Vestea că furnizarea gazului către Colterm a fost oprită afectează aproximativ 50.000 de familii din Timișoara, precum și instituții publice, școli și spitale.
Managerii celor mai mari unități sanitare din Timișoara au găsit soluții temporare pentru ca pacienții și personalul să nu tremure de frig.
„Deocamdată până mâine dimineață sau seară va merge căldura din inerție. Distribuim mai multe pături și plapume, o să dăm drumul la rețeaua de climatizare care funcționează până la minus 5 grade. Azi ne întâlnim cu cei de la ISU Timiș să vedem ce soluții mai putem să găsim”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.
Acesta a precizat că în spital și în clădirile din jur sunt aproximativ 300 de saloane.
La pături și aer condiționat pus pe cald se gândește și managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.
„La ASCAR este cea mai mare problemă unde nu avem climă și și este și spital suport covid. Momentan dăm drumul la aer condiționat, ca soluție de avarie. La Maternitatea Odobescu nu avem probleme pentru că nu a fost dezafectată vechea centrală. Avem pături, sunt soluții de avarie, nu sunt ortodoxe, dar le punem în aplicare. Unde se poate vom externa mai repede pacienții fără să le punem în pericol tratamentul și vom comasa saloane. Pe termen lung o să facem demersuri să cumpărăm centrale, parțial poate ne ajută primăria, și cu bani din bugetul nostru, evident că nu mai putem risca să ajungem într-o situație de genul acesta”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.
Comentarii prin facebook