Politehnica Timișoara este și în 2024 unul dintre cele mai medaliate cluburi din partea de vest a țării. Pe tot parcursul anului, sportivii alb-violeți au obținut peste 90 de podiumuri naționale și internaționale.
E vremea bilanțurilor într-un final de an în care CSU Politehnica Timișoara a jucat un rol important nu doar prin sportivii săi, dar și capacitatea organizatorică, prin promovarea sportului în comunitate. În 2024, CSU Poli a câștigat nu mai puțin de 89 de medalii naționale, două dintre ele la categorii de copii sub 16 ani. Dintre acestea, 28 au fost de aur, 29 de argint, iar alte 30 de bronz. O zestre la care se adaugă alte două rezultate importante obținute la Campionatul European de Biatlon, Triatlon și Laser Run, care a avut loc la începutul lunii iulie, în Madeira, Portugalia, acolo de unde sportivii de la CSU Poli s-au întors cu o medalie de aur și una de argint.
„Sunt mulțumit de rezultatele obținute de sportivii noștri în 2024. Se vede creștere față de anul trecut, am ajuns de la 78 de medalii la peste 90, dacă le contabilizăm și pe cele internaționale, inclusiv medaliile la copii. Am început să folosim tot mai multe mijloace moderne de antrenament, a crescut baza materială a clubului. Toate rezultatele sunt valoroase, fiecare medalie este muncită. Mă bucură în special progresul făcut la jocurile pe echipe, baschet și volei, ceea ce ne crește speranțele pe viitor”, a spus Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara.
Anul 2024 a fost unul în care CSU Poli și-a demonstrat, încă o dată, capacitatea organizatorică. Clubul alb-violet a fost principalul organizator al „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara, ceea ce a reprezentat faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Peste 500 de elevi de la licee din Timișoara au participat la competiții, într-un demers prin care sportul a fost promovat în rândul tinerilor. Campionatul Național de fond la canotaj a fost o altă competiție de anvergură organizată la Timișoara, cu sprijinul CSU Poli.
„Am fost aproape de comunitate și în 2024, prin organizarea de competiții, un mod prin care Universitatea Politehnica Timișoara, prin CSU Poli, a fost implicată activ în societate. Sportul a fost mereu important la UPT, avem o tradiție de peste 100 de ani. Campionatul Național de fond care a avut loc pe Bega a adus plus valoare, a generat alte întâlniri importante și a prilejuit întâlnirea inclusiv cu Marian Enache, campion olimpic la Paris. Poate fi un factor psihologic important pentru viitorii sportivi”, a concluzionat Adrian Tal.
Comentarii prin facebook