Firmele timișene au aflat de la reprezentanții Direcției Generale Regională a Finanțelor Publice Timișoara care sunt cele mai noi modificări aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu reprezentanții autorităților fiscale. Interesul a fost ridicat, un număr mare de firme fiind reprezentate la acest eveniment.
„Este un seminar de lăudat, este o iniţiativă în care ne punem la masă, vorbim de instituţiile statului şi agenţii economici. Cel mai important lucru este dialogul, pentru că aşa se pot identifica probleme, se pot găsi soluţii, se pot rezolva anumite solicitări şi cel mai important lucru este păstrarea unei relaţii constructive şi de apropiate între organul fiscal şi agentul economic. Agenţii economici trebuie să aibă încredere în instituţiile statului, să se simtă protejaţi, îndrumaţi în primul rând şi abia apoi controlaţi”, a declarat prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, la deschiderea seminarului.
Asemenea seminarii de informare sunt interactive, oamenii pot pune întrebări reprezentanților Finanțelor.
„Ne bucurăm de o prezenţă atât de numeroasă la seminarul de astăzi. Trebuie să vă spun că în fiecare an, acest seminar are una dintre cele mai mari audienţe, asta înseamnă că interesul pentru fiscalitate există. De aceea vreau să mulţumesc şi partenerului nostru tradiţional, Direcţia Generală Regională a Finaţelor Publice Timișoara pentru prezenţă şi sperăm ca aceste seminare să vină în sprijinul agenţilor economici pentru o mai bună înţelegere a modificărilor aduse legislaţiei fiscale. Peste 500 de firme au confirmat prezenţa la acest seminar, care este unul inetractiv, adică agenţii economici pot pune întrebări, iar cei de la Finanţe vor răspunde” a spus Florica Chiriţă, preşedintele CCIA Timiş.
Ultimele noutăți legislative au fost prezentate de directorul general adjunct al DGRFP Timișoara, Mircea Simeria, şi de specialişti în domeniu din cadrul instituţiei.
„Seminarul de astăzi este structurat pe cele două acte normative de bază, Ordonanţa de Guvern 31/2022 privind modificările aduse Codului de Procedură Fiscală și Ordonanţa de Guvern 16/2022 care modifică legea 227 privind Codul Fiscal şi care parţial a intrat deja în vigoare, iar cuprinsul ordonanţei 16 va intrat în vigoare la începutul anului 2023. Noi ne-am structurat ca şi echipă de prezentare a acestor noutăţi în formatul existent. Eu voi prezenta Ordonanţa de Urgentă 31/2022, principalele aspecte şi modificări ale Codului de Procedură Fiscală, iar colegii meivor detalia restul modificărilor”, a declarat Mircea Simeria, în deschiderea seminarului.
Ultimele noutăți legate de Codul Fiscal au intrat în vigoare cu data de 3 septembrie.
O altă serie de schimbări vor intra în vigoare de la 1 ianurie 2023, acestea vor avea un impact major, se referă la impozitul pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul pe venit și contribuții sociale.
Comentarii prin facebook