Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Timiș continuă seria sesiunilor de informare a agenților economici cu seminarul de prezentare a oportunităților de finanțare oferite prin Planul Strategic PAC 2023-2027, care are loc în data de 14 martie 2024, ora 10.00, în Sala BANAT a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, et.I.
Organizat în colaborare cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest (AFIR), seminarul se adesează fermierilor, investitorilor și autorităților locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală.
Planul Strategic PAC 2023-2027 include 89 de intervenții prin care fermierii pot accesa fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală și are un buget de 15,8 mld. euro.
La primul punct al agendei va avea loc Prezentarea intervențiilor din Planul Strategic 2023-2027, informații despre sesiunile de depunere a cererilor de finanțare, în anul 2024, aferente intervențiilor din cadrul Pilonului II din Planul Strategic PAC 2023-2027, (Investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați şi a fermierilor recent instalați; Achiziții de utilaje agricole pentru sectorul vegetal; Investiții în fermele de mici dimensiuni; Investiții în sectorul legume și/sau cartofi; Investiții în sectoarele hamei și/sau struguri de masă; Investiții în floricultură, plante medicinale și aromatice; Investiții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane (PPA); Investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene; Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole; Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol; Cooperare și inovare în agricultură prin intermediul grupurilor operaționale PEI; Dezvoltarea cooperării în cadrul lanțului valoric.
La punctul doi va avea loc Prezentarea informațiilor cu privire la sesiunea de depunere a cererilor de finanțare aferentă sM 4.1 – Investiții în exploatații agricole – pachetul 4.1.1 Achiziții simple de utilaje agricole, precum şi sM 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor.
Punctul final va aborda subiectul ”De la idee la proiect; cerințele finanțatorului; beneficiari eligibili; activități eligibile; condiții de eligibilitate; principii de selecție”.
Înscrierea se face online accesând link-ul https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=D73
Participarea este gratuită, pe bază de confirmare. Detalii suplimentare la tel. 0720 444 121 sau e-mail lbarbu@cciat.ro, Laura Barbu, consultant cameral.
Comentarii prin facebook