Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru întreținerea drumurilor din județ, prin care suma alocată era micșorată de la 14 la două milioane de lei a picat la un vot. Acum cei de la PSD acuză conducerea instituției că a manipulate votul, două dintre cele exprimate nu au mai ajuns la numărătoare, spune PSD.
Aceștia mai acuză USR și pe Alin Nica de faptul că ar fi refuzat adoptarea hotărârii prin care Timișoara primea 3,5 milioane de lei.
“Soluția propusă de grupul format din 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale alocate de Consiliul Județean Timiș pentru primăriile din județ a fost adoptată astăzi, chiar și cu votul împotrivă al grupului USR și al actualului președinte al CJ Timiș, Alin Nica, un vot împotrivă pentru distribuirea de sume către municipiul Timișoara. Consecvent ideii de a nu da bani Timișoarei, Alin Nica a votat și astăzi împotriva acestui proiect, la fel și consilierii județeni USR. Inițiativa propusă și adoptată prevede o alocare a fondurilor mult mai echitabilă decât cea aprobată la începutul acestui an de CJ Timiș și îndreaptă o mare nedreptate făcută de administrația Nica. Proiectul de hotărâre a avut în spate discuții cu primarii din județ, discuții purtate pe baza nevoilor comunităților locale și a avut ca fundament criterii precum asigurarea funcționalități administrației locale, nevoia de cofinanțare a proiectelor aflate în derulare și excedentul bugetar înregistrat.”, conform PSD Timiș.
Mai mult, partidul spune că CJT a manipulat votul de la proiectul privind alocarea banilor pentru drumuri, prin faptul că două asemenea voturi nu au fost înregistrate. Proiectul a picat pentru că a lipsit un vot.
“Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei așa-zise blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. Totodată, mai multor consilieri, inclusiv liderului de grup al consilierilor județeni PSD, le-a fost blocat microfonul și dreptul de a pune întrebări legate de această situație halucinantă. Tocmai cei care pretind ca apără democrația fac un atac grav la adresa acesteia și la dreptul aleșilor locali de a-și exprima votul într-o ședință publică. Este un fapt fără precedent în istoria post-decembristă a județului Timiș.”, mai spun cei de la PSD Timiș.
Acum vor un plen extraordinar, special pentru acest punct.
“Convocăm un plen extraordinar cu prezență fizică și online pentru sfârșitul săptămânii în care să discutăm acest proiect și să nu mai putem fi blocați în exercitarea votului democratic”, a transmis Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD.
Comentarii prin facebook