Opt comune din judeţul Timiş vor beneficia de sprijin pentru înregistrarea proprietăţilor în Sisstemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor. Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a lansat procedurile de licitaţie pentru stabilirea firmelor de specialitate care se vor ocupa de proiect.
Toate proprietăţile imobiliare, terenuri sau case, din opt comune din Timiş vor fi măsurate şi incluse în sistemul naţional de înregistrare, în cadrul unui proiect derulat de ANCPI. De această dată sunt vizate Găvojdia – suprafaţă estimată de contractat 1.731 ha; Remetea Mare – 7.286 ha; Giarmata – 2.914 ha; Voiteg – 7.063 ha; Jebel – 6.785 ha; Belint – 5.308 ha; Dumbrava – 659 ha; Giroc – 4.874 ha
ANCPI a publicat pe 11 octombrie, în SEAP, anunțul referitor la contractul „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 2-215 UAT- uri din 37 de judete”. Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional-Proiectul major privind „Cresterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din Romania”.
Achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot.
Selectarea unitătilor administrativ teritoriale din zonele rurale a fost făcută ținându-se cont de o serie de criterii de prioritizare: localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructura prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localități care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informal la propri
În cadrul acestui proiect, ANCPI a inițiat procedura de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe. Printre acestea se număra și cele opt comune din județul Timiș.
Proiectul „Cresterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din Romania” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 hă din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673-cofinanțare de la bugetul de stat.
Comentarii prin facebook