Temperaturile de afară sunt mai mult decât primăvăratice, așa că primii iubitori de natură au ieșit deja la mișcare. Au încercat deja traseul Eco Timiș, care începe de la Muzeul Satului Bănățean.
Traseul de cicloturism și drumeții Eco Timiș 3, care vă poartă în Valea Timișului în jurul Timișoarei, a fost marcat. Zilele calde i-au adus deja pe primii tinerii dornici să deslușească informațiile proiectului prin intermediul QR codurilor de pe panourile informative montate de-a lungul traseelor de ecoturism.
Traseul cu numărul 3 are 51 de kilometri, de la Muzeul Satului, la Canal Bega, mai departe la Giroc- Râul Timiș (pe dig) – Mânăstirea Șag – Plaja Șag – Plaja Parța – Cebza ( Mânăstirea Cebza) – Pădurea Macedonia ( observator păsări).
Turiștii pot străbate trasee de biciclete care urmează cărările naturale ce străbat pădurile din apropierea orașului Timișoara sau dealurile și munții din județele Timiș și Caraș Severin; plimbări cu canoe, locuri de pescuit sportiv și plaje amenajate cu mese, bănci și umbrare pe tot parcursul râului Timiș, în locații stabilite împreună cu asociațiile de pescuit și unități administrativ teritoriale din județ; observatoare de păsări în Mlaștinile de la Satchinez și în Pădurea Macedonia din județul Timiș.
Eco Timiș este un nou produs turistic, RORS-39. Proiectul a demarat în luna iunie 2017 și este implementat de patru parteneri: Centrul de voluntariat și mișcarea de protejare a naturii Pancevo (Serbia), Camera Regională de Comerț și Industrie Pancevo (Serbia), Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (Timișoara) și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (Timișoara).
Comentarii prin facebook