

@Daniel a spus: (aprilie 18th, 2024 at 17:40 )

Candidează pentru primar sunt convins că tu vei recupera totul .🤣

Bocsig a spus: (aprilie 18th, 2024 at 19:42 )

E destul de greu sa iei ceva inapoi daca acum au acte pe ele, indiferent ce mizerii ilegale s-au facut. Dar pe strada nu au acte, totusi au pus gard si porti si au impartit-o intre ei. Acolo candva a fost si o gradinita, apoi au luat-o clanul Carpaci si s-au gandit ca de ce sa mai treaca cineva pe langa casele lor asa ca au inchis

Bebetoo a spus: (aprilie 18th, 2024 at 20:13 )

Cred ca e cam sigurul primar care a recuperat ceva de la clanuri și smecheri.
Precedentii nu au avut tupeul sa-i deranjeze.,dar au pretenții la un nou mandat.

Daniel a spus: (aprilie 18th, 2024 at 20:30 )

@Bebetoo
Dar procesele prin care s-au recuperat acele proprietăți când au început? Că doar nu dă justiția de la noi hotărâri definitive și irevocabile în doar 3 ani.

Lipsa STATULUI DE DREPT a spus: (aprilie 18th, 2024 at 21:04 )

Țară bananieră acaparată de găstile politice corupte care au ACAPARAT JUSTITIA , DNA și distrus STATUL DE DREPT
Romania LIBER LA FURAT
DANKE JOHANNIS, cu complicitatea SASULUI CORUPT

Ligia a spus: (aprilie 18th, 2024 at 21:33 )

Bravo Dominic! Gheorghe Robu nici acum nu s-ar fi atins de ei si bunurile lor.

PADUREAN LIVIU a spus: (aprilie 18th, 2024 at 22:11 )

Bravo dl Primar am sa te votez !!!
Felicitări !!

@Daniel a spus: (aprilie 18th, 2024 at 22:32 )

Tu ești prost sau te faci? Iti fac și eu un denunt și ti se deschide un proces. Si ? La prima infatisare, nu aduc probe, asa ca s- a terminat. Cred ca Robu o fi deschis vreo sura de procese dar justiția a ținut în sertar dosarele cel puțin 4 ani. Poate 8 ca el a fost primat 8 ani. Esti si uituc pe deasupra?

George a spus: (aprilie 18th, 2024 at 22:58 )

@ Daniele, ai memoria cam scurtă. Deja ai uitat când ai făcut cererile de chemare în judecată?

Un USR-ist. a spus: (aprilie 18th, 2024 at 23:46 )

danielut, daca candidezi, ma dezic de Dominic si te votez. JUURRR !!!!

Tania a spus: (aprilie 19th, 2024 at 13:56 )

Timișoara are un primar bun. Putini ar avea curajul lui Dominic.cand ai un asa primar totul merge bine
. Felicitări d-le primar!

mircea a spus: (aprilie 19th, 2024 at 14:51 )

Bravo! Dar raspunde cineva pentru starea de fapt de acum? Stiam ca si neglijenta se taxeaza.

DanS a spus: (aprilie 19th, 2024 at 15:00 )

Vazand asa subiecte de presa, tot stau si ma intreb, cat de abjecti au putut sa fie Ciuhandu si Robu… au tinut orasul asta in mocirla decenii intregi. Sper ca s-a terminat cu astfel de oameni!

Mihai a spus: (aprilie 19th, 2024 at 17:38 )

FELICITARI DOMINIC FRITZ !!! FELICITARI TE VOM VOTA LA SIGUR ! LA PAMANT CU HOTII ! VOTAM CU TOTII ; Toti care comentati prostii puneti mana si la munca

Claudia a spus: (aprilie 20th, 2024 at 07:33 )

Nereal ! Ei tot în casele respective locuiesc . Nereal , strada nu a fost niciodată închisă ! Minciuna electorala , lansată acum !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Încep înscrierile și reînscrierile la grădiniță

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”

Elena Lasconi vrea să fie un președinte jucător, dar nu pe modelul Traian Băsescu, ci unul care să fie prezent în ședințele de guvern și ale plenului Parlamentului României. Își dorește să facă reforme profunde în toate domeniile, iar politic, pentru aceste alegeri prezidențiale își propune să acceadă în turul doi, ceea ce va da...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național

SCM USV Timișoara se află la București unde se pregătește pentru finala Ligii de Rugby. Meciul cu Știința Baia Mare va avea loc duminică, 8 septembrie, de la ora 19.00, la stadionul Arcul de Triumf. Este a șaptea finală de campionat cu Timișoara implicată. Din cele șase precedente, cinci s-au încheiat cu victorie, în 2012,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an școlar a fost stabilită și menționată în Ordinul ministrului educației cu numărul 3 694, din data de 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri, asemenea anului precedent. Structura anului școlar 2024-2025 arată astfel: cursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Elena Lasconi vrea să fie un președinte jucător, dar nu pe modelul Traian Băsescu, ci unul care să fie prezent în ședințele de guvern și ale plenului Parlamentului României. Își dorește să facă reforme profunde în toate domeniile, iar politic, pentru aceste alegeri prezidențiale își propune să acceadă în turul doi, ceea ce va da...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”
Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an școlar a fost stabilită și menționată în Ordinul ministrului educației cu numărul 3 694, din data de 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri, asemenea anului precedent. Structura anului școlar 2024-2025 arată astfel: cursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar
Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false care circulă online, referitoare la așa-numitele carduri STPT care oferă transport public gratuit timp de șase luni. Postările recente susțin că Primăria Timișoara ar fi lansat o inițiativă verde și că oferta ar fi valabilă până la sfârșitul lunii, invitându-i...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie
Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto
Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Ruga Timișoarei. Nici în acest an nu lipsește un alt eveniment care a fost asociat acestui moment, anume Ziua Minorităților. Aceste acțiuni încheie stagiunea Casei de Cultură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii
Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
Toți șoferii care circulă pe principalele autostrăzi din România, dar și pe pe drumuri naţionale, vor fi filmați de un sistem performant de camere, care vor fi instalate de Compania de Drumuri. Viteză excesivă, lipsă rovinietă, toate vor fi văzute de acest sistem, spun cei de la CNAIR. Vestea a fost anunțată, la Timișoara, de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Big Brother se instalează confortabil pe principalele drumuri din România. Se pun camere de 220 de milioane de lei
Unul dintre cele mai importante evenimente de networking dedicat comunității locale de IT, Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition, va avea loc pe data de 10 septembrie, în Iulius Gardens. Momente artistice speciale, activități interactive, competiții tematice, dar și o serie de surprize ce vor fi dezvăluite în timpul evenimentului sunt pregătite pentru aniversarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hubul de business din Iulius Town Timișoara se pregătește pentru Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition
Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
Top