Ghidul cumpărătorului: Plită electrică

Plită electrică

Vrei să îți achiziționezi o plită electrică, dar nu știi ce model să alegi? Nu știi dacă să optezi pentru o plită electrică incorporabilă sau pentru un portabilă? În acest articol îți vom arăta care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o plită electrică.

De asemenea, în acest articol vei afla care sunt cele mai bune modele de plite electrice de pe piață, în acest moment.

De ce să cumperi o plită electrică

Știm cu toții că aragazul care funcționează pe bază de gaz nu este cel mai sigur produs din casa noastră. De aceea, tot mai multe persoane optează pentru un cuptor și pentru o plită electrică incorporabilă.

Aceste produse sunt mult mai sigure și mai bune, dar pot avea și prețuri mai mari. De aceea, este bine să iei în considerare bugetul tău înainte de a cumpăra un astfel de produs.

Dar achiziționarea unei plite electrice vine cu numeroase avantaje:

Plita electrică are mai multe funcții și are și o performanță mai mare, comparativ cu varianta de plita pe gaz. În plus, o plita electrica păstrează o temperatură constantă în timp ce gătești.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o plită electrică

Tipul de plită electrică

1. Plită electrică cu rezistență

Acesta este cea mai puțin performantă plită dintre cele trei tipuri prezentate. Nici producătorii și nici cumpărătorii nu par să mai fie interesați de acest tip de plită electrică. Din păcate, este un model destul de depășit și de aceea, nu este recomandat.

Desigur, acesta este cel mai ieftin tip de plită electrică. Astfel, dacă îți cauți un model simplu, clasic și foarte ieftin de plită, atunci poți opta pentru acest model.

2. Plită electrică vitroceramică

Acest tip de plită electrică este o soluție de mijloc între plita cu rezistență și plita cu inducție, care este cea mai performantă.

Aceste plite produc căldură prin încălzirea unui element sub sticla uniformă care reprezintă zona de gătire. Acest sistem este mai ieftin decât cel al plitelor cu inducție dar este și mai ineficient, menținând însă avantajul major al unei întrețineri ușoare.

Conductorul termic este destul de slab și de aceea nu este cea mai performantă plită electrică.

3. Plită electrică cu inducție

Plita electrică cu inducție este cea mai bună de pe piață în acest moment, dar este și cea mai scumpă. De aceea, trebuie să te gândești la nevoile tale, dar și al buget înainte de a achiziționa o plită electrică cu inducție.

4. Plită electrică portabilă

Dacă ai nevoie de o plită electrică doar în cazuri speciale, atunci îți recomandăm o plită electrică portabilă. Este potrivită pentru persoanele care nu sunt pregătite să renunțe la aragazul pe gaz, dar vor să aibă și o alternativă atunci când gazul este oprit.

Zone de gătit

Un alt lucru pe care să îl iei în considerare atunci când achiziționezi un astfel de produs este numărul de zone de gătit. Trebuie să știi că există plite electrice cu 2, 4 sau chiar 6 zone de gătit. Practic, trebuie să te gândești cât de des și cât de multe feluri de mâncare gătești în mod normal.

Pentru persoanele singure, o plită electrică cu 2 zone de gătit este suficientă. În schimb, pentru familiile mare, este recomandată o plită cu 4 sau 6 zone de gătit. Vei putea să încălzești sau să prepari mai multe feluri de mâncare în același timp.

Mentenanță

Este un lucru important de luat în considerare atunci când achiziționezi o plită electrică. În general, modele cu inducție sunt mult mai ușor de întreținut deoarece ele încălzesc doar zonele designate de gătit, nu toată platforma. Astfel, sunt foarte ușor de curățat, chiar și în timp ce gătești.

Cele mai bune plite electrice

Dacă ai decis să cumperi o plită electrică, noi îți recomandăm următoarele modele:

Whirlpool ACM 816 BA

Aceasta este o plită electrică cu inducție incorporabilă. Are 4 zone de gătit, fiind perfectă pentru o familie mai mare. De asemenea, această plită are un consum total de 6.8 kW.

Printre cele mai apreciate opțiuni se numără: timerul care estimează timpul de gătire, protectia la accesul copiilor, indicatorul de caldura reziduala (în cazul în care sticla a rămas fierbinte după îndepărtarea oalei) și Heat Booster (pentru a grabi fierberea alimentelor).

Electrolux EHH6240ISK

Aceasta este tot o plită cu 4 ochiuri și este una dintre cele mai bune de pe piață. De asemenea, este un produs economic.

Are o putere totală de doar 6.6kW, care este alocată două zone de încălzire de 1.2 – 1.8kW, un arzator standard de 1.8kW și unul mare care variază între 2.3 si 2.8kW, în funcție de treapta de putere selectata din cele 10 pe care le ai la dispoziție.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare înainte să achiziționezi o plită electrică. Tu ce tip de plită electrică alegi?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația Scaunului apostolic al Romei și voința Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj SCRISOARE PASTORALĂ la sărbătoarea Învierii Domnului – 2024 Clerului, călugărilor, călugărițelor, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu Preacucernici părinți, dragi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj
† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru cler, cinului monahal şi drept-credincioşilor creştini, har, milă şi pace de la Dumnezeu Tatăl, iar de la noi, părintească binecuvântare.  „Vrăjmașul cel din urmă care va fi nimicit este moartea.”  (I Corinteni 15, 26) Hristos a înviat!                                    Iubiți fii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului
Top