Timișul are acum un centru specializat destinat educării profesionale și calificării/recalificării angajaților din județ. Proiectul, unul transfrontalier, ar trebui să ajute persoanele care doresc o specializare într-un anumit domeniu, dar și firmele care au nevoie de personal calificat. Firma care a executat construcţia a fost Constructim.
Marți a fost inaugurat Centrul Comunitar pentru Învățare Permanentă. Acesta a fost ridicat în cadrul unui parteneriat cu mai multe instituții din Ungaria: Centrul de training vocațional Szeged (HU) – Lider de proiect; Agenția de Dezvoltare Euroregională DKMT (HU) – Danube-Kris-Mureș-Tisa – Beneficiar de proiect nr.2; Dioceza Romano-Catolică din Csanad (HU) – Beneficiar de proiect nr.3; Agenția de Dezvoltare a microregiunii Homokhat (HU) – Beneficiar de proiect nr.4; UAT Județul Timiș (RO) – Beneficiar de proiect nr. 5; Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (RO) – Beneficiar de proiect nr.6. Bugetul total al programului a fost de peste nouă milioane de euro, din care pe partea Timișului au fost 1,9 milioane, din care 1,6 fonduri nerambursabile.
Noul centru funcționează în cadrul Parcului Industrial și Tehnologic Timișoara, aflat în proprietatea CJT. Centrul este organizat în spații adecvate, astfel: 2 cabinete individuale; 6 săli de dezvoltare vocațională a câte 10 cursanți, dintre care 4 pot fi cuplate câte 2 pentru a găzdui un număr mai mare de persoane; 2 ateliere de creație, care pot fi comasate într-un spațiu mai generos; 1 sală I.T. pentru 24 cursanți; 1 spațiu multifuncțional, dimensionat pentru 48 de spectatori;1 spațiu de socializare sau divertisment, care poate acomoda circa 30 persoane și care, în caz de nevoie, poate găzdui activități de dezvoltare vocațională; spaţiile conexe necesare.
În cadrul acestui centru se va încerca atragerea firmelor din zonă care oferă servicii specializate de pregătire profesională, dar și de către cei de la Centru, mai ales pentru programele care nu sunt neapărat atractive pentru astfel de firme , dar pentru care există cerere pe piață. Firmele care au nevoie de personal calificat pe anumite sectoare vor putea colabora cu centrul și cu cei care vor presta servicii. De exemplu, pentru un anumit post, la noul Centru de Învățare se va putea realiza partea de teorie a unui curs, iar partea practică la sediul unei firme din acel domeniu, interesată să ofere această posibilitate de folosire a infrastructurii proprii.
Tot la noul Centru se va oferi și posibilitatea colaborării cu Facultatea sau Liceul de Arte din Timișoara, dar și cu Școala de Arte din cadrul CJT, pentru pregătirea artiștilor.
Comentarii prin facebook