Studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara s-au aflat în fața unei provocări mari. Tinerii aflați în anul I la master, la specializarea „Tendinte, materiale si tehnologii noi în arhitectura de interior”, au avut misiunea, la disciplina Proiectare, să amenajeze un restaurant cu trei stele Michelin. Creațiile lor vor putea fi admirate astăzi, 4 iulie, de la ora 12.00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara.
Conform scenariului, amenajarea resturantului de lux a fost făcută într-o clădire istorică din orașul francez avignon. Localul va fi co-finanțat de către două noi stele ale gastronomiei franceze, proaspeți recipienți ai celei de a treia stele Michelin, și Casa de Modă Christian Lacroix.
Strategia de marketing are în vedere realizarea unui restaurant de nișă, cu standardele de calitate caracteristice restaurantelor cu trei stele Michelin și care s-ar adresa unui segment select/internațional de clientelă, format în principal din profesioniști și oameni de teatru, cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, clientelă care apreciază cultura franceză/Provence, teatrul de avangardă și bucătăria fină/haute cuisine.
Conceptul proiectului de amenajare interioară/interior design împletește următoarele teme
- Spiritul regiunii Provence și al orasului Avignon,
- Elemente ale esteticii lui Christian Lacroix,
- Referiri la arta teatrală,
- Se are în vedere realizarea unui interior elegant, rafinat si personalizat, cu note contemporane,
- Numele restaurantului va fi „Lou Cantagril” (Greierele care cântă, în provensală).
Proiectele realizate de studenți, coordonați de arh.dr.ing. Mihai Muțiu și dr.arh. Cristina Povian, vor fi reunite în cadrul unei expoziții al cărei vernisaj va avea loc joi, 4 iulie 2019, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara.
Comentarii prin facebook